Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Teksty widniejące w liczniku muszą przejść najpierw kwarantannę i testy, potem okazuje się, że wszystkie były dodatnie i do realizacji zostało zero?

Netto to netto, czyli kwota do wypłaty, brutto to kwota zarobków przed potraceniem składek na podatek, składki ubezpieczenia zdrowotnego i społecznego.

Zastanawia mnie jednak jeszcze coś innego. Koszty uzyskania rozbite są na 2 pozycje: koszty wypłaty i koszty uzyskania przychodu. Te drugie wynikają z obowiązujących przepisów. Ten pierwszy powinien obciążać TB, a nie nas. Pomijam już fakt, że większość banków nie pobiera opłat, a jeżeli już są, to obciążają zlecającego przelew, może wliczyć to sobie w koszty.

Podatek VAT jest podatkiem od wartości dodanej. W ostateczności płaci go klient zlecający teksty. 

W dniu 5.04.2020 o 11:20, Jankowski33 napisał:
Czasem nie mogę się zalogować. A kiedy się zaloguje, to widzę np: 160 tekstów w wybranych przez ciebie kategoriach i typach, tekstów w innych kategoriach i typach, ale kiedy kliknę realizuj zlecenia, to brak propozycji.

Też tak macie?

Też -ciągle ostatnio - w tej chwili mam właśnie widocznych 160 tekstów niby w moich kategoriach i tematach, chcę realizować, a tu ZERO. @TextBookers.com wyjaśnicie tę tajemnicę? Bo to już ciągnie się od momentem, kiedy zaczeła się posucha zw. z koronawirusem. albo nam się może na oczy ten wirus rzucił?

W dniu 6.04.2020 o 14:22, pawig napisał:

Wiem, że w obecnym czasie zleceń jest tyle co kot napłakał, ale widział ktoś choć kilka zapleczówek w ostatnim czasie na TB? Czy może ja mam takie pecha, że nic złapać nie mogę. Nie mówię tu o zleceniach prywatnych tylko ogólnie dostępnych.

A nie pamiętasz, co było rok termu? Też kicha

Mi się wczoraj udało złapać 4 zlecenia na łączną liczbę 17 tekstów zapleczowych. To pierwsze zlecenia na zapleczówi jakie udało mi się złapać/zobaczyć od prawie dwóch tygodni. Mowa o zleceniach ogólnych, nie prywatnych. Dziś już też nic nie widziałem.

22 godziny temu, Gocha napisał:

Dzisiaj trochę zapleczówek było po godz. 17. Kilka wzięłam, ale święta więc resztę odpuściłam. Wcześniej były precle i trochę wisiały. Wczoraj akurat nic nie trafiłam

ja nie wiem jak to jest - siedzę cały dzień przy kompie, otwarty mam TB calutki czas, zaglądam praktycznie co chwila i.... nic nie mogę trafić:angry:. Ostatnie teksty jakie miałam (i to indywidualne) były 3.04. Owszem, czasami precle czy opisy do katalogów widzę, ale akurat tych nie biorę, bo lubię sobie zbierać zlecenia na później i pisać w nocy.

Joanna53 Ja precli też nie biorę. Niestety otwarty TB nie odświeża się automatycznie, więc od czasu do czasu musisz kliknąć. Zdecydowanie jednak przeważają zlecenia indywidualne od kilku stałych klientów (można poznać po opisach). Nie widzę natomiast przyrostu nowych i w tym tkwi chyba problem ze zleceniami. Pobieżnie licząc mam zlecenia od 6-7 klientów. Na taką ilość copy to stanowczo za mało.

7 godzin temu, sxldsxxl napisał:

Zanim ktoś wysnuje kolejne genialne stwierdzenie, to tylko zostawię tu wiadomość dotyczącą tego, że żadnej umowy nie podpisałem. Bawcie się dalej swoją fantastyczną dedukcją.

podpisałeś umowę - kliknięcie w regulamin jest równoznaczne z podpisaniem umowy, którą musisz wydrukować, jeszcze raz podpisać osobiście i przesłać na adres TB. O punktach karnych przeczytaj w regulaminie, tam wszystko jest wyjaśnione.

Edytowane przez Joanna53