Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, gosia-gosia napisał:

To nie jest forum o mnie, tylko o pisaniu na TB i trzymajmy się tego, w innym przypadku pisz na priv :D

338 stron ma temat i dopiero teraz do tego doszłaś ?

Kiedyś zasugerowałem aby zmienić temat TextBookers.com na twojego prywatnego bloga. Setki razy na tym forum piszesz że precli nie ruszasz bo cie stawki śmieszą, to co ci przeszkadza że 100/1000/10000 znaków zlecenia mają?

• Confused 1

Godzinę temu, SeoMagic napisał:

338 stron ma temat i dopiero teraz do tego doszłaś ?

Kiedyś zasugerowałem aby zmienić temat TextBookers.com na twojego prywatnego bloga. Setki razy na tym forum piszesz że precli nie ruszasz bo cie stawki śmieszą, to co ci przeszkadza że 100/1000/10000 znaków zlecenia mają?

Twoje wpisy w tej chwili nic nie wnoszą, po prostu lubisz mieć ostatnie słowo - tyle w temacie. I nic Ci do tego, czy czasem strzelę jakiegoś precla, czy nie. Skończ już to pustosłowie.

Szkoda czasu na dyskusje z Tobą - puste dyskusje to Twoje hobby, moje już nie.

Edytowane przez gosia-gosia
  • Like 1

Ja już nie mogę czytać tego, że 10 tyś precel to jakiś problem, to tak jakby ktoś miał napisać jakiś tekst a więc na szybko

powiedzmy

Czym jest chwilówka? (główny temat)

2,500 tyś znaków o tym czym jest taka forma pożyczki 

Kiedy wykorzystanie pożyczki pozabankowej pod postacią chwilówki ma sens (podtytuł )

2,5 tyś na ten temat

Z czym wiąże się wzięcie chwilówki (podytuł nr 3)

2,5 tyś na ten temat

Na co uważać, gdy idzie o korzystanie z pożyczek pozabankowych (nr 4)

2,5 tyś znaków

Dodam tylko, że w każdej z powyższych części danego tekstu nie tylko preclowego ale też lepszego na 10 tyś części, w poszczególnej części można nawiązać do poprzedniej 

Coś jeszcze? (stworzenie takiego schematu zajęło mi 20-30 sekund)

Aaaa zapomniałem, tutaj nikt nie pisze precli czy tekstów zapleczowych tylko magisterskie do 3 tyś znaków, na podstawie materiałów z neta 

Jak piszesz tewksty na 1000 znaków, to i umiesz na 30 tyś, jak piszesz opisy na 500 to i takie na 5 tyś proste 

\

Ps za fajnego precla nie wiem, może jest traktowany już jako lepsza jakość bo pisze sam i na temat, dostaję około 30-40 zł na czysto (owszem czasem muszę zerknąć w temat czyli drugi schemat Google=zerknij w treść=zapoznaj sie z nią+przyswój wiedzę i lecimy takich precli powiedzmy 10..plus inne teksty u innych zleceniodawców..czasem nie piszę nic..bo taka u mnie sytuacja..ale jak były dobre czasy to i po 200 tyś znaków się robiło "5:45 pobudka"  koniec około 21..w międzyczasie normalne funkcjonowanie..spacer..jedzenie..a nawet drzemka) w dzień..aż tak źle? (gdy tematyka mi znana taki jeden precel zajmuje 30 minut..gdy nie..to muszę 20 poświęcić na zapoznanie się z informacjami choćby niewielkimi aby pisać o niebie a nie czym jest  "wypas owiec w Bieszczadach

Edytowane przez Herkules

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Bo nie kumasz tego, że na TB jak nie piszesz precla przez kilka minut to system Cie automatycznie z tego precla wyloguje. Oznacza to, że wszystko co do tej pory napisałeś idzie na marne. Wytłumaczę Ci prościej, bo widzę, że tego potrzebujesz. Bierzesz do realizacji na TB precla na 10 tys znaków. Napisałeś już połowę i w tym momencie zachciało ci się mega sr**ć. No to biegniesz na kibel, a jak wracasz to straciłeś wszystko co napisałeś, bo TB jeśli przy preclu nie ma żadnej aktywmosci użytkownika przez kilka minut to automatycznie wywala. Kumasz to czy nadal ciężko? Tu nie chodzi o samo pisanie precla na 10 tys znakow np. Wordzie tylko o to, że bierzesz na TB tak długiego precla i nie mozesz sobie nawet przerwy na sranie zrobić, bo wsztstko stracisz. 

• Like 1
  • Thanks 1

W każdej pracy by podobnie to wyglądało, na taśmie produkcyjnej jak ty stoisz bo chce ci się SR..też tracisz nie tylko ty ale inni (bo wszystko stoi na poszczególnych operacjach)..na polu..przy zbieraniu szparagów też tracisz..więc albo wykorzystujesz przerwę albo sr..albo trzymasz się zasad albo nie..masz na wykonanie danego zadania płatnego tyle i tyle czasu..jeżeli tego nie zrobisz to nie ma pieniędzy..

PS kwestia nie dotyczyła owej platformy, a sensu pisania precli 10 tyś znaków jako problematycznych ze względu na za niskie stawki

I powtórze kolejny raz nie tyczyła się tutaj kwestia owej platformy, ale tego DLACZEGO SĄ TEKSTY PO 10 TYŚ ZNAKÓW W TAKIEJ I TAKIEJ CENIE..BO TO TRUDNE..NIEOPŁACALNE I WYMAGA MYŚLENIA..

Jeśli chodzi o samo pisanie długich precli to nie widzę w tym problemu. Sam takie czasem pisze, ale nie na TB. Nie ze względu na stawkę, ale przez tę funkcjonalność, o której napisałem wyżej. 

Jeśli porownujesz tworzenie treści do zbierania szparagów to naprawdę słabo cenisz swoją pracę i samego siebie. 

• Like 2

a 5 godzin co ci da?

Jak możesz teksty zapleczowe zarezerwować na kilka dni, to się okazuje że gocha wysyła teksty na ostatnią godzinę, a później płacze że jej akurat prąd wyłączyli w domu i nie zdążyła, a wszystko w Wordzie miała napisane. Tu jest poziom copywriterów taki, że jak mają kilka miesięcy na wysłanie umowy, to oczywiście wszystko na ostatni dzień pozostawiają i z wielkim oburzeniem do świata całego.

A propo sranka to wtedy najlepsza wena do plecli :)

• Confused 1

Godzinę temu, pawig napisał:

Jeśli chodzi o samo pisanie długich precli to nie widzę w tym problemu. Sam takie czasem pisze, ale nie na TB. Nie ze względu na stawkę, ale przez tę funkcjonalność, o której napisałem wyżej. 

Jeśli porownujesz tworzenie treści do zbierania szparagów to naprawdę słabo cenisz swoją pracę i samego siebie. 

Na szparagach zarobisz lepiej ale właśnie trzeba ruszyć tą (_I_) ;) 

18 minut temu, SeoMagic napisał:

a 5 godzin co ci da?

Jak możesz teksty zapleczowe zarezerwować na kilka dni, to się okazuje że gocha wysyła teksty na ostatnią godzinę, a później płacze że jej akurat prąd wyłączyli w domu i nie zdążyła, a wszystko w Wordzie miała napisane. Tu jest poziom copywriterów taki, że jak mają kilka miesięcy na wysłanie umowy, to oczywiście wszystko na ostatni dzień pozostawiają i z wielkim oburzeniem do świata całego.

A propo sranka to wtedy najlepsza wena do plecli :)

A Gosia to tutaj ma kilka kont, dlatego ja nie komentuję. ona nie pisze precli..ona współpracuje z agencjami gdzie ma stawki 2000% razy większe i ma gdzies to wszystko..a prawda jest taka że na tych portalach są ludzie co biorą lepsze stawki a potem ci proponują na forum PISANIE TEKSTÓW..jest takich kilku ananasów i jedna firma.. ;) 

5 godzin temu, SeoMagic napisał:

a co wnosi twój wpis?

Na tym forum kilkanaście razy był poruszany temat długości plecli i to sama go poruszałaś. 

Chcesz pisać plecle do 1000 znaków to sobie pisz

Nie chcesz pisać plecli na 10000 znaków - to UWAGA nie pisz

Kolega pawig wyjaśnił o co chodzi z tą długością precla na TB, nie będę powielać wypowiedzi; czego nie rozumiesz?

21 minut temu, gosia-gosia napisał:

Kolega pawig wyjaśnił o co chodzi z tą długością precla na TB, nie będę powielać wypowiedzi; czego nie rozumiesz?

Wypowiadasz się o długości preclów, które ze względu na zbyt niską stawkę nie piszesz..nigdy !!! już jedna Gocha taka jest @Gocha też marudziła tutaj że precli nie pisze bo w agencji za jednego ma 20 zł za 1000 znaków (wystarczy cofnąć temat) więc zasada jedna..nie piszesz precli? nie komentuj...nie odpowiadają ci stawki na 10 tyś znaków nie komentuj..bo to jest banalnie proste..miłego dnia..

SeoMagic i Herkules mylicie dwie różne osoby, nie jednemu psu Burek na imię. Nie stanowi to jednak dla mnie większego problemu. Precli nie piszę bez względu na temat i długość. Każdy stawia sobie inny cel. Dla mnie pisanie ma być rozwijające, więc nie tylko nie biorę precli, ale także zleceń na kilka tekstów w tym samym temacie. To szybki zarobek, ale już mi się znudził. Mogę pozwolić sobie na taki komfort mając stały dochód.

• Like 1

18 godzin temu, Herkules napisał:

Wypowiadasz się o długości preclów, które ze względu na zbyt niską stawkę nie piszesz..nigdy !!! już jedna Gocha taka jest @Gocha też marudziła tutaj że precli nie pisze bo w agencji za jednego ma 20 zł za 1000 znaków (wystarczy cofnąć temat) więc zasada jedna..nie piszesz precli? nie komentuj...nie odpowiadają ci stawki na 10 tyś znaków nie komentuj..bo to jest banalnie proste..miłego dnia..

Mylisz mnie z drugą Gochą; ja precle pisuję, ogarnij się, bo z Ciebie to raczej jakaś Frau Kules jest, a nie żaden Herkules :D Ty odkrywco nieistniejących spisków forumowiczek :D

• Like 1

Herkules lecz swoje kompleksy, bo Twoje posty są nie na temat. To po prostu hejt, który pozwala Ci rozładować własne frustracje. Na TB nie piszesz, więc nie wiesz, jakie problemy się pojawiają. Ja cały czas twierdzę, że dla agencji SEO piszę za znacznie większe stawki, na TB biorę tylko wybrane tematy, które służą mojemu rozwojowi i sprawiają mi przyjemność.   

• Thanks 1