Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Może masz rację, ale wolę zlecenia, gdzie mogę się trochę rozpędzić. A moje w ciemno okazało się całkiem fajnym zleceniem, tylko musiałam rozszyfrować zlecenie i stronę. Generalnie nie ma teraz możliwości zerknąć w szczegóły, bo zlecenie spadnie. Biorę w ciemno tematy, które mnie interesują, najwyżej poświęcę im trochę więcej czasu. Na TB i tak piszę charytatywnie, więc mogę wybierać (oczywiście jak jest z czego).

Ktoś się orientuje o co chodzi ? textbookers padło ? wielka awaria czy trędowatość intelektualna ?  25 kwietnia przelałem im kasę za wystawioną pro formę, następnie wysłałem potwierdzenie przelewu i nagle kontakt mailowy się uciął, zero odzewu, cisza, punktów brak, faktury VAT brak. Jest jakiś inny kontakt do nich niż mail ? 

1 godzinę temu, Maveric napisał:

Ktoś się orientuje o co chodzi ? textbookers padło ? wielka awaria czy trędowatość intelektualna ?  25 kwietnia przelałem im kasę za wystawioną pro formę, następnie wysłałem potwierdzenie przelewu i nagle kontakt mailowy się uciął, zero odzewu, cisza, punktów brak, faktury VAT brak. Jest jakiś inny kontakt do nich niż mail ? 

niestety, nie ma, ale przypuszczam że w końcu odpiszą, chociaż czasami to trwa zbyt długo

@Maveric Cierpliwości życzę. Trzeba się dobijać mailowo

@maciej_maciej Czemu się dziwisz? W zapleczu czy czym? 300 zzs wstep, 2 akapity po 500 znaków i 2 nagłówki. Można nawet na luzie 3 akapity zrobić.

Ostatnio w preclu widziałam zamiast słowa kluczowego prośbę o nagłówki h2 - to jest przegięcie. 

względem sprawności i możliwości rezerwacji zapleczy i tematycznych tudzież specjalistycznych tekstów, mam racjonalizatorski pomysł - w momencie kliknięcia na przycisk "realizuj" a później "szczegóły", zlecenie powinno blokować się i stawać się niedostępne dla innych. Obecnie kliknięcie w ten przycisk otwiera menu zlecenia i trzeba kolejny raz klikać "realizuj" żeby sobie je zarezerwować co czesto staje się już niemożliwe, bo zlecenie jest przechwytywane przez innych. W taki sposób jeden ma wszystko inni nic, co nie jest najlepszą reklamą dla firmy, bo brak różnorodności stylów napisanych tekstów, tym bardziej gdy jeden zlecający umieszcza kilka zleceń, przechwytywanych przez tego samego copy.

Działanie jakie proponuję, daje możliwość pisania większej rzeszy osób - chociaż rozumiem ideę konkurencji, ale w obecnej sytuacji, z minimalną ilością lepiej płatnych zleceń można by się sprawiedliwie dzielić. 

trochę zagmatwana ta moja wypowiedź, ale mam nadzieję że rozumiecie, o co mi chodzi

Edytowane przez Joanna53

Kto pierwszy ten lepszy to nie konkurencja. Konkurować powinno się na jakości tekstów. Dla najlepszych nagroda byłyby zlecenia indywidualne. Dlatego uważam, że Twój pomysł jest dobry. Warto go rozważyć. Tylko moim zdaniem po kliknięciu w "szczegóły" tekst powinien być blokowany na określony czas, np. 3 minut. Tak, aby copy się nie zastanawiał pół dnia czy bierze zlecenie czy nie. 

@mk4full problem stanowi czas moderacji. W ostatnich kilkunastu tygodniach zleceń jest dość mało, więc copy szybko się ich podejmują i szybko realizują zlecenia. Jednak niestety czasem czas oczekiwania na zatwierdzenie przez moderatora to nawet kilka, a czasem nawet kilkanaście godzin. Zatem często może być tak, że Twój zlecony tekst jest już gotowy w godzinę po Twoim zleceniu, ale wisi i czeka na zatwierdzenie moderatora. Jest to sytuacja, która wkurza i klientów i copy.

Może warto też taką informację wpisywać w opisie zlecenia. Copy będzie wiedział i zrealizuje to zlecenie w pierwszej kolejności. Niestety na to ile czasu teksty będą moderowane copy już wpływu nie ma.

Z drugiej też strony ze strony copy też mogę powiedzieć, że niestety większość klientów w ogóle nie zatwierdza samodzielnie tekstów. Mija po prostu 3 dni i teksty są akceptowane automatycznie. To copy też wkurza, bo jest to niepotrzebne przedłużanie czasu na zamknięcie zlecenia. Jest czwartek wieczór a u mnie np. dalej wisi kilka tekstu z wtorku, które czekają na akceptację przez klientów. I pewnie zostaną klepnięte z automatu po upływie czasu.

Edytowane przez pawig