Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.01.2021 o 19:42, Jankowski33 napisał:

Przychód wpisuje się cały, czy po potrąceniu? (tyle ile przyszło na konto).

Jak piszesz tekst na TB to z pewnością przed jego napisaniem robisz jakiś research. Proponuję to samo w celu znalezienia w sieci informacji na temat tego co to jest PIT11, na czym polega rozliczenie roczne i jak wypełnić PIT37 :);) 

• 2 tygodnie później...

taaaa - dzisiaj zostałam zaskoczona informacją, że mam wpisywać znaczniki formatowania, jeżeli sobie klient tego zażyczył, bez względu na to, czy można sprawdzić poprawność zastosowania znaczników, czy nie. Do tej pory — a dla tego klienta napisałam już sporo tekstów — nie umieszczałam tych znaczników, bo przecież w TB nie było formatowania, ale dzisiaj moderator odesłał mi wszystkie cztery teksty z poleceniem ich umieszczenia. Wam też tak robią?? Bo ja, do tej pory (mówimy tu o miesiącach pisania dla tego klienta) nie otrzymałam żadnej informacji, że robię coś nie tak...

w innej firmie, w której sporadycznie biorę zlecenia, formatowanie jest wymagane, ale tam mają panel przystosowany do pisania i sprawdzania poprawności formatowania, a tu przecież nie można tego sprawdzić...

Edytowane przez Joanna53

Jak to jest z tą moderacją tekstów na TB?

Wczoraj (18.01) o godz. 21 napisałem tekst zapleczowy, którego termin realizacji kończył się dziś (19.01) o godz. 13. Było to zlecenie z bonusem za szybszą realizację. Jest godz. 20 i tekst nadal czeka na moderację.

Przed chwilą (19.01, godz. 20) napisałem dwa teksty zapleczowe. Z dwóch różnych zleceń. Teksty bez bonusa za szybszą realizację. Termin zleceń na 22.01, czyli za 3 dni. Oba teksty zmoderowane po zaledwie kilku minutach.

Jak to jest z tą kolejką tekstów do moderacji? Jakim cudem te pierwsze teksty czekają wciąż na moderację, a te drugie zostały zaakceptowanie niemal zaraz po ich napisaniu?

59 minut temu, pawig napisał:

Jak to jest z tą moderacją tekstów na TB?

Wczoraj (18.01) o godz. 21 napisałem tekst zapleczowy, którego termin realizacji kończył się dziś (19.01) o godz. 13. Było to zlecenie z bonusem za szybszą realizację. Jest godz. 20 i tekst nadal czeka na moderację.

Przed chwilą (19.01, godz. 20) napisałem dwa teksty zapleczowe. Z dwóch różnych zleceń. Teksty bez bonusa za szybszą realizację. Termin zleceń na 22.01, czyli za 3 dni. Oba teksty zmoderowane po zaledwie kilku minutach.

Jak to jest z tą kolejką tekstów do moderacji? Jakim cudem te pierwsze teksty czekają wciąż na moderację, a te drugie zostały zaakceptowanie niemal zaraz po ich napisaniu?

Bardzo prosimy o maila na biuro@textbookers.com z id tych tekstów - obie sytuacje są niemożliwe - chyba, że pojawił się jakiś błąd - zaglądaliśmy na moderację - expresy idą na bieżąco, natomiast standardowe zlecenia z 18.01 (realizacja na 22.01) są daleko w kolejce na  moderacji i dziś nikt do nich jeszcze nie dotarł).

Pozdrawiamy

Zespół TextBookers.com 

• Like 1

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

11 minut temu, pawig napisał:

Właśnie teksty, które czekały zostały zmoderowane. Ale dla przykładu chodzi o 1183676. A przykład tekstu, który został napisany dziś wieczorem i zmoderowany niemal od razu to 1180257.

My też już wszystko wiemy - zlecenie z 15 ( a więc te, które teraz właśnie są moderowane), właściwie nie jedno, a kilka napisanych przez Pana, nie były z bonusem za szybką realizację, a za kończące się zlecenia - one nie idą poza kolejką na moderacji - poza kolejką idą tylko zlecenia express. Expres a kończące się zlecenia to 2 zupełnie inne bonusy. Natomiast te przechodzące przez moderacje bardzo szybko dziś to zlecenia przedłużane - od niedawna klienci mogą to robić - i wtedy pozostaje pierwotna data zlecenia - w tym przypadku 11.01 - więc wskakują moderatorom, jako 1 w kolejce i przechodzą od ręki. 

Pozdrawiamy

Zespół TextBookers.com 

Edytowane przez TextBookers.com
  • Thanks 1

Aaaaa no to wszystko jasne :) Rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na rodzaj tego bonusa i z góry założyłem, że to za szybką realizację. A no to wszystko jasne :) Ja generalnie (teraz już wiem, że mylnie zakładając za co bonus) myślałem, że być może moderator, do którego trafiły te teksty nie zauważył ich czy coś i dlatego wiszą :D 

1 minutę temu, pawig napisał:

Aaaaa no to wszystko jasne :) Rzeczywiście, nie zwróciłem uwagi na rodzaj tego bonusa i z góry założyłem, że to za szybką realizację. A no to wszystko jasne :) Ja generalnie (teraz już wiem, że mylnie zakładając za co bonus) myślałem, że być może moderator, do którego trafiły te teksty nie zauważył ich czy coś i dlatego wiszą :D 

Cieszymy się, że wszystko jasne - wiemy, że sporo się pisze o naszej moderacji, ale proszę wierzyć, nie może ona "nie zauważyć" tekstu/ celowo pomijać czyichś tekstów/ złośliwie przetrzymywać tekstów na moderacji itd. - nie ma takiej możliwości :) ani żadnego celu takiego działania.

Pozdrawiamy

Zespół TextBookers.com 

W dniu 14.01.2021 o 17:20, Joanna53 napisał:

taaaa - dzisiaj zostałam zaskoczona informacją, że mam wpisywać znaczniki formatowania, jeżeli sobie klient tego zażyczył, bez względu na to, czy można sprawdzić poprawność zastosowania znaczników, czy nie. Do tej pory — a dla tego klienta napisałam już sporo tekstów — nie umieszczałam tych znaczników, bo przecież w TB nie było formatowania, ale dzisiaj moderator odesłał mi wszystkie cztery teksty z poleceniem ich umieszczenia. Wam też tak robią?? Bo ja, do tej pory (mówimy tu o miesiącach pisania dla tego klienta) nie otrzymałam żadnej informacji, że robię coś nie tak...

w innej firmie, w której sporadycznie biorę zlecenia, formatowanie jest wymagane, ale tam mają panel przystosowany do pisania i sprawdzania poprawności formatowania, a tu przecież nie można tego sprawdzić...

Tych zleceń jest coraz więcej, a wzór został wprowadzony do opisu zlecenia przez klienta celowo i dość czytelnie. Ze względu na konieczność ujednolicenia tych standardów, tak - od autorów, którzy przyjęli do realizacji te zlecenia wymagamy dziś, aby stosowali się do opisu zlecenia, a więc wszystkie nagłówki wprowadzali w h2. Jeśli jest to problematyczne dla kogokolwiek, możemy jedynie doradzić pomijanie tych zleceń. 

Zasady pracy moderacji na bieżąco są zmieniane - uszczegóławiane i dostosowywane do tego, jak wygląda ogólna sytuacja zleceń, efektywności pracy i wielu innych czynników. Wiemy, że często takie zmiany budzą kontrowersje, jednak jeśli nie byłyby wprowadzane - ograniczałyby rozwój serwisu i także Waszą pracę. Proszę zobaczyć, jak w przeciągu ostatnich miesięcy zmieniła się liczba dostępnych zleceń - na to pracuje cały zespół i często musi się dostosowywać do zmieniających się oczekiwań Klientów, aby autorzy mieli co pisać i mieli wybór :)

Pozdrawiamy

Zespół TextBookers.com

• Like 1

PRZERWA TECHNICZNA W TEXTBOOKERS.COM

Informujemy, że w nocy z dnia 26.01.2021 na 27.01.2021 roku planowana jest przerwa techniczna serwisu TextBookers.com.

Serwis, zgodnie z planem, nie będzie dostępny dla użytkowników od godziny 23:00 dnia 26.01 do godziny 04:00 dnia 27.01.

Bardzo prosimy, w miarę możliwości, o zaplanowanie swojej aktywności w serwisie tak, aby konieczna przerwa techniczne jak najmniej z nią kolidowała. W czasie przerwy technicznej dostęp do serwisu będzie całkowicie wyłączony i nie będą działały żadne narzędzia zewnętrzne (API), a możliwość dodawania zleceń i oddawania gotowych tekstów będą zablokowane przez cały czas trwania przerwy.

Informujemy także, że wszystkie zlecenia, których termin ważności upłynie w czasie trwania przerwy technicznej, zostaną automatycznie przedłużone o 24 h.

Za wszelkie utrudnienia przepraszamy.

Zespół TextBookers.com

Edytowane przez TextBookers.com

• 2 tygodnie później...

Pojawił się jakiś nowy moderator i po raz pierwszy spotkałam się z takim przypadkiem. Napisałam tekst tematyczny, klient wyznaczył 1700 zzs i 6 podtytułów o określonej treści (350 zzs). Udało mi się sensownie zmieścić w 2540 zzs. Teks został odrzucony. Komentarz moderatora: ten tekst liczy 332 słowa, czy rzeczywiście jest na 1700 zzs, bo nie mogę się doliczyć. Jeżeli wszystko się zgadza, to szkoda pieniędzy na tak krótkie wpisy. Czytałam kilka razy i nie mogłam uwierzyć. Klient świadomie zaniżył ilość znaków, bo wiedział, ze nie da się tego sensownie zmieścić, tym bardziej, że tekst tematyczny, 800 zzs dostał za darmo. A tu jeszcze moderator zarzuca mi, że nie opłaca się wydawać pieniędzy na takie teksy i daje do odrzuconych, zadnych innych zastrzeżeń nie zgłosił i kolejną moderację tekst przeszedł bez problemu. 

I tu narzuca się kolejny problem. Nie wiem jak Wy, ale ja mam zwyczaj kończyć teksty zgodnie z myślą, wyczerpaniem wątku, wymaganiami klientów. Często zdarza mi się przekraczać ilość zzs, zwłaszcza w tych krótkich zleceniach. Jak sobie z tym radzicie? Ja najczęściej piszę więcej, ale to widzę, że niektórzy klienci to wykorzystują.  

2 godziny temu, Gocha napisał:

Pojawił się jakiś nowy moderator i po raz pierwszy spotkałam się z takim przypadkiem. Napisałam tekst tematyczny, klient wyznaczył 1700 zzs i 6 podtytułów o określonej treści (350 zzs). Udało mi się sensownie zmieścić w 2540 zzs. Teks został odrzucony. Komentarz moderatora: ten tekst liczy 332 słowa, czy rzeczywiście jest na 1700 zzs, bo nie mogę się doliczyć. Jeżeli wszystko się zgadza, to szkoda pieniędzy na tak krótkie wpisy. Czytałam kilka razy i nie mogłam uwierzyć. Klient świadomie zaniżył ilość znaków, bo wiedział, ze nie da się tego sensownie zmieścić, tym bardziej, że tekst tematyczny, 800 zzs dostał za darmo. A tu jeszcze moderator zarzuca mi, że nie opłaca się wydawać pieniędzy na takie teksy i daje do odrzuconych, zadnych innych zastrzeżeń nie zgłosił i kolejną moderację tekst przeszedł bez problemu. 

I tu narzuca się kolejny problem. Nie wiem jak Wy, ale ja mam zwyczaj kończyć teksty zgodnie z myślą, wyczerpaniem wątku, wymaganiami klientów. Często zdarza mi się przekraczać ilość zzs, zwłaszcza w tych krótkich zleceniach. Jak sobie z tym radzicie? Ja najczęściej piszę więcej, ale to widzę, że niektórzy klienci to wykorzystują.  

Pani Gosiu - wszystko się w komentarzu zgadza poza jego nadawcą - to Klient odesłał Pani tekst, nie moderacja. Nadpisała Pani kolejne znaki - bez potrzeby - Klient dostał stosowny komentarz moderacji - najwidoczniej pomylił znaki, lub co gorsza, słowa, ze znakami ze spacjami - to nie wina moderacji, ani nikogo z obsługi serwisu, że klienci czasem też nie czytają ze zrozumieniem. Co najmniej w paru miejscach mają informację o tym, że teksty w serwisie liczone są w oparciu o znaki ze spacjami - takie zwroty należy od razu puszczać bez poprawy, ponieważ to błąd formalny po stronie zamawiającego. Nikt nie ma prawa wymagać od autorów ani jednego znaku więcej, niż jest w zleceniu - wiemy, i doceniamy to!,  że często nie tniecie myśli ponieważ ilość znaków się wyczerpała, a kończycie teksty nadpisując nieco ponad ilość zleconych znaków. 

Pozdrawiamy

Zespół TextBookers.com

Rzeczywiście, chyba nie zwróciłam na to uwagi. Teraz wydaje mi się, że tekst przeszedł moderację i byłam zdziwiona odrzuceniem. Wszystkie teksty piszę w edytorach, więc mam możliwość późniejszego sprawdzenia. Bez spacji ten tekst był na 2116 znaków bez spacji, a więc i tak dużo więcej. Gdyby klient nie wyznaczył podtytułów, efekt byłby lepszy i mnie pisałoby się łatwiej. Może chciał tekst na 17 000 zzs ?, ale źle zaznaczył. W takim razie mogę spodziewać się kolejnego odrzucenia i pkt karnego. 

Edytowane przez Gocha
sparwdzenie

Nie chce mi się wierzyć, aby to moderator odrzucił tekst z takiego powodu. No nie zdarzyło się, aby moderator odrzucił tekst, bo nieco przekracza liczbę zleconych znaków. Poza tym tekst "szkoda pieniędzy na tak krótkie wpisy" świadczy właśnie o tym, że tekst wywalił klient.

Z innej beczki, TB jak tam wpłaty? I mnie jedna czeka 11 dzień, druga 7 dzień. Oczywiście wszystko jest ok, bo zgodnie z regulaminem czas oczekiwania może wynosić do 14. Tylko zwykle wcześniej wypłaty były realizowane :) W grudniu miałem już chyba po 3 dniach :)

3 minuty temu, Gocha napisał:

To była wyraźna odpowiedź moderatora, klient nie odpowiedział by, że szkoda pieniędzy na tak krótkie wpisy. 

Nie wkleimy tu tego, ponieważ nie ma potrzeby - my wiemy, kto tekst odrzucił. Proszę na to zwrócić uwagę następnym razem - komentarz moderatora i komentarz klienta różnią się opisem - zapraszamy do prywatnej konwersacji na hd - prześlemy Pani screeny, których tu nie udostępnimy, ze względu na bezpieczną politykę ochrony wielu danych wrażliwych naszych użytkowników  (i autorów, i klientów), natomiast upieranie się przy tym, że to była osoba z moderacji jest bezpodstawne i dla naszego zespołu krzywdzące.

Pozdrawiamy

Zespół TextBookers.com