Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Nie analizowałam zapisów dotyczących klientów, dla autorów najważniejsze zmiany zawarte są w &9.3, który dotyczy punktów karnych. Jak zwykle dostajemy po d... i 10 pkt można złapać bardzo szybko i nie ma znaczenia ogólna ocena za jakość tekstów. Reklamacje klienta rozpatrywane są w ciągu 7 dni, o rozpatrywaniu reklamacji autorów ani słowa. Nie rozumiem dlaczego nie możemy zaakceptować zmian w regulaminie drogą elektroniczną (jak w elektrowni czy gazowni), tylko musimy znowu drukować i wysyłać nowe umowy. To ewidentny przerost biurokracji.  

W nowym regulaminie jest zapis:

§ 11.3 Warunkiem korzystania z Serwisu jest akceptacja zmienionego Regulaminu najpóźniej przy pierwszym logowaniu na Indywidualne Konto Użytkownika po wejściu w życie zmian. Skutki braku akceptacji zmienionego Regulaminu wskazane zostały w § 8.3.

Nie pamiętam jednak, żeby wyskoczyła mi jakaś strona z akceptacją po logowaniu.

15 godzin temu, Gocha napisał:

Nie analizowałam zapisów dotyczących klientów, dla autorów najważniejsze zmiany zawarte są w &9.3, który dotyczy punktów karnych. Jak zwykle dostajemy po d... i 10 pkt można złapać bardzo szybko i nie ma znaczenia ogólna ocena za jakość tekstów. Reklamacje klienta rozpatrywane są w ciągu 7 dni, o rozpatrywaniu reklamacji autorów ani słowa. Nie rozumiem dlaczego nie możemy zaakceptować zmian w regulaminie drogą elektroniczną (jak w elektrowni czy gazowni), tylko musimy znowu drukować i wysyłać nowe umowy. To ewidentny przerost biurokracji.  

Zmiany regulaminu dla autorów dotyczą tylko dodania treści odnośnie naliczania punktów karnych za brak realizacji ekspresu - te punkty były od samego początku - ale z racji tego, że wynagrodzenie za ekspres to bonus, nie było to uszczegółowione i wielu autorów nie miało jasności w tym względzie. 

Reklamacje autorów, podobnie jak klientów, staramy się rozpatrywać najszybciej jak się da. 

Akceptacja regulaminu nie wymaga żadnego podpisu ani zmian w umowach- będzie dostępna akceptacja elektroniczna  i tylko taka, od 25.08.2021 na indywidualnych kontach użytkownika, dokładnie jak wskazano tu 

W nowym regulaminie jest zapis:

§ 11.3 Warunkiem korzystania z Serwisu jest akceptacja zmienionego Regulaminu najpóźniej przy pierwszym logowaniu na Indywidualne Konto Użytkownika po wejściu w życie zmian. 

Pozdrawiamy

Zespół TextBookers.com 

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

& 9.3 pkt 3b

"Braku realizacji Tekstu w terminie – karę 2 punktów karnych oraz karę finansową w wysokości 5 % wartości zlecenia za Tekst objęty wadą w przeliczeniu na Punkty Użytkownika;"

Nie ma tu nic o tekście ekspresowym, a za przekroczenie terminu w zwykłym tekście był do tej pory 1 pkt. Co do reszty TB ma rację, za szybko czytałam.

W dniu 23.06.2021 o 20:31, TextBookers.com napisał:

Tak jak pisaliśmy, cały zespół TextBookers.com dokłada  wszelkich starań, aby Wasze wypłaty szły jak najszybciej - wracamy na tory sprzed paru miesięcy, gdzie wszystko szło sprawnie i szybko  - postaramy się nie zbaczać z tego kursu :)

Zespół TextBookers.com 

Mdli mnie, jak czytam takie brednie. To nie dokładajcie starań, tylko po prostu róbcie swoją robotę i wypłacajcie ludziom w terminie. Wypłata dla pracownika to najważniejsza rzecz, od niej uzależnia on możliwość opłacenia rachunków, w tym również za internet, który jest niezbędny, żeby dla was pisać, kupienia jedzenia itp., a wy tutaj, że dokładacie wszelkich starań, żeby z łaski swojej wypłacić uczciwie zarobione wynagrodzenie. Amatorszczyzny i impertynencji tego serwisu się już słuchać nie da...

• Like 1

W dniu 24.08.2021 o 09:00, pawig napisał:

O co Ci chodzi człowieku? TB zgodnie z regulaminem ma 14 dni na realizację wypłaty, a robi to już po kilku dniach. Ostatnią wypłatę dostałem po 2 dniach od jej zlecenia. O czym Ty piszesz... 

O to, że robicie z TB bogów uprzejmości, bo zaczęli realizować przelewy, czyli dopełniać prawnego obowiązku, w terminie. I przez takie zachowanie nic nie robili sobie z tego, jak kiedyś nawet i prawie 2 miesiące czekałem na przelew, bo przecież biedne TB, ma kłopoty, tyle procesów, a brak pracowników itp. To, że ktoś robi przelew w terminie to jego psi obowiązek, a nie powód do do robienia z niego bożyszcza. A jak widzę, że firma chwali się, że jak to oni się starają dla dobra pracowników, by ci dostali kasę, to mnie zalewa, bo jak wspomniałem, nie jest to ich gest dobrej woli, tylko prawny obowiązek.

Edytowane przez amebix
  • Like 1

W dniu 9.08.2021 o 19:10, okazwłoka napisał:

Ogólnie można powiedzieć, że lipiec/sierpień w tym roku w SEO jest sporo poniżej przeciętnej.

Pisuję na TB od stycznia 2018 i we wszystkich latach (2018, 2019,2 020 i obecnie) lipiec i sierpień były tragiczne. A najgorszy  z tych lat był cały 2019

W dniu 26.08.2021 o 22:33, pawig napisał:

Ich prawnym obowiązkiem jest wykonanie przelewu w terminie 14 dni. Robią to w 2 dni. Można chyba zatem powiedzieć, że się starają. Ja tam ich chwalę za to, że na kasę czekam dzień czy dwa, a nie dwa tygodnie. 

a ja mam takie pytanie - gdyby nie Regulamin TB, w który sami sobie dali max 2 tygodnie na puszczenie przelewu, to co by regulowało to, ile czekamy na przelew? Przepisy dotyczące umowy o dzieło? Pytam z czystej ciekawości

Edytowane przez gosia-gosia

Umowa o dzieło podlega kodeksowi cywilnemu. Oznacza to, że termin wypłaty obie strony ustalają sobie taki jaki chcą. TB w regulaminie ustaliło to na 14 dni. W związku z tym obowiązuje termin 14 dni. I albo użytkownik się na to zgadza, akceptuje regulamin i pisze, albo mu to nie odpowiada i nie korzysta z serwisu.

Inaczej, mogę Gosia zaproponować Ci wykonanie dla mnie jakiegoś dzieła z płatnością w terminie pół roku. Od Ciebie zależy czy się tego podejmujesz i bierzesz to zlecenie czy nie.

Przy umowie o dzieło nie ma odgórnych przepisów narzucających termin wypłaty. To jest ustalenie obu stron. TB deklaruje termin wypłaty na 14 dni. Od wykonawcy zależy czy mu pasuje czy nie. 

• Like 1

W dniu 29.08.2021 o 00:21, pawig napisał:

Umowa o dzieło podlega kodeksowi cywilnemu. Oznacza to, że termin wypłaty obie strony ustalają sobie taki jaki chcą. TB w regulaminie ustaliło to na 14 dni. W związku z tym obowiązuje termin 14 dni. I albo użytkownik się na to zgadza, akceptuje regulamin i pisze, albo mu to nie odpowiada i nie korzysta z serwisu.

Inaczej, mogę Gosia zaproponować Ci wykonanie dla mnie jakiegoś dzieła z płatnością w terminie pół roku. Od Ciebie zależy czy się tego podejmujesz i bierzesz to zlecenie czy nie.

Przy umowie o dzieło nie ma odgórnych przepisów narzucających termin wypłaty. To jest ustalenie obu stron. TB deklaruje termin wypłaty na 14 dni. Od wykonawcy zależy czy mu pasuje czy nie. 

Ok, dziękuję za wyjaśnienie. Choć w przypadku TB czas 14 dni nie jest uzgodniony przez obydwie strony, ale odgórnie narzucony w myśl: "jak nie pasi, to napisz do Kasi, a nie dla TB" ;) Ale za wyjaśnienia prawne dziękuję - o nie głownie mi chodziło. Pozdro

Myślałam, że precle na 5000-6000 znaków to już szczyt, ale 10 000? I jeszcze przy tekstach bez możliwości zapisu na konkretnym etapie pisania? TB - jak dopuszczacie takie teksty, to dajcie choć możliwość zapisu precla na danym etapie pisania. wiem, że są tacy, co napiszą taki tekst w 3 minuty, ale czasem przypadek i cyk - tekst znika

Masz rację, że takie precle to trochę bez sensu, nie wiem jak to pozycjonuje strony, ale chyba słabo. Moim zdaniem zlecający chce oszczędzić kasę. Wskazuje na to nie tylko długość tekstu, ale także tematyka. To teksty dla absolwentów konkretnych kierunków ekonomicznych, dlatego ciągle wracają.  

• Like 1

18 godzin temu, Gocha napisał:

Masz rację, że takie precle to trochę bez sensu, nie wiem jak to pozycjonuje strony, ale chyba słabo. Moim zdaniem zlecający chce oszczędzić kasę. Wskazuje na to nie tylko długość tekstu, ale także tematyka. To teksty dla absolwentów konkretnych kierunków ekonomicznych, dlatego ciągle wracają.  

Pewnie tak; oczywiście, można je olewać, ale wtedy dojdziemy do sytuacji, gdy 90% zleceń będzie właśnie takich - byle wykorzystać. ale jak ktoś zleca precla na tyle znaków, to w końcu system podczas pisania może wylogować i po pisaniu.