Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Masz całkowitą rację, za chwilę spodziewam się zleceń indywidualnych (tak jest co miesiąc) i będę musiała podjąć decyzję. Patrząc na ranking, to zarobki nie ulegają zmianie od 3 dni, co może świadczyć o odejściu stałych klientów. Osobom z pierwszej 10 codziennie przybywało po kilkanaście lub kilkadziesiąt pkt. Wystarczyłby komunikat TB, by wyjaśnić sytuację i uspokoić nastroje, sytuacji kryzysowych było już kilka, ale udało się je zażegnać.

Edytowane przez Gocha

U mnie to samo. Nie mam dużo zleceń indywidualnych, to kwestia 200-300 zł miesięcznie. Ale mam z synem umowę, że kasa z TB idzie na jego konto, dla mnie to chwila, a on ma kieszonkowe za opiekę nad bratem, kiedy pracuję. Ale czy jest sens brać teraz zlecenia? Według mnie portal jest niewypłacalny, a historie o awarii systemu można włożyć między bajki. 

Zaakceptowałam teraz kika zleceń indywidualnych, bo to normalni klienci i teksty pisze się dla nich bardzo fajnie. Zastanawiam się jednak, czy pod ostatnim zleceniem dla każdego nie napisać, że TB nam nie zapłacił za zlecenia z poprzedniego miesiąca. Oczywiście to nie ich wina, ale może zmusi to TB do jakiejś reakcji. My na tym nie tracimy ale TB może stracić nawet to garstkę stałych klientów. 

7 minut temu, Gocha napisał:

Zaakceptowałam teraz kika zleceń indywidualnych, bo to normalni klienci i teksty pisze się dla nich bardzo fajnie. Zastanawiam się jednak, czy pod ostatnim zleceniem dla każdego nie napisać, że TB nam nie zapłacił za zlecenia z poprzedniego miesiąca. Oczywiście to nie ich wina, ale może zmusi to TB do jakiejś reakcji. My na tym nie tracimy ale TB może stracić nawet to garstkę stałych klientów. 

Przecież to oczywiste, że wybitna moderacja skasuje taką wiadomość. Nie bez powodu copy nie mogą mieć żadnego kontaktu z klientami, nawet nie znają ich nicków. NICZEGO.

W przypadku jednego klient mam adres e-mail. Podaje go przy każdym zleceniu, więc problemu nie ma. Reszta zobaczymy, ale moderacja nie powinna ingerować w mój tekst. Czasami pisałam jakieś uwagi do klienta i przechodziły. Innych pomysłów "pogonienie" TB nie mam, ale może ktoś ma, chętnie dołączę.

Kilka osób to trochę mało, żeby TB się przejęło. Doskonale wiedzą, że nas wykorzystują. Teraz pracujemy już nie za miskę ryżu, ale za darmo. Oczywiście zgonią to na czynniki obiektywne i może bym to zrozumiała, gdyby napisali o tym jasno. Ponieważ nie ma wyjaśnień, będę informowała o tym klientów.

• Like 1

W dniu 13.05.2023 o 23:35, Gocha napisał:

Kilka osób to trochę mało, żeby TB się przejęło. Doskonale wiedzą, że nas wykorzystują. Teraz pracujemy już nie za miskę ryżu, ale za darmo. Oczywiście zgonią to na czynniki obiektywne i może bym to zrozumiała, gdyby napisali o tym jasno. Ponieważ nie ma wyjaśnień, będę informowała o tym klientów.

No, chyba że te osoby zaczną o tym "głośno" mówić = pisać. Swoją drogą, czy osoby z pierwszej dziesiątki najlepiej zarabiających też mają ostatnio problem z wypłatami? Bo co innego 100-200 zł (choć są momenty, że taka kwota ratuje czasem jakąś nagłą sytuację), a co innego 500 zeta i więcej. Bo to już są kwoty, o które spokojnie można wzywać do zapłaty, a nawet zgłosić dług. 

Edytowane przez gosia-gosia

Nie wiem czy czekam bardziej na wypłatę czy na upadłość tej firmy WAŁEK Sp. z.o.o. Czy wy naprawdę nie macie rozumu i godności żeby wypłacić pieniądze w terminie osobom, które na was zarabiają? No i dodatkowo wielki plus za zdolności finansowe firmy, które są tak mocne, że nie możecie skredytować wypłat dla swoich autorów.