Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Złudzeń nie mam, ale liczy się gest. Piszę na TB tylko żeby się "odmóżdzić" od tekstów pisanych dla firmy. Gosia-gosia, popatrz ile będzie tematycznych jutro i to z 15% bonusem. Praktycznie nie schodzą w terminie i zawsze można coś wybrać, problem to temat. 

5 godzin temu, pawig napisał:

Dziś mija mi 11 dzień oczekiwania na wypłatę środków. Wiem, że zgodnie z regulaminem jest 14 dni, ale Wy też w ostatnim czasie tak długo czekaliście/czekacie?

Tak, ostatnio (tuż przed majówką) dostałam przelew po 11 dniach.

W marcu zleciłem dwie wypłaty. Jedna została zrealizowana po 5 dniach, druga po 3. W kwietniu też zleciłem dwie wypłaty. Jedna czeka 13 dzień, druga 7 dzień. Ok, na tę chwilę wszystko jeszcze zgodnie z regulaminem. Ale wkurza mnie to, że na TB te wypłaty to jest jakaś jedna wielka loteria. 

W dniu 6.05.2021 o 21:28, Gocha napisał:

Mam nieodparte wrażenie, że to efekt dyskusji na temat 3 zł za koszty przelewu. Wypłaty 2 razy w miesiącu obniżają TB obsługę księgową, a my oszczędzamy. Nie ma wyjścia, trzeba się do tego dostosować. 

Szkoda, że TB nie chce dostosować wszystkich stawek do inflacji i podwyżek przede wszystkim prądu. Jak można - mając niezły pomysł na biznes tak wszystko psuć :/ Poza tym nie chodzi tutaj o to, żeby "nie drażnić byka". Jeśli poruszanie niewygodnych dla TB tematów miałoby spowodować celowe wydłużanie czasu wypłat do niemal maksimum, to byłaby to dziecinada

Edytowane przez gosia-gosia

To tylko moje przypuszczenia, które wcale nie muszą być prawdą, ale od marca wypłaty realizowane są co 2 tygodnie. Zlecenia na 14.05 są po różnych stawkach, więc trzeba sprawdzać. Podwyżki nie robią wrażenia, ale i tak są wyższe niż się spodziewałam.  

18 godzin temu, Gocha napisał:

To tylko moje przypuszczenia, które wcale nie muszą być prawdą, ale od marca wypłaty realizowane są co 2 tygodnie. Zlecenia na 14.05 są po różnych stawkach, więc trzeba sprawdzać. Podwyżki nie robią wrażenia, ale i tak są wyższe niż się spodziewałam.  

Podwyżki są zdecydowanie symboliczne, a do tego w regulaminie pojawił się zapis, który nie wiem, czy dobrze rozumiem, że TB ma prawo potrącić prowizję od każdego tekstu, hehe, wyjdzie na to, że jest gorzej od tego, co było. Dobrze to rozumiem? Bo przyznam szczerze, że czytałem w biegu, po łebkach

Edytowane przez amebix

z

W dniu 10.05.2021 o 17:24, Gocha napisał:

Jak przejdzie się przez historię forum to okazuje się, że było w ciągu tych kilku lat istnienia TB kilka okresów (trwających od kilku tygodni do kilku miesięcy), kiedy wypłaty trwały po te dwa tygodnie albo dłużej ( o zgrozo) od momentu zlecenia wypłaty środków! Sama taki czas pamiętam z mojej "kariery na TB". Jednym z powodów może być łapanie kilku srok za ogon przez właścicieli (kilka firm, dużo obowiązków organizacyjnych, więc i opóźnienia są. Albo zlecenie rozliczeń firmie zewnętrznej, która sama bierze na siebie za dużo zleceń.

Jakiś czas temu TB robił ankietę nt tekstów pod SEO za wyższą stawkę. Co z tego wyszło, nie wiadomo. Ale pojawiają się zlecenia z description, znacznikami h2, h3. Problem w tym, że wzięłam kiedyś taki tekst i wliczyłam to wszystko do długości tekstu. Moderator zwrócił i kazał dopisać brakujące znaki. Czyli napisałam za free. Niech się zdecydują. 

• Like 1