Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do TB - pomimo że dostaję mail z dostępnymi zleceniami i w tej samej chwili wchodzę na stronę portalu, wyświetla mi się zero wyników. Dlaczego? Nadmieniam, że od momentu przyjścia maila do mojego wejścia na stronę nie mija więcej niż kilkanaście sekund - co jest grane?? Od dobrego miesiąca nic nie udało mi się upolować...

5 godzin temu, Joanna53 napisał:

Mam pytanie do TB - pomimo że dostaję mail z dostępnymi zleceniami i w tej samej chwili wchodzę na stronę portalu, wyświetla mi się zero wyników. Dlaczego? Nadmieniam, że od momentu przyjścia maila do mojego wejścia na stronę nie mija więcej niż kilkanaście sekund - co jest grane?? Od dobrego miesiąca nic nie udało mi się upolować...

Maile przychodzą w odstępach trzygodzinnych, zawierają informacje o tekstach, które pojawiły się w tym czasie. No, chyba, że w danym okresie nie było żadnych nowych tekstów - wtedy nie ma też maila. Innymi słowy - mail z 9.15 o tytule "Dostępne są nowe zlecenia" informuje o tekstach, które pojawiły się od 6-ej do 9-ej. Przynajmniej u mnie tak jest.

Maile śa pomocne w sytuacji, kiedy jest nadmiar zleceń (kiedyś tak było). Obecnie chcąc zdobyć zlecenie musisz klikać zaraz jak się ukaże. W praktyce oznacza to stałe klikanie w realizację zleceń, i tak może okazać się, że ktoś szybciej kliknął. W praktyce możesz liczyć tylko na zlecenia indywidualne. 

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Wczoraj i dziś napisałam po kilka tekstów, a wszystkie mają dzisiejszą datę napisania - po raz pierwszy mi się coś takiego zdarza - ktoś jeszcze tak ma? Pytam jako o ciekawostkę, choć gdyby termin pisania tych wczorajszych tekstów upływał wczoraj, to kto wie, co zrobiłby system (naliczenie karnych punktów?). Jakaś pomyłka systemu?

Edytowane przez gosia-gosia

3 godziny temu, gosia-gosia napisał:

Wczoraj i dziś napisałam po kilka tekstów, a wszystkie mają dzisiejszą datę napisania - po raz pierwszy mi się coś takiego zdarza - ktoś jeszcze tak ma? Pytam jako o ciekawostkę, choć gdyby termin pisania tych wczorajszych tekstów upływał wczoraj, to kto wie, co zrobiłby system (naliczenie karnych punktów?). Jakaś pomyłka systemu?

Też mi się tak zdarzało. To chyba ma związek z moderacją, gdy moderator sprawdza teksty, ale nie kończy i odkłada je na później.

• Like 1

16 godzin temu, gosia-gosia napisał:

Bywa tak czasem i u mnie. Zdarzyło się nawet, że ja napisałam tekst w terminie, a moderator zaakceptował go już po. Nie miałam z tego tytułu żadnych konsekwencji w postaci punktów karnych.

W dniu 9.11.2021 o 16:00, gosia-gosia napisał:

Takie sytuacje mogą się zdarzyć - na moderacji mamy grupę osób, które czasami muszą coś skonsultować, odłożyć decyzję osobie zarządzającej moderacją, a czasem pojawiają się zwyczajne błędy "sprzętowe" i moderację trzeba powtórzyć. Nigdy jednak nie ma to wpływu na naliczenie pkt karnych - jeśli autor odda tekst w terminie widocznym w aktywnych zleceniach na moderacje, to wszystkie czynności potem (wykonywane już po stronie TextBookers.com) zwalniają jego konto z odpowiedzialności :)

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Pytanie do piszących. Od kilku lat byłem można powiedzieć stałym pracownikiem konkurencyjnego GC. Po ostatnich zmianach podatkowych przestaje mi się to jednak opłacać i chętnie wróciłbym na TB, gdzie jakieś 5 lat temu ochoczo pisałem. Dzięki temu mam konto z najlepszymi stawkami i odblokowane wszystkie kategorie tekstów. Jednak zleceń cały czas jest zero albo kilka. Ludzie piszą tam dziś tylko i wyłącznie indywidualnie? Jeśli tak to jak mam znaleźć indywidualnych zleceniodawców, skoro nawet nie mam się jak im "pokazać", bo zleceń ogólnodostępnych jest jak na lekarstwo albo nie ma wcale?

W dniu 21.11.2021 o 02:17, Mariusz_K napisał:

Pytanie do piszących. Od kilku lat byłem można powiedzieć stałym pracownikiem konkurencyjnego GC. Po ostatnich zmianach podatkowych przestaje mi się to jednak opłacać i chętnie wróciłbym na TB, gdzie jakieś 5 lat temu ochoczo pisałem. Dzięki temu mam konto z najlepszymi stawkami i odblokowane wszystkie kategorie tekstów. Jednak zleceń cały czas jest zero albo kilka. Ludzie piszą tam dziś tylko i wyłącznie indywidualnie? Jeśli tak to jak mam znaleźć indywidualnych zleceniodawców, skoro nawet nie mam się jak im "pokazać", bo zleceń ogólnodostępnych jest jak na lekarstwo albo nie ma wcale?

Jestem tu od stycznia 2018 i bywało różnie. Z moimi początkami trafiłam na okres bardzo obfity - pamiętam, że był ogrom precli i zapleczówek. Jednak raj zleceniowy skończył się w połowie 2018 i zaczęło być różnie. Często 0 zleceń. Czasem kilka rozchwytywanych w mgnieniu oka. Bywały też okresy, gdy zleceń było po kilkaset. W obecnym roku, jeszcze w 1. połowie, bywało znośnie. Ostatnio przede wszystkim są teksty z opisów do katalogów, choć tutaj pojawiają się też opisy kategorii. Piszę jako osoba, która sporadycznie otrzymuje zlecenia prywatne (nie to, żebym się przejmowała - nie przy tych stawkach, często nawet ich nie ruszam).

PS Mam wrażenie, że osoby z pierwszej dziesiątki zarabiających otrzymują przede wszystkim zlecenia eksperckie i chyba mają swoich stałych zlecających od lat.

Edytowane przez gosia-gosia