Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, Gocha napisał:

No to fajnie mielone na kilka sposobów, dlatego nie piszę precli i nie lubię mięsa mielonego. Cerien, nie chodzi, ze jesteś nowa, ale trochę trzeba wcześniej się dowiedzieć. Przede wszystkim sprawdź sobie wszystkie zakładki w TB i zobacz co zawierają. Poza tym przeglądnij tematy na forum, znajdziesz sporo cennych podpowiedzi. Na skróty nic nie zdiałasz.

A kto powiedział, że próbuje na skróty? Z dnia na dzień nie przystąpiłam do TB i do copywritingu. Trochę się do tego przygotowywałam. Przejrzałam zakładki w TB i po prostu pewne rzeczy są dla mnie nieczytelne. Fakt, forum nie przeglądałam od początku do końca, ale trafiłam tu dopiero po zarejestrowaniu na TB. Masz jednak rację. Następnym razem, zanim coś napiszę najpierw poszukam odpowiedzi inaczej.

Cerrion nie obrażaj się ale w zakładkach jest wszystko opisane. W tekstach do poprawy masz teksty odrzucone przez moderatora - na poprawę 24h, teksty odrzucone przez klienta trochę dłużej, nie pamiętam. W zakładce teksty odrzucone masz teksty, z którymi już nic nie zrobisz. Tutaj też są pkt karne naliczane za przekroczenie czasu. Nie są wyszczególnione więc trudno z nimi dojść do ładu. Trzeba bardzo pilnować.

TB wprowadził wielki zmiany w regulaminie, ale nie zmienił wymagań jakościowych i opisów kategorii, które nijak mają się do siebie. 

Teraz, Gocha napisał:

Cerrion nie obrażaj się ale w zakładkach jest wszystko opisane. W tekstach do poprawy masz teksty odrzucone przez moderatora - na poprawę 24h, teksty odrzucone przez klienta trochę dłużej, nie pamiętam. W zakładce teksty odrzucone masz teksty, z którymi już nic nie zrobisz. Tutaj też są pkt karne naliczane za przekroczenie czasu. Nie są wyszczególnione więc trudno z nimi dojść do ładu. Trzeba bardzo pilnować.

TB wprowadził wielki zmiany w regulaminie, ale nie zmienił wymagań jakościowych i opisów kategorii, które nijak mają się do siebie. 

Z tekstami do poprawy nie miałam jeszcze do czynienia i nie miałam żadnych pytań w tej kwestii. Z tekstem odrzuconym owszem. Wiem, że są naliczane punkty karne- dowiedziałam się tego z regulaminu. Czasu jeszcze nie przekroczyłam i z tego też powodu nie zauważyłam, abym miała jakiś dodatkowy punkt naliczony. Chyba, że właśnie ta wczorajsza sytuacja była spowodowana czasem przekroczonym, aczkolwiek jestem prawie pewna, że termin był do 24.02 bo to było jedno z nowszych zleceń.
Nie obrażam się, tylko nie wydaje mi się abym zadawała jakieś na prawdę głupie pytania. Niemniej dziękuje Ci za odpowiedzi.

2 godziny temu, cerien napisał:

Z tekstami do poprawy nie miałam jeszcze do czynienia i nie miałam żadnych pytań w tej kwestii. Z tekstem odrzuconym owszem. Wiem, że są naliczane punkty karne- dowiedziałam się tego z regulaminu. Czasu jeszcze nie przekroczyłam i z tego też powodu nie zauważyłam, abym miała jakiś dodatkowy punkt naliczony. Chyba, że właśnie ta wczorajsza sytuacja była spowodowana czasem przekroczonym, aczkolwiek jestem prawie pewna, że termin był do 24.02 bo to było jedno z nowszych zleceń.
Nie obrażam się, tylko nie wydaje mi się abym zadawała jakieś na prawdę głupie pytania. Niemniej dziękuje Ci za odpowiedzi.

już powoli orientujesz się, że niestety na tym forum bywają też nieżyczliwi, chociaż akurat Gocha, podobnie jak i (nieskromnie powiem) ja (i z dwie inne osoby), należymy do tych pomocnych. Co do Twojego problemu, to być może trafiło akurat w awarię o której pisała arrion i jeszcze ktoś - ja nie wiem, bo nic u siebie takiego nie zauważyłam. Skoro tekstu nigdzie nie ma (ani w moderacji, ani w odrzuconych, ani do poprawy) to musisz się z nim na zawsze pożegnać, bo znikł. I tak jak ktoś tu wspominał - pisz teksty w jakimś programie biurowym (word, office czy innym notepadzie) a później wklejaj do panelu roboczego. W przypadku precli - tak jak arrion sugerowała, co kilka minut wpisuj jakiś znak w pole robocze, to będzie cały czas widoczny i czas na napisanie tekstu będzie się przedłużał. I jeszcze jedno - jak się logujesz, koniecznie zaznacz pole "nie wylogowuj mnie" bo system automatycznie wywala z portalu po jakimś czasie - przynajmniej ja tak mam.

sprawdziłam godziny postów tych osób które pisały o awarii strony i czas z Twoim postem - zgadzają się, więc to chyba to

Edytowane przez Joanna53

Jeśli otrzymali Państwo zwrot umowy to oznacza, że przesłany dokument był niekompletny bądź błędny.

Należy wydrukować ponownie indywidualną umowę, dostępną tylko w Państwa strefie copywritera (wraz z kompletem załączników), podpisać (i zaparafować na każdej stronie) wraz z załącznikami, a następnie 2 komplety  tak przygotowanych dokumentów przesłać ponownie na adres podany na pierwszej stronie pobranego dokumentu.

Serdecznie pozdrawiamy

Zespół Textbookers.com

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

W dniu 22.02.2020 o 17:11, Joanna53 napisał:

już powoli orientujesz się, że niestety na tym forum bywają też nieżyczliwi, chociaż akurat Gocha, podobnie jak i (nieskromnie powiem) ja (i z dwie inne osoby), należymy do tych pomocnych. Co do Twojego problemu, to być może trafiło akurat w awarię o której pisała arrion i jeszcze ktoś - ja nie wiem, bo nic u siebie takiego nie zauważyłam. Skoro tekstu nigdzie nie ma (ani w moderacji, ani w odrzuconych, ani do poprawy) to musisz się z nim na zawsze pożegnać, bo znikł. I tak jak ktoś tu wspominał - pisz teksty w jakimś programie biurowym (word, office czy innym notepadzie) a później wklejaj do panelu roboczego. W przypadku precli - tak jak arrion sugerowała, co kilka minut wpisuj jakiś znak w pole robocze, to będzie cały czas widoczny i czas na napisanie tekstu będzie się przedłużał. I jeszcze jedno - jak się logujesz, koniecznie zaznacz pole "nie wylogowuj mnie" bo system automatycznie wywala z portalu po jakimś czasie - przynajmniej ja tak mam.

sprawdziłam godziny postów tych osób które pisały o awarii strony i czas z Twoim postem - zgadzają się, więc to chyba to

Dziękuję za rady. Nie pomyślałabym, że również wylogowanie mogłoby być tu problemem. Jeszcze raz dziękuję Wam za pomoc. ?

W dniu 22.02.2020 o 17:11, Joanna53 napisał:

Nooo, @cerien powyżej sam trafne spostrzeżenia. Jednak masz szczęście, dołączając do tego forum, że na jego straży stoją strażnicy moralności online i internetowej kultury.  

• Like 1

Hej, wzięłam się za zgłaszanie zleceń, może  do portalu coś dotrze. Nie mam ochoty i potrzeby już tam pisać, więc będę upierdliwa ;) Dziś zgłosiłam już 3 zlecenia indywidualne: jeden zamawiał zapleczówkę zaś w opisie widnieje, że tekst na bloga. Dwa inne to opisy łóżka bez żadnego linku do produktu (ja wiem, że można napisać opis z kosmosu, ale bądźmy poważni). Dość tego! Was też zachęcam nie od odrzucania, ale zgłaszania swoich uwag. 

Edytowane przez Inka22
poprawki
  • Like 3

Jestem Marta i nie mam 22 lat:)

Z tymi dopalaczami to nie pierwszy raz, ale to przede wszystkim kasa i brak moderacji dla klientów, której domagamy się od lat. Ja w ogóle mam wątpliwości czy to jest zgodne z prawem, bo dopalacze są zakazane.

Inka masz całkowitą rację. Wzięłam zapleczowy, ale okazało się, że to opis kategorii bez adresu sklepu. Wypisałam ofertę full wypas, jak nie mają to niech sprowadzą. Problem w tym, że rezerwuję, a opis sprawdzam przed rozpoczęciem realizacji, teraz muszę zmienić strategię i opis przeczytać przed 12 h. To jest to co pisałam we wcześniejszym poście, wymagania jakościowe i opisy są rozbieżne. Jak będziemy naciskać, to może coś się zmieni. Wprowadzili artykuły eksperckie, ale nie ma do nich wytycznych i nie wiadomo, czy są w ofercie i czy ktoś je zamawia. Jednak brzmi dumnie, artykuły eksperckie na TB. 

dokładnie - też sprawdzam dopiero po zarezerwowaniu, chociaż obecnie udaje mi się zerknąć na opis, bo jakoś wolniej znikają zaplecza i tematyczne . Też mi sią zdarza napisać ofertę nie do końca idealnie zgodną z ofertą sklepu, ale cóż - nie dają linka, trudno, niech się dostosują pod opis:P.  Dopalacze już zniknęły, ale może skończył się ich termin ważności, nie sprawdzałam

W dniu 25.02.2020 o 15:36, Inka22 napisał:

Hej, wzięłam się za zgłaszanie zleceń, może  do portalu coś dotrze. Nie mam ochoty i potrzeby już tam pisać, więc będę upierdliwa ;) Dziś zgłosiłam już 3 zlecenia indywidualne: jeden zamawiał zapleczówkę zaś w opisie widnieje, że tekst na bloga. Dwa inne to opisy łóżka bez żadnego linku do produktu (ja wiem, że można napisać opis z kosmosu, ale bądźmy poważni). Dość tego! Was też zachęcam nie od odrzucania, ale zgłaszania swoich uwag. 

Dziś zgłosiłam już 3 zlecenia indywidualne: jeden zamawiał zapleczówkę zaś w opisie widnieje, że tekst na bloga.

No i co z tego? Może blog jest w jakości typowych zapleczowek i tyle. Ktoś może sobie założyć bloga, na którym będzie publikował treści w jakości precli. Czasem widzę, że sami sobie sprawiacie problemy. 

Z innej beczki, dostaliście już pity z TB? 

• Like 1