Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, SeoMagic napisał:

jak ktoś nie zrealizuje tekstów to one ponownie trafiają do puli. Możesz trafić na tekst na 2 dnia albo na 2 godziny.

no, proszę - złamałeś swoje zasady, doceniam, doceniam. Nareszcie wiem co to za zlecenia i już nie będę o nie pytać :D. Na swoją obronę na temat mojej niewiedzy mam tylko to, że akurat ja, teksty tematyczne realizuję zawsze.

Odnosząc się do kwestii kosztów wypłaty - nie jest to opłata pobierana za przelew, a dosłownie koszt przygotowania wypłaty, do realizacji której, od strony księgowej, potrzebne są konkretne dokumenty. Proszę zwrócić uwagę na fakt, że w ramach umów o dzieło to dziełobiorca wystawia rachunek, a w naszym serwisie to my przygotowujemy go za autorów - praca osób obsługujących wypłaty nie jest wolotariatem i od każdego dokumentu, a także od wszystkich niezbędnych wyliczeń dla każdego autora przy każdej wypłacie, dla wszystkich autorów w danym miesiącu realizujących wypłaty, a także zestawień rocznych pobierane są opłaty.  Koszt ten dotyczy także autorów rozliczających się w oparciu o faktury - obsługa dokumentów dostarczonych do systemu, na potrzeby księgowości,  nie jest darmowa. Kwota 3 zł jest dosłownie symboliczna i proszę zwrócić uwagę na to, że choć ceny rynkowe takich usług się zmieniają, TextBookers.com nie podnosi ich od lat dla autorów. 

Dodatkowo utrzymujemy za darmo wszystkie konta użytkowników, zapewniamy dostęp do zleceń, wprowadzamy aktualizacje, nowe narzędzia, zmiany, nie podnosząc prowizji serwisu - tak aby rozwijać serwis i gwarantować zarówno klientom, jak i autorom możliwie najlepsze warunki współpracy i utrzymując jednocześnie wewnętrzny zespół obsługi.  

Z kolei w kontekście tekstów z krótkim czasem realizacji - są to teksty, które klienci zlecili indywidualnie, konkretnym copywriterom, a autorzy odrzucili je lub nie przyjęli w czasie systemowych 24 h - czynność taką klient może powtarzać - czyli zlecił tekst autorowi A - ten odrzucił tekst, następnie to samo zlecenie klient zadedykował autorowi B - ten go nie przyjął (mija już 48 h), sytuacja powtarza się po raz 3 z autorem C - mamy 72 h i ostatecznie klient daje zlecenie do puli ogólnej (lub może zadedykować konkretnemu autorowi D)- do końca zlecenia zostaje 24 h - tak to wygląda od strony systemu TextBookers.com. 

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com 

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

27 minut temu, TextBookers.com napisał:

Odnosząc się do kwestii kosztów wypłaty - nie jest to opłata pobierana za przelew, a dosłownie koszt przygotowania wypłaty, do realizacji której, od strony księgowej, potrzebne są konkretne dokumenty. Proszę zwrócić uwagę na fakt, że w ramach umów o dzieło to dziełobiorca wystawia rachunek, a w naszym serwisie to my przygotowujemy go za autorów - praca osób obsługujących wypłaty nie jest wolotariatem i od każdego dokumentu, a także od wszystkich niezbędnych wyliczeń dla każdego autora przy każdej wypłacie, dla wszystkich autorów w danym miesiącu realizujących wypłaty, a także zestawień rocznych pobierane są opłaty.  Koszt ten dotyczy także autorów rozliczających się w oparciu o faktury - obsługa dokumentów dostarczonych do systemu, na potrzeby księgowości,  nie jest darmowa. Kwota 3 zł jest dosłownie symboliczna i proszę zwrócić uwagę na to, że choć ceny rynkowe takich usług się zmieniają, TextBookers.com nie podnosi ich od lat dla autorów. 

Dodatkowo utrzymujemy za darmo wszystkie konta użytkowników, zapewniamy dostęp do zleceń, wprowadzamy aktualizacje, nowe narzędzia, zmiany, nie podnosząc prowizji serwisu - tak aby rozwijać serwis i gwarantować zarówno klientom, jak i autorom możliwie najlepsze warunki współpracy i utrzymując jednocześnie wewnętrzny zespół obsługi.  

Z kolei w kontekście tekstów z krótkim czasem realizacji - są to teksty, które klienci zlecili indywidualnie, konkretnym copywriterom, a autorzy odrzucili je lub nie przyjęli w czasie systemowych 24 h - czynność taką klient może powtarzać - czyli zlecił tekst autorowi A - ten odrzucił tekst, następnie to samo zlecenie klient zadedykował autorowi B - ten go nie przyjął (mija już 48 h), sytuacja powtarza się po raz 3 z autorem C - mamy 72 h i ostatecznie klient daje zlecenie do puli ogólnej (lub może zadedykować konkretnemu autorowi D)- do końca zlecenia zostaje 24 h - tak to wygląda od strony systemu TextBookers.com. 

Zespół TextBookers.com 

TB, Wasze tłumaczenia co do kosztów obsługi wypłat są po prostu śmieszne! To powinno być pokrywane z Waszych zarobków, które potrącacie z tego, co zarobią piszący.  Tak jest w każdej firmie - swoją obsługę pod każdym względem opłaca z przychodów.

Wiem, że porównanie do konkurencji jest denerwujące, ale tam też to oni biorą na siebie wystawienie dokumentacji związanej z każdą wypłatą i samą wypłatę i nie pobierają za to dodatkowej opłaty. W dodatku przelew robią do 3 dni roboczych od zlecenia i jeszcze ani razu się nie spóźnili - święta,  nie święta, PITY, nie PITY. Da się? Da się! wiem, bo znam ich tak długo jak i Was.

A te Wasze 3 zł nawet nie przyspieszają wypłaty...

Znam miejsca, w których, aby mieć dostęp do zleceń, trzeba zapłacić abonament np 7-dniowy lub miesięczny. ale wtedy albo pobierają mniejsze pieniądze za pośrednictwo albo w ogóle, a o dodatkowych opłatach za wypłaty na konto wykonawców nie ma wtedy mowy. Z tego abonamentu opłacają wszystko: utrzymanie platformy, obsługę, konto bankowe itd.

TB, rozumiem, że każda firma ma przynieść nie tylko przychód, żeby na siebie zapracować, ale i zysk, ale 3 zł za każdą wypłatę przy tych stawkach to trochę jak obniżenie dodatkowo kwoty za każde wykonanie zlecenie. A umówmy się - te stawki i tak nie zwalają z nóg.

Wiem, wiem - jak coś się nie podoba, nie trzeba współpracować. Pewnie, że nie :D Ale niesmak pozostaje i to wyciągnięty na światło dzienne.

• Like 1

W dniu 31.03.2021 o 08:28, TextBookers.com napisał:

cieszę się, że nareszcie Ktoś mi to prawidłowo wyjaśnił - pozdrawiam

19 godzin temu, Jankowski33 napisał:

Ciekawa dyskusja, ale ja się cieszę, że powoli rozwijam się tutaj, że coś robię jeszcze poza prowadzeniem portalu. 

Byłam na tym samym etapie, jak zaczynałam tu pisać - to normalne. Na początku wiele rzeczy wygląda świetnie bez żadnego "ale". Wiadomo, że lepiej coś robić i szlifować warsztat dostając choć na waciki i nie na darmowych praktykach. Znalazłam TB, później konkurencje, na konto wpadły pierwsze od miesięcy zarobione pieniądze - było super! Owszem, podpisujemy regulamin i umowę, bo inaczej z współpracy nici. Jednak warto mówić głośno o tym, co mimo wszystko nie wygląda po prostu dobrze. Inaczej ktoś może dojść do wniosku, że wymyślił wspaniałe zasady, a wszyscy je zaakceptowali bez szemrania = znaczy, że są OK. 

Edytowane przez gosia-gosia
  • Like 1

W dniu 31.03.2021 o 08:28, TextBookers.com napisał:

praca osób obsługujących wypłaty nie jest wolotariatem i od każdego dokumentu, a także od wszystkich niezbędnych wyliczeń dla każdego autora przy każdej wypłacie, dla wszystkich autorów w danym miesiącu realizujących wypłaty, a także zestawień rocznych pobierane są opłaty. 

choć ceny rynkowe takich usług się zmieniają, TextBookers.com nie podnosi ich od lat dla autorów. 

Kwota 3 zł jest dosłownie symboliczna

Dodatkowo utrzymujemy za darmo wszystkie konta użytkowników, zapewniamy dostęp do zleceń,

Zespół TextBookers.com 

dawno się tak nie uśmiałem. Ad. 1 Oczywiście, że praca księgowych nie jest wolontariatem, ale do tej pory myślałem, że za pracę pracowników wynagrodzenie płaci pracodawca, który czerpie korzyści z pracy pracowników, a nie inni pracownicy zrzucają się na innych pracowników, trochę to bezczelne tłumaczenie jest

Ad.2 tak to prawda, kwoty 3 zł nie podnosicie, podobnie jak stawek dla copywriterów, choć jak zauważyliście, nie tylko ceny (w tym również stawki dla copywriterów) rynkowe się zmieniają, ale też koszty utrzymania. 

Ad.3 to prawda, kwota 3 zł jest symboliczna, podobnie z resztą jak stawki dla osób piszących, niemniej, to nie pracownicy powinni płacić wynagrodzenie innym pracownikom, a pracodawca

Ad.4 za darmo utrzymujecie wszystkie konta? aha, czyli wy na pracy copywriterów nie zarabiacie? robicie to w ramach wolontariatu, żeby copywriterzy mieli z czego żyć, a wy nic z tego nie macie? To może jeszcze wprowadźcie zapis, żeby pracownik wam płacił za to, że może dla was pracować?

takiej bezczelności to jeszcze w życiu nie słyszałem

• Like 4
  • Thanks 1

21 godzin temu, amebix napisał:

dawno się tak nie uśmiałem. Ad. 1 Oczywiście, że praca księgowych nie jest wolontariatem, ale do tej pory myślałem, że za pracę pracowników wynagrodzenie płaci pracodawca, który czerpie korzyści z pracy pracowników, a nie inni pracownicy zrzucają się na innych pracowników, trochę to bezczelne tłumaczenie jest

Ad.2 tak to prawda, kwoty 3 zł nie podnosicie, podobnie jak stawek dla copywriterów, choć jak zauważyliście, nie tylko ceny (w tym również stawki dla copywriterów) rynkowe się zmieniają, ale też koszty utrzymania. 

Ad.3 to prawda, kwota 3 zł jest symboliczna, podobnie z resztą jak stawki dla osób piszących, niemniej, to nie pracownicy powinni płacić wynagrodzenie innym pracownikom, a pracodawca

Ad.4 za darmo utrzymujecie wszystkie konta? aha, czyli wy na pracy copywriterów nie zarabiacie? robicie to w ramach wolontariatu, żeby copywriterzy mieli z czego żyć, a wy nic z tego nie macie? To może jeszcze wprowadźcie zapis, żeby pracownik wam płacił za to, że może dla was pracować?

takiej bezczelności to jeszcze w życiu nie słyszałem

Ja bym jeszcze dodała tak a propos "symboliczności" 3 zł - jak nam brakuje 3 zł do 100 zł,  to przecież wypłaty nie zrealizujemy, więc symbolika tych 3 zł zaczyna się - myślę - od znacznie wyższych kwot. Ile by trzeba było wydać w jakimś sklepie kasy, żeby - w razie braku tych 3 zł - darowano je kupującemu bez mrugnięcia okiem?

• Like 1

Tłumaczenie TB jest śmieszne i kompromitujące. Oczywiście 3 zł to nie fortuna, ale przy żenujących stawkach za tekst pachnie to feudalizmem lub drapieżnym kapitalizmem XIX w. 

Mnie bardziej interesuje, jak księgowa to rozlicza przed US. My mamy potrącane jako koszt przelewu i tak to powinno być zaksięgowane i na to powinna być faktura z banku. W innym wypadku jest to zysk TB i tak powinien być zaksięgowany, oby nie trafiła się kontrola skarbowa. 

Piszę przede wszystkim na umowy o dzieło, pracodawca wystawia rachunek, odlicza koszty, podatek i wypłaca kasę. Nigdy nie potrącił mi za przelew.

Wszystkim forumowiczom i TB życzę przede wszystkim zdrowych Świąt, trzymajcie się ciepło i nie lekceważcie pandemii.

• Like 1

• 5 tygodni później...

Wreszcie! TB zdecydował się na podwyżki, za tekst tematyczny zlecający będzie musiał zapłacić 9,25 zł, to i tak mało. Ile my z tego dostaniemy jest na razie tajemnicą do 8.05. Do tego dnia nie biorę żadnego zlecenia, wszystkie będą dodatkowo z 15% premią. ?

24 minuty temu, Gocha napisał:

Wreszcie! TB zdecydował się na podwyżki, za tekst tematyczny zlecający będzie musiał zapłacić 9,25 zł, to i tak mało. Ile my z tego dostaniemy jest na razie tajemnicą do 8.05. Do tego dnia nie biorę żadnego zlecenia, wszystkie będą dodatkowo z 15% premią. ?

raczej nie nastawiałbym się na znaczącą podwyżkę

1 godzinę temu, Gocha napisał:

Żadna pociecha, tematycznych jest bardzo mało