Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja piszę na TB tylko ze względu na dłuższy czas realizacji i możliwość zarezerwowania większej liczby tekstów (nadal zbyt mała). Przy tak niskich stawkach tylko to mnie tutaj jeszcze trzyma. Zmniejsza się ryzyko nieterminowego napisania tekstów bo masz więcej czasu na ich realizacje i możesz sobie lepiej czas rozplanować. Masz też zapas czasu na wypadek jakiejś nieprzewidzianej sytuacji typu wyjazd, brak prądu czy choroba. 

@TextBookers.com dlaczego odejmujecie copy od wartości netto przy wypłacie wynagrodzenia? Jest jedno netto i jedno brutto nic pobocznego. Kwota netto jest już po odjęciu podatków. Wychodzi na to, że rozliczacie nas jak firmę a nie pracowników niesłusznie.

1 godzinę temu, pawig napisał:

Parę stron temu na forum była uwaga odnośnie naszych postów, że ciągle "pracujemy na tym", "staramy się", itd., stąd ta drobna, nieco żartobliwa uwaga, nie zawsze bowiem tak prosto jest przejść do czasownika w trybie dokonanym :) 

Godzinę temu, maggyxflame napisał:

Ja piszę na TB tylko ze względu na dłuższy czas realizacji i możliwość zarezerwowania większej liczby tekstów (nadal zbyt mała). Przy tak niskich stawkach tylko to mnie tutaj jeszcze trzyma. Zmniejsza się ryzyko nieterminowego napisania tekstów bo masz więcej czasu na ich realizacje i możesz sobie lepiej czas rozplanować. Masz też zapas czasu na wypadek jakiejś nieprzewidzianej sytuacji typu wyjazd, brak prądu czy choroba. 

@TextBookers.com dlaczego odejmujecie copy od wartości netto przy wypłacie wynagrodzenia? Jest jedno netto i jedno brutto nic pobocznego. Kwota netto jest już po odjęciu podatków. Wychodzi na to, że rozliczacie nas jak firmę a nie pracowników niesłusznie.

Kwestia ta już była poruszana na forum i odnieśliśmy się do niej. Sposób rozliczania jest jak najbardziej poprawny, wymaga jednak, jak pokazały posty, szerszego opisania na stronie, co w niedługim czasie zostanie wprowadzone. 

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia 

Zespół TextBookers

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

12 godzin temu, TextBookers.com napisał:

Mowa tu chyba nie o odrzucie a o reklamacji.

System reklamacji działa inaczej niż system podwójnego (ostatecznego odrzutu). Przy uznanej reklamacji, ponieważ wbrew temu co został napisane nie uznajemy wszystkich i wielokrotnie odrzucamy reklamacje klientów,  tekst dosłownie pozostaje dobrem autora i autor może nim zarządzać poza serwisem, stąd nie pozostaje w systemie. Inną sprawą są te z odrzutów za błędy/plagiat itd. gdzie komentarz moderacji/klienta i sama treść to podstawa odrzutu i autor może sobie to zweryfikować w oparciu o treść. 

Zespół TextBookers

nie bardzo rozumiem co zostało tu napisane, ale mnie chodzi o konkretną sytuację z odrzuconymi tekstami przez klienta: klient zlecił przeredagowanie dwóch tekstów, lecz zapomniał wspomnieć, że wpisany tam preparat ma być zmieniony na inny. teksty zostały odrzucone właśnie przez klienta (owszem, poprawiałam je, ale jak wspomniałam nie byłam świadoma, że wpisany jest błędny preparat). Klient teksty odrzucił z adnotacją właśnie o złych preparatach. Moderacja przepuściła te teksty dwa razy.

Chodziło mi o to, że w zakładce "odrzucone teksty" na moim koncie ich nie ma, ale w ustawieniach figurują jako dwa odrzucone (tematyczne).

dodam jeszcze, że rzecz działa się jakieś dwa lata temu, dokładnej daty nie pamiętam, bo tekstów nie ma.

Amebix coś w tych Twoich obliczeniach się nie zgadza, dostałam 6 ocen po 6 i średnia ogólna mi nie wzrosła, nie sprawdzałam w poszczególnych kategoriach. Jednak wiem na pewno, że średnia ogólna nie zgadza się ze średnimi w poszczególnych kategoriach. Ale ta średnia to tylko nasza ambicja. Średnia w kategoriach to nasze zarobki i warto by wiedzieć, jak to liczyć.

W dniu 19.05.2020 o 21:57, Joanna53 napisał:

nie bardzo rozumiem co zostało tu napisane, ale mnie chodzi o konkretną sytuację z odrzuconymi tekstami przez klienta: klient zlecił przeredagowanie dwóch tekstów, lecz zapomniał wspomnieć, że wpisany tam preparat ma być zmieniony na inny. teksty zostały odrzucone właśnie przez klienta (owszem, poprawiałam je, ale jak wspomniałam nie byłam świadoma, że wpisany jest błędny preparat). Klient teksty odrzucił z adnotacją właśnie o złych preparatach. Moderacja przepuściła te teksty dwa razy.

Chodziło mi o to, że w zakładce "odrzucone teksty" na moim koncie ich nie ma, ale w ustawieniach figurują jako dwa odrzucone (tematyczne).

dodam jeszcze, że rzecz działa się jakieś dwa lata temu, dokładnej daty nie pamiętam, bo tekstów nie ma.

Joanna53, możemy prosić o maila na biuro@textbookers.com - będziemy w stanie wtedy sprawdzić, co i jak z tymi tekstami dokładnie się działo. 

Zespół TextBookers

13 godzin temu, Gocha napisał:

Jestem w szoku, TB odpowiada prawie na wszystkie posty, to zmiana w dobrym kierunku i świadczy, że zaczynają dostrzegać nasze problemy. Wcześniej tylko informowali o zmianie regulaminu. 

Postaramy się, aby taki stan rzeczy stał się nowym standardem  :) 

Zespół TextBookers

Nawiązując do korespondencji powyżej, zaktualizowaliśmy na naszej stronie Wymagania jakościowe, które stanowią podstawę współpracy z Autorami i Zamawiającymi teksty. Pozwolą one dużo sprawniej określać, jaki tekst należy napisać i czy każde zlecenie jest zgodne z jakością, czy może warto je odesłać na moderację. 

Zapraszamy na naszego bloga: https://www.textbookers.com/blog/wiosenne-porzadki-na-stronie-textbookers/

lub na stronę serwisu Textbookers.com - zakładka Pomoc/Wymagania jakościowe https://www.textbookers.com/pomoc/wymagania-jakosciowe

Miłej lektury!

Zespół TextBookers

Edytowane przez TextBookers.com

16 godzin temu, Gocha napisał:

Jestem w szoku, TB odpowiada prawie na wszystkie posty, to zmiana w dobrym kierunku i świadczy, że zaczynają dostrzegać nasze problemy. Wcześniej tylko informowali o zmianie regulaminu. 

ja też - na mojego maila odpowiedzieli nieomal błyskawicznie. Niestety, znowu podali w wątpliwość moje wyjaśnienia, no cóż - niby pozytywne zmiany, ale nie do końca.

Niby fajnie, że zaktualizowano wymagania jakościowe, ale nie rozwiązały one najważniejszych kwestii, zwłaszcza w przypadku precli. Zniknęło określenie "krótki" i tak klienci wrzucali teksty po 5000 zzs, teraz będą wrzucać po 10 000 zzs za 15 zł brutto, to jakaś kpina, nawet za tekst o pogodzie. TB w przykładowym preclu  jest błąd w pierwszej linijce, więc niech moderator poprawi. Jest wzór dla tekstu eksperckiego, ale nie ma specjalistycznego. Wnioskuję z tego, że skoro mam dostęp do specjalistycznych, to także do eksperckich.

1 godzinę temu, Gocha napisał:

Niby fajnie, że zaktualizowano wymagania jakościowe, ale nie rozwiązały one najważniejszych kwestii, zwłaszcza w przypadku precli. Zniknęło określenie "krótki" i tak klienci wrzucali teksty po 5000 zzs, teraz będą wrzucać po 10 000 zzs za 15 zł brutto, to jakaś kpina, nawet za tekst o pogodzie. TB w przykładowym preclu  jest błąd w pierwszej linijce, więc niech moderator poprawi. Jest wzór dla tekstu eksperckiego, ale nie ma specjalistycznego. Wnioskuję z tego, że skoro mam dostęp do specjalistycznych, to także do eksperckich.

W kwestii długości zleceń - dążymy do tego, aby wypracować kompromisowe limity znaków w niektórych jakościach.

W kwestii błędu - dziękujemy za czujność - błąd poprawiony na blogu, poprawimy także na stronie.

Wzór w wymaganiach jakościowych jest dla obu jakości na blogu i na stronie.

Dostęp do tekstów eksperckich ma grupa osób wybranych przez nasz zespół i te osoby na pewno będą wiedziały, że są w tej grupie. Do tej jakości nie będzie tekstów próbnych  i na chwilę obecną nie bierzemy pod uwagę rozszerzania tej grupy. Kiedy ta usługa się rozwinie i będzie możliwość dołączenia do tej grupy, na pewno będziemy informować. 

5 godzin temu, Joanna53 napisał:

ja też - na mojego maila odpowiedzieli nieomal błyskawicznie. Niestety, znowu podali w wątpliwość moje wyjaśnienia, no cóż - niby pozytywne zmiany, ale nie do końca.

Pani Joanno informacja o tym, że musimy odnaleźć te teksty, aby wiedzieć co się z nimi dokładnie stało i móc to jasno wytłumaczyć, nie jest podważaniem Pani argumentacji, ale realną informacją o tym, że trochę potrwa wyjaśnienie zgłoszenia :)

Zespół TextBookers

Skoro TB tak szybko odpowiada to mam pytanie dotyczące moderacji zleceń. Czy moderatorzy sprawdzają  ich treść? Przyjęłam zlecenie indywidualne na 1100 zzs w kategorii zapleczowy. Z pozoru fajne, bo rozpisane na poszczególne akapity, podane linki do produktów. Problem w tym, że linki bez wartości i trzeba szukać innych informacji o produkcie, a jest ich 10. To niestety zajmuje trochę czasu. Za 24 zł brutto nie będę tego pisać. Niestety idę w pkt karne, a szkoda.    

p

• Like 1

Godzinę temu, Gocha napisał:

Skoro TB tak szybko odpowiada to mam pytanie dotyczące moderacji zleceń. Czy moderatorzy sprawdzają  ich treść? Przyjęłam zlecenie indywidualne na 1100 zzs w kategorii zapleczowy. Z pozoru fajne, bo rozpisane na poszczególne akapity, podane linki do produktów. Problem w tym, że linki bez wartości i trzeba szukać innych informacji o produkcie, a jest ich 10. To niestety zajmuje trochę czasu. Za 24 zł brutto nie będę tego pisać. Niestety idę w pkt karne, a szkoda.    

p

Serwis nie ma moderacji wszystkich dodawanych zleceń - moderujemy tylko te, które Autorzy do nas odeślą na moderację - z przyczyn praktycznych wprowadzenie 100% moderacji zleceń jest prawie niewykonalne (wątek ten już wielokrotnie się powielał) - dlatego apelujemy, aby sprawdzać zlecenia i ich opis przed podjęciem się realizacji i jeśli coś jest nie tak - odsyłać na moderację zleceń. To, co możemy teraz polecić, to napisanie zapytania do klienta (wypełniając ilość znaków ze słowem kluczowym) o dodanie wartościowego linka w odpowiedzi.

Zespół TextBookers

Zlecenie z pozoru wyglądało normalnie. W poprzednim wpisie źle wpisałam długość tekstu. Ilość znaków wynosiła 11000 zzs z 10 linkami do opisów produktów, wszystkie prowadziły do skąpca, czyli donikąd. Każdy opis na 800 zzs. Przyznaję, że pozornie opis wydawał się sensowny, ale szczegóły już nie. Przy takich wymaganiach i stawce nie chce mi się pisać zapytania do zlecającego. Wiedział co robi i szukał naiwnego, tym bardziej, że było to zlecenie indywidualne. Wcześniej napisałam dla niego kilka krótkich tekstów.

3 minuty temu, Gocha napisał:

Zlecenie z pozoru wyglądało normalnie. W poprzednim wpisie źle wpisałam długość tekstu. Ilość znaków wynosiła 11000 zzs z 10 linkami do opisów produktów, wszystkie prowadziły do skąpca, czyli donikąd. Każdy opis na 800 zzs. Przyznaję, że pozornie opis wydawał się sensowny, ale szczegóły już nie. Przy takich wymaganiach i stawce nie chce mi się pisać zapytania do zlecającego. Wiedział co robi i szukał naiwnego, tym bardziej, że było to zlecenie indywidualne. Wcześniej napisałam dla niego kilka krótkich tekstów.

Wiemy o jakich zleceniach mowa - apelowaliśmy do paru Autorów, aby je nam odesłać na moderację, ale nie możemy sami tego zrobić, tylko Wasz brak reakcji w postaci braku realizacji lub odesłanie nam takich zleceń na moderację umożliwi pokazanie klientowi, że zaniża jakość, a aktualnie autorzy piszą super teksty w mega zaniżonej jakości.

Zespół TextBookers