Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej denerwujący jest brak reakcji TB. Napisali by, że mają przejściowe problemy z płatnościami lub coś innego. Przyjmują dalej zlecenia od klientów, ale ilość zleceń nie wystarczy nawet na pokrycie bieżących kosztów. Z rankingu wynika, że klienci wpłacili ok. 10 tys. z tego 55 tys. należy się autorom. To stanowczo za mało. Dostałam 6 tekstów indywidualnych, zaakceptowałam je, bo dobiłabym do 100 zł wypłaty. Jednak wobec blokady FB chyba zdecyduję się na pkt karne, bo zapas mam duży. Stracę trochę kasy, ale nie stracę czasu.  Likwidacja FB to sygnał o agonii firmy.

Na stronie głównej oferują linki i promocje dla klientów, jakby wszystko było ok. W zakładce wzmianki przegapili jednak jeden wpis: " Dariusz Buzun

Textbookers to [ nierzetelni partnerzy ]. Ostatnio bezprawnie przetrzymują wypłaty copywriterów, nie mówią, kiedy zapłacą i jeszcze fałszywie oskarżają copywriterów o oszustwo."  Komentarz pewnie zaraz usuną, więc skopiowałam. W czerwcu nie ma żadnej aktywności na stronie. Biedni klienci, którzy wyprażą kasę z teksty i ich nie dostaną, bo nie nie będzie miał ich kto napisać. 

Siostry i Bracia Copywriterzy!

Zapraszam wszystkich zawiedzionych ostatnimi wydarzeniami na specjalną Grupę wsparcia, która powstała na FB, abyśmy się mogli pocieszać i jednocześnie zastanawiać nad dalszymi posunięciami wobec portalu Textbookers. 

Link:   https://www.facebook.com/groups/672270241580250

• Like 1

W dniu 7.06.2023 o 08:35, pawig napisał:

Najlepsze jest to, że patrząc na Ranking, tam ludzie nadal piszą teksty. W ten sposób, to TB będzie dalej robić sobie co chce... "Nie płacimy, a ludzie nadal piszą nam teksty. Super!"

Ja przestałam pisać, gdy 16 dni po zleceniu wypłaty jej nie miałam. Patrząc po rankingu ciągle powstają teksty. Pytanie, czy wszyscy nie dostali pieniędzy, czy jednak niektórym zapłacili i pracują.

• Thanks 1

Tonący brzytwy się trzyma. Wykorzystają każdy pretekst, by nie wypłacić pieniędzy. Krzysiu11 ma rację, PiS ma gdzieś konstytucję, a oni mają gdzieś regulamin. 

Krzysiu11 to bardzo dobry pomysł, bo za chwilę zamkną nam to forum.

Ciekawa jestem, czy sami zaczną pisać teksty, czy wykolegują klientów, tak jak nas wykolegowali.

W dniu 23.06.2023 o 13:17, Gocha napisał:

Tonący brzytwy się trzyma. Wykorzystają każdy pretekst, by nie wypłacić pieniędzy. Krzysiu11 ma rację, PiS ma gdzieś konstytucję, a oni mają gdzieś regulamin. 

Krzysiu11 to bardzo dobry pomysł, bo za chwilę zamkną nam to forum.

Ciekawa jestem, czy sami zaczną pisać teksty, czy wykolegują klientów, tak jak nas wykolegowali.

Myślę, że klienci sobie jakoś poradzą i poza TB. Szkoda piszących - tych, co się naprawdę starali i włożyli mnóstwo czasu i sił na realizację tekstów przez TB, ale teraz chyba mogą się spodziewać wszystkiego. Jeśli teraz nie da się na 100% ocenić, czy tekst był napisany przy pomocy AI, czy nie, to ryzykować kolejne nieprzyjemności tutaj to chyba niezbyt dobry pomysł. Szkoda czasu i nerwów. 

• 2 tygodnie później...

Dziwię się tym, którzy nadal realizują zlecenia dla TB. Rozumiem, że można stracić 100 zł, ale kolejny miesiąc być w plecy ponad 1000 zł, to naiwność. Czekać na sąd, komornika. to znając efekty reformy sądów, zajmie to parę lat. Przy obecnej inflacji wartość tych pieniędzy spadnie minimum o 30%. Szkoda czasu i nerwów, lepiej rezygnować ze zleceń.