Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

UWAGA!

W serwisie TextBookers.com mamy awarię techniczną - pracujemy już nad jej usunięciem. Wszystkie zlecenia, których czas kończy się w czasie awarii, zostaną automatycznie przedłużone. Za wszystkie problemy technicznie bardzo przepraszamy.

Pozdrawiamy Zespół TextBookers.com
Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

2 godziny temu, TextBookers.com napisał:
UWAGA!

W serwisie TextBookers.com mamy awarię techniczną - pracujemy już nad jej usunięciem. Wszystkie zlecenia, których czas kończy się w czasie awarii, zostaną automatycznie przedłużone. Za wszystkie problemy technicznie bardzo przepraszamy.

Pozdrawiamy Zespół TextBookers.com

To ciekawe jak ktoś ma zdążyć napisać teksty, które miał zaplanowane na te kilka godzin niedziałania tb, a jutro czekają kolejne do napisania i jeszcze następne. Jedynym wyjściem jest przedłużenie o 24 wszystkich, bo copy nie odpowiadają za awarie serwisu

• Like 1

W dniu 12.04.2022 o 09:25, Vingag napisał:

Chciałam powiedzieć, że parodią jest system kar. 

Zlecenie na 100 tekstów, każdy płatny 3 zł. Jeden tekst odrzucony przez moderatora ostatecznie. Moja wina - nie zauważyłam błędu przy poprawianiu. Jednak obniżenie wartości całego zlecenia o połowę, to już jawna kpina. Straciłam 150 zł za odrzut jednego tekstu wartego 3 zł. Pozdrawiam. 

Naprawdę Ci współczuję - ktoś na Tobie szybciutko zarobił 150 złotych, bo umknął Ci jakiś błąd. Ja mam wrażenie, że ta dyktatura opiera się na niemieckiej praworządność, bo w końcu Szczecin to kolega naszych sąsiadów. A piszę tak dlatego, bo moja koleżanka tworzyła kiedyś teksty dla Textbroker - niemieckiej platformy. Tam co prawda kar pieniężnych nie było (poniekąd), ale oceniali gwiazdkami - gdy copywriter zasłużył na 5 gwiazdek, mógł sobie przebierać w zleceniach, za które płacili nawet kilkanaście euro za tekst o długości 300-500 słów (tak, słów, nie znaków). Gdy autorowi powinęła się noga i spadł na 2 gwiazdki, mógł pisać tę samą długość tekstów, ale za.....0,90 euro do 1,20. 

W ogóle ja od dawna już twierdzę, że te kary w TB to jakaś dziecinada i tak, wiem, że mogę zrezygnować z pisania, ale zwyczajnie nie chcę, a - jako wolny i niezależny człowiek - własny punkt widzenia mam prawo przedstawić, nawet publicznie. I tak jeszcze na marginesie - nie jestem pewna, czy wolno im stosować takie kary - to jest jaskrawy przykład totalnego wyzysk. Mogę jeszcze zrozumieć tę obniżoną zapłatę przy zleceniu na 3 teksty, ale na 100!!??? Skandal.

W dniu 12.04.2022 o 09:56, TextBookers.com napisał:

Odpowiedź skierowaliśmy w mailu z zapytaniem. 

Wiecie, kiedy dostałam maila? Dwa dni po terminie zlecenia, które straciło ważność 10.04. i zdążyli mnie ukarać pieniężnie, pomimo że we wcześniejszym mailu poproszono mnie o podanie Id zlecenia. Dało mi to nadzieję, że zreflektują się i usuną zlecenie, a przy okazji pouczą klienta, że takie zlecenia są niewykonalne. Odpowiedź była oczywiście odmowna.  Po raz kolejny pokazali, że nas traktują jak niewolników, bo tak naprawdę nie klient się liczy (klient w takiej sytuacji nie dostaje tekstów), a kasa dla TB.

10 minut temu, maggyxflame napisał:

To ciekawe jak ktoś ma zdążyć napisać teksty, które miał zaplanowane na te kilka godzin niedziałania tb, a jutro czekają kolejne do napisania i jeszcze następne. Jedynym wyjściem jest przedłużenie o 24 wszystkich, bo copy nie odpowiadają za awarie serwisu

Podpisuję się pod tą propozycją obiema rękami. Moja sytuacja może nie jest aż tak skomplikowana, ale wydaje mi się, że tekst jutrzejszy powinnam oddać jeszcze przed ósmą rano, a nie pamiętam nawet tematu. Do północy będę siedziała, więc jeśli awaria zostanie usunięta to jakoś sobie poradzę, ale jak problem rozwiąże się o 7-ej to będę w kropce.

14 minut temu, Joanna53 napisał:

Naprawdę Ci współczuję - ktoś na Tobie szybciutko zarobił 150 złotych, bo umknął Ci jakiś błąd. Ja mam wrażenie, że ta dyktatura opiera się na niemieckiej praworządność, bo w końcu Szczecin to kolega naszych sąsiadów. A piszę tak dlatego, bo moja koleżanka tworzyła kiedyś teksty dla Textbroker - niemieckiej platformy. Tam co prawda kar pieniężnych nie było (poniekąd), ale oceniali gwiazdkami - gdy copywriter zasłużył na 5 gwiazdek, mógł sobie przebierać w zleceniach, za które płacili nawet kilkanaście euro za tekst o długości 300-500 słów (tak, słów, nie znaków). Gdy autorowi powinęła się noga i spadł na 2 gwiazdki, mógł pisać tę samą długość tekstów, ale za.....0,90 euro do 1,20. 

W ogóle ja od dawna już twierdzę, że te kary w TB to jakaś dziecinada i tak, wiem, że mogę zrezygnować z pisania, ale zwyczajnie nie chcę, a - jako wolny i niezależny człowiek - własny punkt widzenia mam prawo przedstawić, nawet publicznie. I tak jeszcze na marginesie - nie jestem pewna, czy wolno im stosować takie kary - to jest jaskrawy przykład totalnego wyzysk. Mogę jeszcze zrozumieć tę obniżoną zapłatę przy zleceniu na 3 teksty, ale na 100!!??? Skandal.

Dziękuję za zrozumienie. Też nie uważam, że to zgodne z prawem. W końcu napisałam 99 pełnowartościowych tekstów, wypłatę dostałam za... 50. 

46 minut temu, Vingag napisał:

Dziękuję za zrozumienie. Też nie uważam, że to zgodne z prawem. W końcu napisałam 99 pełnowartościowych tekstów, wypłatę dostałam za... 50. 

Dziwna sytuacja. Zdarzało mi się nie zrealizować w terminie jakiegoś tekstu ze zlecenia. Przykładowo, zlecenie na 10 tekstów, 1 nie napisałem. W takiej sytuacji kara zawsze była tylko za ten jeden tekst.

9 minut temu, pawig napisał:

Dziwna sytuacja. Zdarzało mi się nie zrealizować w terminie jakiegoś tekstu ze zlecenia. Przykładowo, zlecenie na 10 tekstów, 1 nie napisałem. W takiej sytuacji kara zawsze była tylko za ten jeden tekst.

Niestety, tak to wygląda. Nie mogę załączyć screena, ale napisane jest w podsumowaniu: 99 tekstów napisanych, 1 niezrealizowany. Wynagrodzenie trochę ponad 150 zł, a miało być ponad 300... Dosłownie ucięte o połowę. 

10 minut temu, pawig napisał:

Jak to tylko za jeden tekst? Może czegoś nie zauważyłeś, bo zawsze, jak zlecenie opiewa na kilka tekstów, a jeden z nich zostanie przez TB odrzucony to dostaje się zapłatę połowę wartości całego zlecenia, a na dodatek masz karę finansową za to, że klient nie dostanie tekstu.

To może jest różnica między odrzuceniem tekstu przez moderatora a jego nie napisaniem w terminie. Albo rzeczywiście czegoś nie zauważyłem. Nie zmienia to jednak faktu, że za brak jednego tekstu ze stu zabieranie połowy kasy z całego zlecenia to jak złodziejstwo. I już wiem co napisze TB... "trzeba było czytać regulamin" :)

• Like 2

19 minut temu, pawig napisał:

To może jest różnica między odrzuceniem tekstu przez moderatora a jego nie napisaniem w terminie. Albo rzeczywiście czegoś nie zauważyłem. Nie zmienia to jednak faktu, że za brak jednego tekstu ze stu zabieranie połowy kasy z całego zlecenia to jak złodziejstwo. I już wiem co napisze TB... "trzeba było czytać regulamin" :)

Niestety, tak zapewne będzie. Nieraz pisałam dla tego klienta, wszystkie teksty, a było ich setki, ocenił na 6. Niestety, nigdy więcej nie wezmę już tak dużej paczki, bo nie mogę sobie pozwolić na luksus pisania za darmo. Mam tylko nadzieję, że po przeczytaniu tego komuś zrobi się wstyd, bo powinno... 

Odniesiemy się na chwilę obecną tylko do bieżącej sytuacji - awaria techniczna okazała się poważna i tak - przedłużymy systemowo wszystkie zlecenie tak, aby każdy mógł spokojnie napisać teksty. 

Odnośnie pozostałych uwag przygotujemy odpowiedź jak tylko uda się usunąć trwającą awarię.

Pozdrawiamy

Zespół Textbookers.com 

11 godzin temu, Joanna53 napisał:

Wiecie, kiedy dostałam maila? Dwa dni po terminie zlecenia, które straciło ważność 10.04. i zdążyli mnie ukarać pieniężnie, pomimo że we wcześniejszym mailu poproszono mnie o podanie Id zlecenia. Dało mi to nadzieję, że zreflektują się i usuną zlecenie, a przy okazji pouczą klienta, że takie zlecenia są niewykonalne. Odpowiedź była oczywiście odmowna.  Po raz kolejny pokazali, że nas traktują jak niewolników, bo tak naprawdę nie klient się liczy (klient w takiej sytuacji nie dostaje tekstów), a kasa dla TB

Nie mamy możliwości ani prawa "zdejmować" przyjętych do realizacji zleceń, natomiast zdejmiemy Pani karę za brak jego wykonania.

10 godzin temu, Vingag napisał:

Jest zgodne z regulaminem, który użytkownicy akceptują - podejmowaliśmy już ten temat i będziemy pracować nad rozwiązaniem, które w przypadkach tak dużych zleceń ograniczy karę.

9 godzin temu, pawig napisał:

Tak, polecamy go czytać zawsze i wszędzie :) W takich przypadkach jednak faktycznie wymiar kary jest bardzo duży, dlatego postaramy się wdrożyć rozwiązanie, które będzie mniej restrykcyjne w tych przypadkach - mamy świadomość, że nienapisanie 1 z 2 tekstów w zleceniu, to co innego, niż oddanie 1 błędnego tekstu za 100 w zleceniu. 

8 godzin temu, Vingag napisał:

Udało mi się zalogować. Ale stan strony jest taki, jak ładnych kilka dni temu. Na liście zleceń mam te, które już dawno napisałam. Nie ma tych, które miałam dziś. Lista wypłat też się nie zgadza. 

Czy problem nadal występuje?

Pozdrawiamy 

Zespół TextBookers.com 

Edytowane przez TextBookers.com

32 minuty temu, TextBookers.com napisał:

Nie mamy możliwości ani prawa "zdejmować" przyjętych do realizacji zleceń, natomiast zdejmiemy Pani karę za brak jego wykonania.

Jest zgodne z regulaminem, który użytkownicy akceptują - podejmowaliśmy już ten temat i będziemy pracować nad rozwiązaniem, które w przypadkach tak dużych zleceń ograniczy karę.

Tak, polecamy go czytać zawsze i wszędzie :) W takich przypadkach jednak faktycznie wymiar kary jest bardzo duży, dlatego postaramy się wdrożyć rozwiązanie, które będzie mniej restrykcyjne w tych przypadkach - mamy świadomość, że nienapisanie 1 z 2 tekstów w zleceniu, to co innego, niż oddanie 1 błędnego tekstu za 100 w zleceniu. 

Czy problem nadal występuje?

Pozdrawiamy 

Zespół TextBookers.com 

Nie, już jest ok. 

To, że będziecie pracować nad rozwiązaniem nie zmienia faktu, że wciąż napisałam za darmo 49 tekstów. Kiepsko. 

Dodatkowo, zdajecie sobie sprawę, że Wasz regulamin mimo wszystko nie może być sprzeczny z prawem? A podejrzewam, że może tak być, bo to jest zwyczajny brak zapłaty za wykonaną pracę. Szanujmy się. 

• Like 2