Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, SeoMagic napisał:

Myślę że agencje SEO zlecają dobre teksty, tylko pseudocopywriterzy nie wiedzą jak napisać tekst na frazę dobry copywriter Warszawa.

Cóż, agencje mają wybór - zlecać przez TB lub zatrudniać cobie copy / współpracować z nim na zlecenie / umowę o dzieło - może wtedy znajdą "odważnych", "prawdziwych" copy, a nie tych pseudo. Pozdrawiam

amebix i pawing mają totalną rację. Od kilku lat algorytmy Google nie pozycjonują na frazy typu "stomatolog Warszawa". wystarczy wpisać stomatolog i wyszukiwarka w pierwszej kolejności pokaże stomatologów w najbliższej okolicy. Poza tym Google najlepiej pozycjonuje content marketing, czyli teksty merytoryczne i dłuższe. Dobre agencje SEO zlecają właśnie takie teksty. Na TB pojawia się ich coraz więcej. Ja biorę tylko tematyczne minimum 3000 zzs. Wolę wziąć jeden dłuższy tekst niż mielić to samo w w kilku lub nawet 50 tekstach z tymi samymi frazami. To właśnie takie zlecenia wiszą i nikt ich nie chce brać.

• Like 2

jak wpiszesz w google.pl "stomatolog" to masz top10 na cała Polskę. w okolicy pokazuje tylko tym co mają geolokalizację włączoną. Co do wysokiej jakości tekstów myślę że teksty napisane przez ciebie dla Google będą miały taką samą wartość jak tekst napisane przez Mickiewicza.

• Thanks 1

Hej. Wiem, że ten wątek przewijał się już kilkukrotnie, ale zastanawia mnie, jak jest u Was obecnie. Też macie taki problem z wypłatą? Dzisiaj mija 14-sty dzień i nie zapowiada się, aby przelew został zrealizowany... Również kontakt pozostawia wiele do życzenia, ponieważ ponad dwa tygodnie temu pisałam na adres e-mail w innej sprawie i cisza... No nie wiem, zaczyna mnie to irytować, bo zleceń jest coraz więcej, co oznacza, że serwis zarabia. Szkoda, że szacunek do osób, które na ten serwis pracują, jest na drugim miejscu. 

SeoMagic piszę prozą nie wierszem, więc nie aspiruję na Mickiewicza, Oceny mam na 6, więc kompleksów nie mam. Jak wyglądają wymagania Google wiem z praktyki, bo piszę teksty dla agencji, która opracowała Surfera, właśnie pod pozycjonowanie. Teksty minimum 6000 zzs, 60 fraz do umieszczenia, ale bez niegramatycznych zlepek. Tekst musi być poprawny pod każdym względem.  

Wypłaty będą teraz chyba w maksymalnym terminie zgodnym z regulaminem, PITy się skończyły w lutym, dzisiaj dostałam przelew zlecony 3.03., chyba już tak zostanie. 

• Like 1

W dniu 15.03.2021 o 19:31, SeoMagic napisał:

Myślę że agencje SEO zlecają dobre teksty, tylko pseudocopywriterzy nie wiedzą jak napisać tekst na frazę dobry copywriter Warszawa.

ranking zleceń jest w czasie rzeczywistym, jak klikniesz w drugą stronę, a ktoś zaakceptuje tekst albo w niego wejdzie to przeniesie cie na pierwszą stronę.

Nie musisz być złośliwy, od razu napisałem, że nie jestem specjalistą od SEO, wiedzę czerpię z wytycznych od pozycjonerów (tych pewnie ilu, tyle teorii) i artykułów. Obecnie współpracuję z agencją, w której nie są stosowane nienaturalne frazy a jej odmiany np. fryzjer męski w Warszawie, z powodów właśnie takich, jakie wskazałem powyżej. Druga agencja, dla której piszę również zaleca stosowanie odmian. Nie mam problemu z napisaniem tekstu z nienaturalną frazą, napisałem tylko, jaki jest trend, z tego co słyszałem.

Jakbym chciał być złośliwy, to napisałbym, że agencje SEO nie zlecają tekstów na ogólnych portalach, na których nie wiadomo kto pracuje, bo nie stać ich na jakość, by zrekrutować i zatrudnić sobie prawdziwego copy, a nie pseudocopy, że to tylko pseudoagencjeseo-januszebiznesu tak robią, ale nie jestem złośliwy, więc to przemilczę...:) 

Edytowane przez amebix
  • Like 2

Trendy są od 10 lat takie jak mówisz Content is a king i pozycjonowanie się na słowa kluczowe nie ma sensu bo Google algorytm jest mądry.

tylko że wszystkie zlecenia na portalach typu textbookers.com masz masz fryzjer męski Warszawa

amebix - pracujesz dla X firm pozycjonerskich i dla NASA a tutaj piszesz okazjonalnie - ZNAMY TO :)

• Like 1

W dniu 16.03.2021 o 14:12, Mimi napisał:

Hej. Wiem, że ten wątek przewijał się już kilkukrotnie, ale zastanawia mnie, jak jest u Was obecnie. Też macie taki problem z wypłatą? Dzisiaj mija 14-sty dzień i nie zapowiada się, aby przelew został zrealizowany... Również kontakt pozostawia wiele do życzenia, ponieważ ponad dwa tygodnie temu pisałam na adres e-mail w innej sprawie i cisza... No nie wiem, zaczyna mnie to irytować, bo zleceń jest coraz więcej, co oznacza, że serwis zarabia. Szkoda, że szacunek do osób, które na ten serwis pracują, jest na drugim miejscu. 

W lutym jedną wypłatę dostałam prawie po 2 tygodniach, kolejną po chyba 1-2 dniach, a teraz po 6 dniach (wliczając weekend). Dziś zleciłam kolejną i zobaczymy, co będzie

3 godziny temu, SeoMagic napisał:

Trendy są od 10 lat takie jak mówisz Content is a king i pozycjonowanie się na słowa kluczowe nie ma sensu bo Google algorytm jest mądry.

tylko że wszystkie zlecenia na portalach typu textbookers.com masz masz fryzjer męski Warszawa

amebix - pracujesz dla X firm pozycjonerskich i dla NASA a tutaj piszesz okazjonalnie - ZNAMY TO :)

1. Nie mam zamiaru Cię przekonywać gdzie i ile pracuję, a Ciebie to nie powinno interesować. 

2. Jeśli uważasz, że trendy i algorytmy są te same od 10 lat, to znaczy, że niewiele wiesz. A choćby o czymś takim jak "Bert" słyszałeś? Jeśli naprawdę jesteś z agencji, to zapewne z takiej, która oferuje "pozycjonowania już od 300 zł i gwarancję sukcesu!".Agencje, które pozycjonują głównie na nienaturalne frazy, to zazwyczaj pseudoagencje pozycjonujące w stylu black hat. 

3. Portale typu Textbookers nie są wykładnikiem całej branży, o czym świadczą choćby stawki dla copy i ceny dla klientów. 

Edytowane przez amebix
  • Like 1

SeoMadic i amebix dajcie sobie na wstrzymanie, nie chodzi o to, żeby udowadniać kto jest lepszy. Profesjonalne agencje współpracują ze stałymi, sprawdzonymi copy, nie grają w ruską ruletkę. Wolą zapłacić więcej i mieć tekst wysokiej jakości zgodny z algorytmami Google, które preferują naturalne frazy. Każdy ma wybór i może pisać teksty, które mu pasują. 

Bez względu jednak na wszystko, stawki na TB są żenująco niskie. W agencji piszę teksty dla stałych klientów, więc dla "odmóżdżenia" piszę na TB teksty na interesujące mnie tematy, ale robię to coraz rzadziej, bo oczekiwania zlecających są coraz większe, precle w jakości zapleczowej, zapleczowe w tematycznych. Podziwiam tych, którzy zarabiają ponad 3000 zł na TB, muszą klepać non stop. Mnie z sentymentu wystarczy 200 zł. Z TB zaczynałam przygodę z copy i szlifowałam swoje umiejętności, Dzięki temu dostałam dobrze płatne zlecenia. Podobnie chyba było z Iwon, wiele miesięcy była na 1 miejscu, teraz jej nie ma, kolejny będzie kotek. Przez niskie stawki TB traci dobrych copy, w ich miejsce przychodzą licealiści.  

• Like 1

W dniu 15.03.2021 o 16:32, gosia-gosia napisał:

BTW - czy Wy teraz też macie problem z przerzucaniem stron ze zleceniami -  co i rusz otwiera się strona pierwsza, niezależnie, którą się kliknie i czy użyje się strzałek, czy cyferek / liczb z konkretnym numerem stron

Zdajemy sobie sprawę, że działanie listy zleceń - które jest dokładnie takie jak opisał SeoMagic - może przy dłuższym przeglądaniu nastręczać problemów, dlatego zwiększyliśmy liczbę wyświetlanych zleceń na jednej stronie - mamy nadzieje, że to poprawi Autorom komfort użytkowania. w dłuższej perspektywie będziemy poszukiwać optymalnego, nowego rozwiązania. 

Odnosząc się do wszystkich postów o słowach kluczowych - jeśli klienci chcą lub dopuszczają je w odmianie - piszą o tym w opisie zlecenia, natomiast bazowe słowa kluczowe muszą być użyte w takiej formie, w jakiej zostały wpisane. Nie nam oceniać czy to dobra strategia klientów, czy nie :) 

Odnośnie kwestii wypłat - ich realizacja jest zawsze uzależniona od tego, jak szybko spływają nam dokumenty księgowe. Dokładamy wszelkich starań, aby realizować je możliwie szybko, jednak bez gotowych dokumentów jest to niemożliwe. 

Życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com 

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

12 godzin temu, Gocha napisał:

Tak, lista zleceń jest rzeczywiście dłuższa, ale powrót na jej początek i wybranie innej kategorii zajmuje trochę czasu. Warto umieścić strzałkę z powrotem, chyba że jest, a ja jej nie widzę.

poszukaj na klawiaturze przycisku "Home" i "End"

Dzięki za podpowiedź. 

Mam pytanie jak rozwiązujecie kwestie tekstów wątpliwych etycznie. Zarezerwowałam tekst tematyczny, w rzeczywistości był to opis suplementu diety dla sportowców i nie tylko. Opisy na stronach były bardzo skomplikowane, jakieś reakcje chemiczne itd. oraz oczywiście zbawienny skutek. Brak konkretnego składu poza jednym składnikiem niewiadomego pochodzenia i czterema witaminami. Grzebałam więc dalej i doszukałam się, że suplement został wycofany ze sprzedaży, sprawdziłam na innych stronach i rzeczywiście. Poszłam na pkt karny. Jak sklepy mogą sprzedawać produkty nielegalne? Nikt tego nie kontroluje? Chyba jestem naiwna, ale służby państwowe od czegoś są?