Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.03.2023 o 17:46, Gocha napisał:

Ewidentnie widać, że TB nie prowadzi żadnych akcji promocyjnych i nie zdobywa nowych klientów. Starych też wiele ubyło. To trochę dziwne, bo stron do pozycjonowania stale przybywa. Rozumiem małą ilość zleceń w styczniu i lutym, ale w marcu powinno ich być znacznie więcej. Może TB wystarczą obroty na poziomie ok. 40 tys., ale na rozwój firmy to trochę mało. 

Chyba coraz bardziej popularne staje się wykorzystanie AI przy niższej jakości tekstach - tak do zaplecza. Jak ktoś ma zapłacić za pośrednictwem TB  10-20 zł za przeciętne zaplecze, to woli sobie na miesiąc wykupić dostęp do takiego miejsca (typu AI), gdzie system za tę kwotę "napisze" mu sam tyle tekstów, że po przeliczeniu, nie opłaca się ich zlecać choćby tutaj. Drobna korekta i mają zaplecza pod SEO. Co innego z lepszymi tekstami, ale te lepsze zawsze było lepiej zlecać już konkretnym copy, a nie przez TB, nawet jak trzeba było zapłacić więcej, bo łatwiej było dopracować razem wszystkie elementy. Możliwość lub potrzeba wykorzystywania AI pojawiła się już w 2 znanych mi miejscach działających podobnie  do TB. Choć nie widzę sensu zlecania przez pośrednika czegoś takiego, skoro można samemu sobie to zorganizować i mieć te teksty o wiele szybciej - wygenerowanie zajmuje chyba kilka chwil, zależnie od rodzaju i długości tekstu. Gdybym ja wykupiła sobie dostęp do programu AI, to na pewno nie realizowałabym za jego pomocą tekstów, przy których dostanę do 2 zeta za 1000 zzs, bo by mi się często miesięczna inwestycja nawet nie zwróciła.

Edytowane przez gosia-gosia

• 2 tygodnie później...
W dniu 23.03.2023 o 13:11, gosia-gosia napisał:

Chyba coraz bardziej popularne staje się wykorzystanie AI przy niższej jakości tekstach - tak do zaplecza. Jak ktoś ma zapłacić za pośrednictwem TB  10-20 zł za przeciętne zaplecze, to woli sobie na miesiąc wykupić dostęp do takiego miejsca (typu AI), gdzie system za tę kwotę "napisze" mu sam tyle tekstów, że po przeliczeniu, nie opłaca się ich zlecać choćby tutaj. Drobna korekta i mają zaplecza pod SEO. Co innego z lepszymi tekstami, ale te lepsze zawsze było lepiej zlecać już konkretnym copy, a nie przez TB, nawet jak trzeba było zapłacić więcej, bo łatwiej było dopracować razem wszystkie elementy. Możliwość lub potrzeba wykorzystywania AI pojawiła się już w 2 znanych mi miejscach działających podobnie  do TB. Choć nie widzę sensu zlecania przez pośrednika czegoś takiego, skoro można samemu sobie to zorganizować i mieć te teksty o wiele szybciej - wygenerowanie zajmuje chyba kilka chwil, zależnie od rodzaju i długości tekstu. Gdybym ja wykupiła sobie dostęp do programu AI, to na pewno nie realizowałabym za jego pomocą tekstów, przy których dostanę do 2 zeta za 1000 zzs, bo by mi się często miesięczna inwestycja nawet nie zwróciła.

AI to jeden, niestety nie jedyny problem branży - nie tylko zresztą tej naszej. O AI wiadomo już na szczęście, że de facto nie działa tak jak Wasze teksty, więc chwilowy odpływ zleceń dla "żywych" copywriterów to, mamy nadzieję, trend przejściowy. Z innymi problemami trudniej jest sobie poradzić, ponieważ wynikają z zupełnie innych czynników. My jednak nie ustajemy w pracy nad tym, aby poprawić warunki współpracy - problem przelewów i corocznego zamieszania z deklaracjami jest już za nami - wypłaty właściwie wróciły do normy. Termin jest, jaki jest - można go oczywiście krytykować, jednak każdy użytkownik wie, czytając regulamin, że mamy taki, a nie inny system rozliczania i akceptuje to, akceptując regulamin. Inne platformy mają inny - szybszy być może, ale np. nie biorą na siebie kwestii fiskalnych - my bierzemy lub wymagają faktury - my rozliczamy osoby fizyczne. Także każde rozwiązanie ma swoich zwolenników i przeciwników. Nie będziemy się już odnosić do pojedynczych wiadomości - jeszcze raz przepraszamy za chwilowe opóźnienia w wysyłaniu wypłat i dołożymy starań, aby sytuacje te minimalizować w przyszłości. 

Pozdrawiamy

Zespół TextBookers.com

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Wybierz swój prezent na Wielkanoc od TextBookers.com

Rozpoczynająca się wiosna i nadchodzące Święta to idealny czas, aby wybrać prezent od serwisu TextBookers.com

Pakiety doładowań bonusowych, które przygotowaliśmy na ten wyjątkowy moment w roku sprawią, że zamawiane teksty otrzymać można w jeszcze lepszej cenie!

Od 03 do 13 kwietnia nasi Klienci mają możliwość wyboru specjalnych, wiosennych pakietów doładowań:

Pakiet 2000 punktów + 8% darmowych punktów za 2000 PLN netto (razem 2160 punktów)
Pakiet 5000 punktów + 11% darmowych punktów za 5000 PLN netto (razem 5550 punktów)

Pakiety dostępne są w Strefie Klienta – w zakładce „Doładuj konto".

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

• 3 tygodnie później...

Drogie TextBookers,

Chciałbym zwrócić uwagę na to, co obecnie dzieje się na stronie w zakresie moderacji tekstów.  Napisane w 100% samodzielnie teksty wracają do poprawki z podpisem "za duże prawdopodobieństwo realizacji przez AI". Mówię Ok, może faktycznie coś wygląda nie tak, poprawię. Niestety tekst został odrzucony całkowicie, ponieważ wg moderacji nadal wyglądał na napisy przez AI.

W jednym z kolejnych odrzuconych tekstów dostałem sugestię, aby sprawdzać swoje teksty w narzędziu wykrywającym AI - contentatscale.ai. Co się okazało? Strona wskazała, że tekst został w 100% napisany przez człowieka. Powtórzyłem to w innym serwisie - ten sam wynik.

Pytanie moje jest takie - czy to nie zachodzi za daleko? Wszystkie swoje teksy piszę od pierwszego do ostatniego znaku samodzielnie. Zasugerowane strony sprawdzające wskazują, że są one napisane przez człowieka w 100%, a mimo wszystko przez moderacje TextBookers są odrzucane z powodu niesamodzielnego napisania. Przecież to jest jakaś paranoja. Jakimi narzędziami mamy sprawdzać teksty, aby udowodnić, że piszemy je sami? Nawet zasugerowana przez Was strona jasno wskazała, że odrzucony tekst był napisany przez człowieka.

Zdaje sobie sprawę, że moderacja nie musi wskazywać konkretnych błędów w tekście, ale logika nakazuje, abyśmy ze sobą współpracowali. Skoro Wasze narzędzia wskazują, że teksty są napisane przez AI, a nasze, że piszemy je sami, to może jednak coś jest nie w porządku?

Pozostawiam szanowne TextBookers w zadumie nad tym tematem i liczę, że jakieś rozsądne wnioski zostaną wyciągnięte.

spacer.pngspacer.png

Chce mi się śmiać. Od dawna nie szukam już zleceń na TB, realizuję tylko i wyłącznie prywatne zlecenia. Jest ich dosłownie kilka w skali tygodnia. Ten sam problem, co kolega z posta wyżej. 

Moderator odrzucił mi tekst, bo wykrył AI. Tyle, że je zawsze piszę swoje teksty samodzielnie. Od początku do końca. Nigdy nie korzystam z żadnych pomocy i nie planuję tego robić. 

Narzędzie wskazane przez moderatora potwierdziło, że tekst w 100% jest pisany przez człowieka. Odesłałam teksty bez poprawek, bo nie będę tracić czasu przez widzimisię moderatora. 

Jeśli teksty zostaną odrzucone, będzie reklamacja. To mój poświęcony czas i moje pieniądze, chociaż niewielkie. 

Gdy napisany po polsku tekst jest tłumaczony przez AI na angielski i wtedy sprawdzany, to jaki ma być wynik?

Zlecenia tylko indywidualne od stałych klientów, którzy chcą mieć teksty wartościowe. Na szczęście jeszcze nie miałam przypadku odrzucenia z powodu Al i nawet nie próbowałam z niego korzystać, bo pisanie sprawia mi przyjemność. Ciekawa jestem reakcji TB. Dobry moderator powinien umieć odróżnić tekst pisany przez robota od tekstu napisanego przez człowieka, zwłaszcza tematyczne.