Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Zlecałam wypłatę środków 16 stycznia. Czekam do dziś. Brak kontaktu mailowego.

Rozumiem, że pracownik mógł się spóźnić z wysyłaniem dokumentów potrzebnych do wypłaty, ale żyjemy w 21 wieku. Opóźnienie dłuższe niż 1-2 dni jest co najmniej dziwne.

Textbookers i tak ma już wybitnie długi czas na wypłatę środków - 14 dni! - i nawet tego nie są w stanie ogarnąć. A dodatkowo olewanie ludzi, którym wiszą pieniądze za wykonaną pracę. Dodam jeszcze, że za pracę, za którą już zgarnęli kasę. 

Textbookers. Do środy macie czas na mój ostatni przelew. Oficjalnie obiecuję, że kończę przygodę z Waszą stroną. Raz na zawsze. Te kilkaset złotych miesięcznie od stałego klienta nie jest tego warte. Na szczęście są inne opcje. Opcje, gdzie kasa po zatwierdzeniu zlecenia jest na koncie na drugi dzień. 

Wstyd dla was. 

• Like 1
  • Thanks 1

W dniu 5.02.2023 o 11:04, Vingag napisał:

Textbookers i tak ma już wybitnie długi czas na wypłatę środków - 14 dni! - i nawet tego nie są w stanie ogarnąć. A dodatkowo olewanie ludzi, którym wiszą pieniądze za wykonaną pracę. Dodam jeszcze, że za pracę, za którą już zgarnęli kasę. 

Textbookers. Do środy macie czas na mój ostatni przelew. Oficjalnie obiecuję, że kończę przygodę z Waszą stroną. Raz na zawsze. Te kilkaset złotych miesięcznie od stałego klienta nie jest tego warte. Na szczęście są inne opcje. Opcje, gdzie kasa po zatwierdzeniu zlecenia jest na koncie na drugi dzień. 

Wstyd dla was. 

Oni niestety nie przejmują się groźbami, że copy przestaje u nich pisać. Nawet jak realizował teksty na najwyższe oceny. Im chyba wystarczy, jak mają stale 10-15 osób do pisania. Reszta wyrabia małe kwoty (małe względem pierwszej dziesiątki). Ja już dawno doszłam do  wniosku, że tutaj nie opłaca się siedzieć i ciągle odświeżać stronę, żeby złapać tekst za śmieszne wynagrodzenie

• Like 1

W dniu 6.02.2023 o 03:21, Green999 napisał:

Tym bardziej jest to niepoważne, że serwis utrzymuje się wyłącznie z pracy copywriterów.

Po ciężkim styczniu przyszedł czas na jeszcze cięższy luty.

Może dają radę z pisania osób będących w w pierwszej dziesiątce najlepiej zarabiających na TB...

Edytowane przez gosia-gosia

• 3 tygodnie później...
W dniu 14.02.2023 o 18:55, gosia-gosia napisał:

Może dają radę z pisania osób będących w w pierwszej dziesiątce najlepiej zarabiających na TB...

Muszą dawać radę, bo sytuacja z kompletnym brakiem zleceń ogólnodostępnych jest tam normą odkąd pamiętam, a jednak cały czas istnieją i nie zwijają interesu. Ciekawe swoją drogą jak się tam wkręcić, żeby też zacząć dostawać dużo indywidualnych zleceń, bo do tej pory nie znalazłem sposobu. Jak się napisze trochę tekstów ogólnodostępnych, to zaczynają przychodzić prywatne zlecenia, ale tylko przez jakiś czas i potem znów nic.

No ja już czekam na pieniądze niedługo będzie 25 dni i nawet wysyłanie maili niczego nie daje. W regulaminie jest do 14 dni, ale jak widać TB nie musi go przetrzegać.Tylko jak copy o sekundę przekroczy termin, to zaraz miliony kar nakładanych. Brak szacunku to mało powiedziane.

W dniu 4.03.2023 o 13:52, maggyxflame napisał:

No ja już czekam na pieniądze niedługo będzie 25 dni i nawet wysyłanie maili niczego nie daje. W regulaminie jest do 14 dni, ale jak widać TB nie musi go przetrzegać.Tylko jak copy o sekundę przekroczy termin, to zaraz miliony kar nakładanych. Brak szacunku to mało powiedziane.

Niestety, było tu tak odkąd pamiętam 

W dniu 4.03.2023 o 03:20, Mariusz_K napisał:

Ciekawe swoją drogą jak się tam wkręcić, żeby też zacząć dostawać dużo indywidualnych zleceń, bo do tej pory nie znalazłem sposobu. 

To było chyba możliwe na początku działania TB i ewentualnie początkiem 2018, kiedy zaczynałam pisać. Zleceń było wtedy mnóstwo (piszę o początku 2018). Łatwo więc było zacząć (od precli) i piąć się "po szczebelkach kariery". Ja sama dostałam kilka zleceń prywatnych. Być może osoby, które aktualnie mają tu co pisać, pisują przede wszystkim teksty specjalistyczne. Swego czasu  próbowałam się na nie wkręcić, ale zarzuciłam to, a teraz już nie za bardzo chce mi się tego podejmować przy tych wynagrodzeniach

Edytowane przez gosia-gosia

Ja zacząłem z początkiem 2016 i jakieś tam zlecenia owszem były, w porywach nawet po kilka tysięcy, ale to też nie było cały czas. Potrafiło być zero całymi miesiącami. Szczęście że udało mi się trochę tam podziałać, odblokować wszystkie kategorie tekstów i w większości wyrobić najwyższe oceny punktowe. Dziś to już raczej byłoby niemożliwe, albo trwałoby wieki i święty dałby sobie spokój.

Ostatnimi czasy widzę, że wprowadzili blokadę realizacji tekstów od zapleczowych w górę dla osób, które w ostatnich 30 dniach nie napisały niczego. Pytanie w jaki sposób miały napisać, skoro przez ten czas nie było ani jednego zlecenia ogólnodostępnego ani zleceń prywatnych. Teraz trzeba czekać dwa miesiące aż pojawi się jakikolwiek precel czy opis do katalogów, by znów odblokować sobie wyższe kategorie i móc tam rezerwować zlecenia (a właściwie polować na cokolwiek). Przepadło mi ostatnio zlecenie ogólnodostępne na teksty tematyczne z tego powodu, mimo że trafić cokolwiek z ogólnej puli i tak graniczy z cudem.

• Like 1

18 godzin temu, Mariusz_K napisał:

Ja zacząłem z początkiem 2016 i jakieś tam zlecenia owszem były, w porywach nawet po kilka tysięcy, ale to też nie było cały czas. Potrafiło być zero całymi miesiącami. Szczęście że udało mi się trochę tam podziałać, odblokować wszystkie kategorie tekstów i w większości wyrobić najwyższe oceny punktowe. Dziś to już raczej byłoby niemożliwe, albo trwałoby wieki i święty dałby sobie spokój.

Ostatnimi czasy widzę, że wprowadzili blokadę realizacji tekstów od zapleczowych w górę dla osób, które w ostatnich 30 dniach nie napisały niczego. Pytanie w jaki sposób miały napisać, skoro przez ten czas nie było ani jednego zlecenia ogólnodostępnego ani zleceń prywatnych. Teraz trzeba czekać dwa miesiące aż pojawi się jakikolwiek precel czy opis do katalogów, by znów odblokować sobie wyższe kategorie i móc tam rezerwować zlecenia (a właściwie polować na cokolwiek). Przepadło mi ostatnio zlecenie ogólnodostępne na teksty tematyczne z tego powodu, mimo że trafić cokolwiek z ogólnej puli i tak graniczy z cudem.

Czyli w aktualnych realiach trzeba sobie dać spokój nawet z logowaniem się na TB, bo to strata czasu. Ewentualnie raz na miesiąc, żeby zobaczyć, czy coś się zmieniło

Ewidentnie widać, że TB nie prowadzi żadnych akcji promocyjnych i nie zdobywa nowych klientów. Starych też wiele ubyło. To trochę dziwne, bo stron do pozycjonowania stale przybywa. Rozumiem małą ilość zleceń w styczniu i lutym, ale w marcu powinno ich być znacznie więcej. Może TB wystarczą obroty na poziomie ok. 40 tys., ale na rozwój firmy to trochę mało. 

Już nawet maile nie przychodza, że pojawiły się jakieś zlecenia, bo ich nie ma. Większość zlecejących zniknęła, masz rację Gocha. Nawet 10 w rankingu ledwo przędzie w porównaniu z ostatnimi miesiącami. A TB nie robi zupełnie nic. Tylko tekst ci odrzuci moderacja, bo dwie literówki wykryje, co szybciej byłoby samemu poprawić i klient ma gotowy tekst, a tak wszystko się wydłuża o kilka dni. Nie ma zysków, jeśli firma się nie rozwija i nie pozyskuje klientów, dba o tych już pozyskanych. Swoją drogą jak trzeba być zdesperowanym, żeby cały dzień klikać bez celu i odświeżać stronę, żeby jedną zapleczówkę na kilka godzin zdobyć. Są takie osoby, bo w dwie sekundy znika taki nawet ochłap, nawet o północy...