Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Textbookers, wy tracicie już kontakt z rzeczywistością. 

Wisicie ludziom kupę kasy i jeszcze ich obrażacie. Życzę powodzenia. 

A nie, w sumie to nie życzę. Mam nadzieję, że za jakiś czas po tym portalu zostanie jedynie pamięć. Na więcej nie zasługujecie. Nigdy nie wyjazywaliście jakiegoś specjalnego szacunku do piszących, ale ostatnio przechodzcie samych siebie. 

• Like 2

4 godziny temu, TextBookers.com napisał:

W końcu klienci płacą na teksty pisane przez ludzi, a nie sztuczną inteligencję.

Klienci płacą za teksty napisane przez LUDZI, więc dlaczego wy, jako pośrednik, nie płacicie tym LUDZIOM???
Od miesiąca czekam na wypłatę uczciwie zarobionej kasy, jak mnóstwo innych autorów, a wy zainkasowane z góry pieniądze od klientów zatrzymaliście dla siebie i macie nas w d*pie. To dopiero jest oszustwo, łamanie prawa, zapisów umowy i jedna wielka kpina.
Na dodatek żadnych wyjaśnień, żadnej próby dialogu, przeprosin, a jedyna od tygodni odpowiedź na forum to oskarżenia i bezpodstawne wymysły pod adresem LUDZI, dzięki którym zarabiacie od lat. Jesteście po prostu bezczelni.

Różne rzeczy działy się przez te lata działania platformy, ale czegoś takiego, co robicie w tym momencie, nie było nigdy. Piękny kopiecie pod sobą dołek, gratulacje.

Oczywiście, że żadnej awarii nie było, zwyczajnie zabrakło kasy. Przekaz dnia brzmi: sprawę wypłat zastąpić sprawą Al, może zapomną o kasie. Na wypłatę dla mnie było ich stać, bo to tylko 130 zł, niestety na większe już nie. Nie pozostaje Wam nic innego jak żądanie zapłaty, a potem pozew sądowy. Niestety będzie to trwało. Ja z pisaniem dla nich skończyłam, ale będę kibicować copy na forum.

• Like 1

Naprawdę współczuję wszystkim, którzy tak długo czekają na niemałą kasę. Ja mam do wypłaty jeszcze z zeszłego roku około 20 złotych i obawiam się, że przepadną. Ze względu na brak zleceń - a przynajmniej ja nie mam szczęścia na nie trafić - nie zaglądam już na stronę. Zresztą mam już inną pracę i mniej czasu na pisanie.

9 godzin temu, murp napisał:

Widzieliście ten HIT? Oto odpowiedź TextBookers na ich oficjalnym FB na komentarze o braku wypłat. Ręce opadają, to już jest taka ściema, że głowa boli. Nie ma się co cackać, tylko wysyłać wezwania do zapłaty.

Widziałam i to już jest naprawdę kpina. Najpierw wymawiali się awarią systemu, a teraz weryfikacją tekstów. Trzeba spojrzeć prawdzie w twarz: nie mają kasy i usiłują zrzucić winę na piszących. Wstyd i tyle. 

Tb to już bankrut. Współczuję tym, którym wiszą kasę, bez sądu jej nie odzyskają. Większość copy już to zrozumiała, co widać po rankingu. Zamiast 10 miejsc zajętych jest tylko 5, to pewnie Ci. którzy nie wchodzą na forum i jeszcze łudzą się, że dostaną kasę. W rzeczywistości nie ma na co liczyć. Dzisiaj sprawdzałam, że moja wypłata od momentu zaznaczenia "zrealizowano" dotarła na konto po 3 tygodniach. Oczywiście jest jasne, że ręcznie odhaczyli, a zlecenie wysłali znacznie później. W moim przypadku była to mała kwota. W przypadku większych kwot chyba nie ma co liczyć na realizację. To także dowód na to, że nie mają zdolności kredytowej, pewnie kredyty wykorzystali wcześniej próbując ratować firmę, która przeżywa kryzys od zeszłego roku.

• Like 1

Dzień dobry forumowiczom. Mnie TB obecnie "wisi" ponad 2000 zł. Opóźnienia w przeszłości były, ale takie duże jeszcze nie. Droga platformo, kontaktowałem się w tej sprawie ze swoim już praktycznie jedynym aktywnym klientem i przystał na to, aby przenieść współpracę do konkurencji. Przykro mi, wasza strata, bo jest to osoba zlecająca kilkadziesiąt tekstów miesięcznie.

• Like 1