Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

To nie błąd, takie zlecenia pojawiają się wtedy, gdy inny copy nie zdążył go zrealizować. Najczęściej mają czeroną linię i informację o 15% bonusie. Takie zlecenia mają bardzo krótki czas realizacji, więc trzeba akceptować je bardzo ostrożnie. Z przedłużenia możesz skorzystać raz na 3 miesiące.

22 godziny temu, Gocha napisał:

Zgodnie z Waszymi tłumaczeniami o braku możliwości moderacji zleceń przez zleceniodawców zgłosiłam kilkanaście tekstów za zakresu medycyny, finansów, informatyki, prawa pracy. Wszystkie wróciły jako preclowe.

W zleceniach, o których Pani pisze nie było żadnych innych wytycznych (a tematykę jakąś klient wybrać musi w każdej jakości), jedno słowo kluczowe, które bez problemu da się wpleść w tekst nie posiadający żadnej wartości merytorycznej - nie ma więc podstaw do odrzucenia takiego zlecenia - co do wartości precli dla klientów - nie nam o tym decydować, czego potrzebuje klient - zamawia precel na niecałe 5000 zzs ponieważ może, może też znacznie dłuższy w naszym Serwisie i nigdy tego nie ukrywaliśmy   - nikt żadnemu autorowi nie każe realizować takich zleceń, ani nie narzuca konieczności znajomości tematu i jego analizy, ponieważ w preclach nie jest to wymagane. Co innego, gdy ktoś w zapleczu wymaga przygotowania zestawienia i opisu 10 pralek, czy odkurzaczy, dla nas jest tu znaczna różnica w wymaganiach. I zlecenia, w których klienci opisują wymagania dla tekstów co najmniej tematycznych, a płacą za zaplecze, odrzucamy od razu.

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia 

Zespół TextBookers

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Zgadzam się z opinią TB. Nie ma żadnych wytycznych, że precel ma mieć max tyle a tyle znaków. Klient może zlecić precla i na 10 000 znaków i nie widzę w tym problemu. Jest wolny rynek, przecież nikt nie każe nikomu podejmować się takiego zlecenia.

A ja nie widzę powodu, żeby zabraniać pisać precli na takich warunkach choć ja sama tego nie robię. Dziwię się osobom, które je piszą, ale może one sie dziwią, ze tego nie robię. 

Kiedyś też myślałam, ze zgłaszanie coś da. Choć moim zdaniem bez sensu jest zgłaszanie precli, które nie mają żadnych wynagań. Ja zgłaszałam teksty które mialy wygórowane wymagania. Dałam sobie jednak spokój i piszę tylko to co mi pasuje.

• Like 1

Żenada i nie chce mi się komentować odpowiedzi TB. Jeszcze kilka tygodni temu w wymaganiach jakościowych dla precli było określenie "krotki". Teraz zniknęło, bo klienci zlecają elaboraty na temat leczenia zatok lub wypowiedzenia umowy o pracę. Zgadzam się, można  pisać ogólnie i o niczym, tylko potem wystawi 3, bo chciał coś innego. Za chwilę pseudo studentom będziemy pisać prace licencjackie w kategorii precla (tak jest na pisanie.pl). Ostatniego precla napisałam w 2015 r., ale walczę o nie, bo to najbardziej niesprawiedliwa kategoria. 

Na szczęście jest paru klientów, którzy doceniają naszą pracę i zlecają w kategoriach wyższych, niż wynika to z wymagań. Na TB piszę tylko od 1-10 każdego miesiąca, tyle wytrzymam. I więcej nie pyskuję ?, bo na wypłatę czekam ponad tydzień.

• Like 1

Na kazdym portalu tak jest nie dziw się :) ja co chwile spotykam klientów precle za 1,20 a specyfikacja potem 

Porusz temat ten i ten, zrób research, odmawiasz to potem marudzą że nie wykonujesz zlecenia

Skoro mają być teksty o pożyczkach bez bik to lecę, ale nie na podstawię rankingów sprzed 3 ostatnich lat ;) i opisywania poszczególnych firm ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Masz rację, ale niestety to nasza wina, bo realizujemy zlecenia za badziewne pieniądze. TB pisze, że w preclach nie było wytycznych, więc są zgodne z wymaganiami. Przy preclach klient nie ma możliwości wpisywania wymagań. Sorry, ale idiotką nie jestem i z czytelników też nie będę robić idiotów. Ilość znaków i słowo kluczowe wyznaczają poziom tekstu. W preclu o zapaleniu zatok mogę bredzić o katarze, kropelkach i inhalacjach, na 4700 zzs powinnam napisać o przyczynach, różnych sposobach leczenia, profilaktyce i konsekwencjach. Przynajmniej takie jest moje zdanie, ale może się mylę.Taki tekst to już zapleczówka. Chętnie przeczytałabym tekst preclowy na 5000 zzs wykonany przez TB, miałabym jakieś porównanie. W ostateczności zadowoliłabym się nawet krótką strukturą tekstu. Oczywiście odpowiedzą bla bla bla i nie mam racji. Przyjmując takie zlecenia sami psujemy sobie rynek, tak jak kiedyś taksówkarze. 

W dniu 6.06.2020 o 10:10, cerien napisał:

Ja wprawdzie za precle się nie zabrałam ale dostałam znowu zlecenie prywatne z opisem produktów i odnośnikami do skąpca na chyba 8000zzs czy coś koło tego. Nie pamiętam dokładnie. Nie jestem jednak pewna czy dobrze odesłałam zlecenie - kliknelam "odrzuć" i podałam  powód.  Czy w tej sytuacji wraca to do moderacji czy trafia do ogólnej puli? 

ja, jakiś czas temu dostałam indywidualne na 16000 zzs, też prowadzące do skąpca. Sprawdziłam wszystkie linki, okazało się, że tylko jeden działał. Zgłosiłam to moderacji przyciskiem "zgłoś", ale nie pobrałam go wcześniej. Myślę, że jak kliknęłaś "odrzuć" to zlecenie nie zostało sprawdzone pod żadnym kątem.

Jak zapewne zauważyliście, te długie zlecenia indywidualne są klasyfikowane tylko jako zaplecza, czyli w najniższej stawce. A zwracałam uwagę TB na działanie niektórych zlecających, którzy najtańszym kosztem chcą mieć dobre teksty...

W dniu 7.06.2020 o 23:36, Gocha napisał:

SeoMagic nie ma możliwości zablokowania precli (chyba ze masz jakiś sposób). Na tematy związane z finansami, ubezpieczeniami, zakładaniem firm i prawem pracy i wieloma innymi mogę pisać od kopa, ale nie będę sprzedawać swojej wiedzy za psie pieniądze. Z moderacji się wyleczyłam, bo to ściema. TB idzie na ilość, nie na jakość. To ich polityka, nie moja. Trzeba się z tym pogodzić i realizuję tylko zlecenia indywidualne wyższych kategorii.

@Gocha SeoMagic lubi mieć przeciwne zdanie tylko dla swoich zasad. Nie ma co zwracać uwagi na jego teorie i nietrafione rady

W dniu 8.06.2020 o 18:59, Gocha napisał:

To nie błąd, takie zlecenia pojawiają się wtedy, gdy inny copy nie zdążył go zrealizować. Najczęściej mają czeroną linię i informację o 15% bonusie. Takie zlecenia mają bardzo krótki czas realizacji, więc trzeba akceptować je bardzo ostrożnie. Z przedłużenia możesz skorzystać raz na 3 miesiące.

miały Gocha, miały - obecnie nie ma już linijek ani bonusów

ha, pojawiło się zlecenie z 15% bonusem - niebywałe!

Edytowane przez Joanna53

Cześć wszystkim,

czy jest jakaś szansa odwołania się od punktów karnych? Otrzymałem ich 17 za przekroczenie czasu, ale jeszcze zanim ich nie napisałem to zleciłem wypłatę. Czy może ona nie dojść ze względu na blokadę pisania i będę musiał czekać 60 dni? Dzięki za odpowiedz 

@Karbon9 z tego co wiem, według nowego regulaminu nie ma możliwości wcześniejszego skasowania punktów karnych. Kasują się automatycznie po 60 dniach. Jeśli wypłatę zleciłeś zgodnie z regulaminem, to na pewno zostanie zrealizowana. Najlepiej napisz do TB maila i zapytaj jak to będzie wygladało.

W dniu 10.06.2020 o 18:21, Gocha napisał:

Masz rację, ale niestety to nasza wina, bo realizujemy zlecenia za badziewne pieniądze. TB pisze, że w preclach nie było wytycznych, więc są zgodne z wymaganiami. Przy preclach klient nie ma możliwości wpisywania wymagań.

Trafiła Pani w sedno - ktoś te zlecenia realizuje - czy to dobrze, czy nie, nie nam oceniać. Nie ma opisu zlecenia, ponieważ być nie może - to najniższa jakość i zasadniczo, jeśli jest napisana zgodnie z zasadami języka polskiego i jest unikalna oraz zawiera słowa kluczowe, spełnia wymogi Serwisu i nie ma podstaw do reklamacji takich treści.

W dniu 11.06.2020 o 12:15, Joanna53 napisał:

ja, jakiś czas temu dostałam indywidualne na 16000 zzs, też prowadzące do skąpca. Sprawdziłam wszystkie linki, okazało się, że tylko jeden działał. Zgłosiłam to moderacji przyciskiem "zgłoś", ale nie pobrałam go wcześniej. Myślę, że jak kliknęłaś "odrzuć" to zlecenie nie zostało sprawdzone pod żadnym kątem.

Dokładnie tak "odrzuć" to komenda, aby zlecenie nie pojawiało się w widoku konkretnego Autora i nie ma nic wspólnego z funkcją "zgłoś", która kieruje zlecenie na moderację zleceń. 

W dniu 7.06.2020 o 23:36, Gocha napisał:

SeoMagic nie ma możliwości zablokowania precli

Można je po prostu wyłączyć w panelu i nie będą się pokazywać lub też dezaktywować jakość preclową. 

W dniu 11.06.2020 o 12:15, Joanna53 napisał:

miały Gocha, miały - obecnie nie ma już linijek ani bonusów

Bonusy są, jednak trudno dziś o to, aby zlecenie dotrwało do czasu, kiedy wskakuje bonus.

W dniu 14.06.2020 o 08:17, Karbon9 napisał:

Cześć wszystkim,

czy jest jakaś szansa odwołania się od punktów karnych? Otrzymałem ich 17 za przekroczenie czasu, ale jeszcze zanim ich nie napisałem to zleciłem wypłatę. Czy może ona nie dojść ze względu na blokadę pisania i będę musiał czekać 60 dni? Dzięki za odpowiedz 

Wypłata nie jest powiązana z blokadą - wypłata w takim przypadku jest realizowana jak każda inna wypłata. Na unieważnienie punktów karnych trzeba jednak odczekać okres zgodny z regulaminem.

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com 

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online