Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, powiedzcie mi, jak to jest. Otrzymałam zlecenie na 10 tekstów specjalistycznych po 3000 znaków. 

1. Jeden tekst został odrzucony z powodu braku źródeł - ok, mój błąd, moje podwójne niedopatrzenie. Wykorzystałam więc ten sam tekst, modyfikując go nieco, dodając źródła i pierwszy odrzut był z powodu błędów, które poprawiła, drugi zaś z powodu takiego samego wstępu, jak w innym tekście (chodziło o tekst odrzucony). Po wysłaniu maila wyjaśniającego, dowiedziałam się, że nie ma możliwości technicznej, żeby coś zrobić po ponownym odrzucie... Mieliście podobną sytuację?

2. Skończyłam całe zlecenie, napisałam wszystkie teksty w terminie, z czego 2 (powyżej opisane) zostały mi odrzucone. Wstępne wynagrodzenie wynosiło 308,40, czyli 30,84 za każdy tekst. Tymczasem dostałam podsumowanie realizacji zamówienia - 8 tekstów napisanych, 2 teksty odrzucone i 2 NIENAPISANE. W podsumowaniu - 123,36 punktów, przy czym na moje konto wpłynęło 114,11 (rozumiem, ze za teksty odrzucone). 

Powiedzcie mi proszę, jak to wygląda, czy takie DZIWNE obliczenia są zawsze czy jednak TXB trochę leci sobie w kulki i przycina? 

Dzięki za odpowiedzi, pozdrowienia, Asia

Hej, mam problem. Ostatnio otrzymałam zlecenie na 20 tekstów specjalistycznych po 3000 znaków. 

1. Odrzucono mi jeden tekst z uwagi na brak źródeł - ok, mój błąd, przeoczenie, przyznaję się. Wykorzystałam więc ten sam tekst, modyfikując go, dodając źródła. Został odrzucony z uwagi na jakieś literówki, poprawiłam, wysłałam. Tekst odrzucono z uwagi na taki sam wstęp jak w innym tekście... Po zgłoszeniu mailowym dowiedziałam się, że nie ma możliwości technicznej po podwójnym odrzucie, żeby cokolwiek zrobić. Mieliście podobną sytuację?

2. Zlecenie zrealizowałam. Napisałam wszystkie 10 tekstów w terminie, z czego 2 zostały odrzucone. Początkowo wyceniono mi zlecenie na 308,40 pkt, każdy z tekstów za 30,84. Jednak po otrzymaniu podsumowania zlecenia przyznano mi 123,36 pkt, zaś po odjęciu za teksty odrzucone otrzymałam 114,11 pkt. W podsumowaniu jest, że zatwierdzono 8 tekstów, odrzucono 2 teksty, zaś 2 teksty zostały nienapisane. Oczywiście za odrzucone teksty potrącono mi punktu karne i odjęto od wynagrodzenia. 

Dlaczego TXB tak mi przyciął wynagrodzenie? Aktualnie w historii napisanych tekstów za każdy policzyli mi 15,42 pkt. O co chodzi? 

Przyznaję, że trochę się w******m, bo jednak to jest mój czas, moja praca, a moderatorzy robią sobie co chcą...

Dzięki za odpowiedź

Asia

:)

polecam przeczytać regulamin

§ 10.6

W przypadku zleceń indywidualnych brak realizacji zlecenia, którego podjął się dany Autor, skutkuje zwrotem punktów za nienapisane teksty, a także zwrotem w ramach rekompensaty 50% punktów za teksty wykonane.

napisałeś 8 na 10 tekstów czyli 8 x 30,84 = 246,72

246,72 zł zarobiłaś i od tej kwoty masz karę -50% czyli otrzymujesz 123,36zł

a potem kara za coś z tego

Braku unikalności Tekstu – karę 5 punktów karnych z możliwością odrzucenia tekstu bez jego skierowania do poprawy oraz karę finansową w wysokości 25 % wartości zlecenia za Tekst objęty wadą w przeliczeniu na Punkty Użytkownika;
Braku realizacji Tekstu w terminie – karę 2 punktów karnych oraz karę finansową w wysokości 5 % wartości zlecenia za Tekst objęty wadą w przeliczeniu na Punkty Użytkownika;

4 godziny temu, Jankowski33 napisał:

Dostałem PIT-11, ale coś mi się ta kwota przychodu nie zgadza. Hmm...

2 godziny temu, amebix napisał:

Mi też

U mnie również błąd. TB, zatrudnijcie porządnego księgowego bo co roku jakieś problemy z pitem.

Godzinę temu, Hpo napisał:

A mój PIT ok. Przy obliczaniu odliczyliście koszty wypłaty 3 zł?

patrzę na przychód w historii wypłat i na przychód na picie, na picie wygląda to tak, jakby była uwzględniona na nim tylko jedna wypłata i to niecała, więc to nie jest kwestia 3 zł opłaty manipulacyjnej. Kwota na PIT jest wzięta z kosmosu, nie iwem, co oni tam robią

Edytowane przez amebix

W dniu 14.02.2021 o 23:26, SeoMagic napisał:

:)

polecam przeczytać regulamin

§ 10.6

W przypadku zleceń indywidualnych brak realizacji zlecenia, którego podjął się dany Autor, skutkuje zwrotem punktów za nienapisane teksty, a także zwrotem w ramach rekompensaty 50% punktów za teksty wykonane.

napisałeś 8 na 10 tekstów czyli 8 x 30,84 = 246,72

246,72 zł zarobiłaś i od tej kwoty masz karę -50% czyli otrzymujesz 123,36zł

a potem kara za coś z tego

Braku unikalności Tekstu – karę 5 punktów karnych z możliwością odrzucenia tekstu bez jego skierowania do poprawy oraz karę finansową w wysokości 25 % wartości zlecenia za Tekst objęty wadą w przeliczeniu na Punkty Użytkownika;
Braku realizacji Tekstu w terminie – karę 2 punktów karnych oraz karę finansową w wysokości 5 % wartości zlecenia za Tekst objęty wadą w przeliczeniu na Punkty Użytkownika;

Dziękujemy za wyjaśnienie użytkowniczce, dokładnie taką samą odpowiedź skierowaliśmy na zapytanie zadane mailowo.

Pozdrawiamy Zespół TextBookers.com

16 godzin temu, Jankowski33 napisał:

Dostałem PIT-11, ale coś mi się ta kwota przychodu nie zgadza. Hmm...

14 godzin temu, amebix napisał:

Mi też

Jeśli jeszcze nie zostały wysłane zgłoszenia na biuro@textbookers.com to bardzo prosimy o informację na ten adres - sprawdzimy to i w razie potrzeby skorygujemy deklarację. 

Pozdrawiamy Zespół TextBookers.com 

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

W dniu 13.02.2021 o 17:29, Joanna53 napisał:

hmmm, chyba nie zrozumiałam - pisałam do Ciebie???

No fakt, nie zrozumiałaś, wiec wyjaśniam: marnujesz się na TB, skoro jesteś skłonna pisać stanowczo więcej znaków, niż Ci za to płacą. Szkoda Twoich sił twórczych za te kwoty :)

W dniu 15.02.2021 o 18:11, Gocha napisał:

Jak to sprawdzacie, bo ja nigdy tego nie robiłam. Przecież mają program, który to robi. Tłumaczą się PIT-ami w wydłużonych wypłatach. Ja nie dostałam ani PIT, ani wypłaty. Co prawda zostało im 3 dni, ale nigdy tak długo nie czekałam.

Mam to samo na chwilę obecną - czekam 12 dzień, wiec niby jeszcze "w normie", ale PITu też - ani pitu, ani słychu