Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Wakacyjna promocja w TextBookers.com

Od 21 lipca do 31 lipca 2022 (niedziela) dla Klientów TextBookers.com dostępne będą dwa pakiety specjalne:

Pakiet 300 punktów + 6% darmowych punktów za 300 PLN netto (razem 318 pkt)

Pakiet 1000 punktów + 10% darmowych punktów za 1000 PLN netto (razem 1100 pkt

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Mam dziś od rana nerwa, bo...

Wzięłam tekst zapleczowy. Słowo kluczowe : audytor. Bez żadnych wymagań dodatkowych, zero opisu, 5000 znaków. 

Napisałam tekst pod tytułem: "Kim jest audytor wewnętrzny i kto może nim zostać?" 

Słowa kluczowe występują, przypominam, że klient nie miał żadnych innych wymagań i chodziło o zaplecze. 

Moderacja tekst puściła, po czym wrócił od klienta z adnotacją, że nie chodziło mu o audytora wewnętrznego, tylko ogólnie. Cholera, ciężko napisać to zawczasu? Tekst warty mniej więcej 18 złotych i mam go pisać od nowa tylko po to, żeby klient otrzymał to, czego sam nie sprecyzował... Usunęłam z treści słowo "wewnętrzny" i odesłałam tekst bez zmian. Oczywiście ponowna reklamacja i tekst ze strony klienta, że to oznaka szacunku z mojej strony. 

Cholera jasna! Piszę tych tekstów naprawdę dużo i jeśli klient chce coś konkretnego, to powinien to sprecyzować zawczasu. Dodatkowo zaplecze to chyba nie jakość na takie wymagania? 

Textbookers, reklamację uznaliście, oczywiście. Klient pisze o braku szacunku. Gdzie jego i Wasz szacunek dla mojego czasu i pracy, którą już raz wykonałam? Mam wykazać się jasnowidzeniem, żeby zawczasu odgadywać, o co może chodzić klientowi? 

Do innych piszących: co sądzicie na ten temat? 

• Like 1

16 minut temu, Vingag napisał:

to powinien to sprecyzować zawczasu. Dodatkowo zaplecze to chyba nie jakość na takie wymagania? 

TAK / TAK.
Nie zajmuje się pianem tekstów, ale kodu - nie wiem czy jest, ale powinna być opcja zadania pytanie zleceniodawcy ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 27.07.2022 o 11:58, Vingag napisał:

Mam dziś od rana nerwa, bo...

Wzięłam tekst zapleczowy. .......żeby zawczasu odgadywać, o co może chodzić klientowi? 

Do innych piszących: co sądzicie na ten temat? 

Moim zdaniem racja jest po Twojej stronie. Napisałem kilka tekstów dla tego klienta i jak na razie wszystkie zaakceptowane bez problemu. Ja zawsze piszę te teksty na dużym poziomie ogólności. Nie zmienia to jednak faktu, że ten klient w opisie zlecenia nie podaje żadnych szczegółów. Jedynie słowo kluczowe i adnotację, że tekst ma być ogólny, ale że trzeba trzymać się tematyki. Moim subiektywnym zadaniem, klient nie powiniem odrzucić testu. Na frazę ogólną audytor, tekst o audytorze wewnętrznym jest ok. Ale to moje zdanie. I tak jak napisałem wcześniej, ja dla tego klienta zawsze piszę teksty na dużym poziomie ogólności.

21 minut temu, pawig napisał:

Moim zdaniem racja jest po Twojej stronie. Napisałem kilka tekstów dla tego klienta i jak na razie wszystkie zaakceptowane bez problemu. Ja zawsze piszę te teksty na dużym poziomie ogólności. Nie zmienia to jednak faktu, że ten klient w opisie zlecenia nie podaje żadnych szczegółów. Jedynie słowo kluczowe i adnotację, że tekst ma być ogólny, ale że trzeba trzymać się tematyki. Moim subiektywnym zadaniem, klient nie powiniem odrzucić testu. Na frazę ogólną audytor, tekst o audytorze wewnętrznym jest ok. Ale to moje zdanie. I tak jak napisałem wcześniej, ja dla tego klienta zawsze piszę teksty na dużym poziomie ogólności.

Też nie pierwszy raz dla niego pisałam i zawsze było ok, oceny 5 i 6. Tylko tak jak mówiłam, brak wytycznych, no i cholera, to jednak zaplecze, a wymagania jak stąd do... 

A tak w ogóle, brak komunikacji z klientami przez TB bywa frustrujący. Rozumiem, że to kwestia ograniczonego zaufania do obu stron, żebyśmy się jakoś po cichu nie dogadali poza platformą, ale właśnie z tego powodu części zleceń na TB po prostu nie biorę. Co mi po wiadomości, że tekst jest na frazę "konferencje" i że ma przejść przez program antyplagiatowy?  Chętnie dopytałabym: Kliencie drogi, może coś więcej? Bardziej organizacja tych konferencji czy bardziej rodzaje?

21 minut temu, Dimka napisał:

A tak w ogóle, brak komunikacji z klientami przez TB bywa frustrujący. Rozumiem, że to kwestia ograniczonego zaufania do obu stron, żebyśmy się jakoś po cichu nie dogadali poza platformą, ale właśnie z tego powodu części zleceń na TB po prostu nie biorę. Co mi po wiadomości, że tekst jest na frazę "konferencje" i że ma przejść przez program antyplagiatowy?  Chętnie dopytałabym: Kliencie drogi, może coś więcej? Bardziej organizacja tych konferencji czy bardziej rodzaje?

No widzisz, klient doskonale wie, o co mu chodzi, my mamy się domyślić, a efekt miałam wczoraj. 

Administracja dała ciała uznając tę reklamację. Bo według klienta powinnam napisać drugi tekst tylko dlatego, że nie określił swoich oczekiwań. 

Szlag mnie trafia, bo czasu mam tyle, co nic i nie będę powtarzać jednej pracy dwa razy dla czyjegoś widzimisię. 

30 minut temu, Vingag napisał:

No widzisz, klient doskonale wie, o co mu chodzi, my mamy się domyślić, a efekt miałam wczoraj. 

Administracja dała ciała uznając tę reklamację. Bo według klienta powinnam napisać drugi tekst tylko dlatego, że nie określił swoich oczekiwań. 

Szlag mnie trafia, bo czasu mam tyle, co nic i nie będę powtarzać jednej pracy dwa razy dla czyjegoś widzimisię. 

A możesz napisać jak TB zaargumentowało to, że uznało rację klienta?

Zlecenie miało takie takie wytyczne:

Fraza kluczowa: audytor

Opis zlecenia: Tekst ogólny, ale trzymać się tematu. Wymagana wysoka unikalność. Przed przesłaniem sprawdzić w antyplagiacie i tu link. 

Rozumiem, że napisałaś tekst o pracy audytora wewnętrznego. Na czym ta praca polega, czym się zajmuje itp.

Gdzie taki tekst nie spełnia powyższych wymagań?

PS: ten już swój napisany tekst wrzuć na giełdę. Prędzej czy później się sprzeda. 

Godzinę temu, pawig napisał:

A możesz napisać jak TB zaargumentowało to, że uznało rację klienta?

Zlecenie miało takie takie wytyczne:

Fraza kluczowa: audytor

Opis zlecenia: Tekst ogólny, ale trzymać się tematu. Wymagana wysoka unikalność. Przed przesłaniem sprawdzić w antyplagiacie i tu link. 

Rozumiem, że napisałaś tekst o pracy audytora wewnętrznego. Na czym ta praca polega, czym się zajmuje itp.

Gdzie taki tekst nie spełnia powyższych wymagań?

PS: ten już swój napisany tekst wrzuć na giełdę. Prędzej czy później się sprzeda. 

Tak to wygląda, jak w załączniku. Oczywiście, że klient jasno wskazał w reklamacji, że oczekiwał tekstu dotyczącego różnych audytorów. Ale ja nie mam zamiaru wykonywać dwa razy tej samej pracy tylko dlatego, że nie napisał tego od razu. 

No i kurczę, to jest zaplecze... Dostarczyłam tekst z wymaganą frazą, logiczny, sensowny i poprawny, jak zawsze. O unikalności nawet nie muszę wspominać. Dlaczego klient ma wymagania jak za co najmniej tematyczny, a Textbookers to popiera? 

Screenshot_2022-07-28-10-27-12-06.jpg

@Vingag@pawig z łaski swojej zapoznajcie się z regulaminem tego forum ?

Cytat

- Naganne jest cytowanie całego tekstu bądź jego długich fragmentów aby dopisać swoją treść. Aby skrócić treść cytatu używaj [...]. Niedopuszczalne jest cytowanie całego wcześniejszego postu aby dopisać jedynie "zgadzam się", "ok" itp. To tak jakby ktoś w rozmowie na żywo za każdym razem powtarzał kropka w kropkę wszystko co do niego zostało powiedziane zanim wypowie swoją kwestię.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mam pytanie o wysokość podatku pobieranego przy wypłacie punktów. Od 1 lipca obowiązują nowe stawki podatkowe. Zlecona przeze mnie w lipcu wypłata punktów opodatkowana została według nieaktualnej skali 17 %. Chcę zlecić kolejną wypłatę. Kalkulator na stronie nadal oblicza podatek siedemnastoprocentowy. Nie znalazłam przepisów, które pozwalają stosować nieaktualną stawkę podatku, ale nie jestem księgową, więc czegoś mogę nie wiedzieć. Może mi to ktoś wyjaśnić?

6 godzin temu, jolac@post.pl napisał:

Mam pytanie o wysokość podatku pobieranego przy wypłacie punktów. Od 1 lipca obowiązują nowe stawki podatkowe. Zlecona przeze mnie w lipcu wypłata punktów opodatkowana została według nieaktualnej skali 17 %. Chcę zlecić kolejną wypłatę. Kalkulator na stronie nadal oblicza podatek siedemnastoprocentowy. Nie znalazłam przepisów, które pozwalają stosować nieaktualną stawkę podatku, ale nie jestem księgową, więc czegoś mogę nie wiedzieć. Może mi to ktoś wyjaśnić?

Ze względu na przyczyny niezależne od obsługi serwisu, nie było możliwości wdrożenia zmiany stawki podatku na czas - pracujemy nad tym i wszystkie rachunki od 01.07.2022 r. zostaną skorygowane, a kwoty nadpłacone w przelewach wyrównawczych. 

Pozdrawiamy 

Zespół TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

• 3 tygodnie później...