Skocz do zawartości

Ban google przechodzi na inne strony?

kokosz555

Rekomendowane odpowiedzi

Ban i filtr nie przechodzi na inne strony, nie można nim się zarazić, ale... wszystko w rękach Google. Co dziś jest dobre jutro może być złe.

Wszystkie strony maja osobne domeny, jednak łączy je wspólne konto w webmaster tool i GA.

Mogą się przyglądać reszcie stron w narzędziach Google. Jeśli podobne błędy popełniłeś w innych stronach, to może być kara ale nie musi.

Osobiście nie polecam korzystać z narzędzi Google. Jedyny wyjątek to strony klientów. Własnych absolutnie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Robisz wszystko, żeby nie dało się połączyć Twoich witryn ze sobą, a nagle podajesz Google wszystko w jednej zgrabnej liście? Gdzie tu sens?

Osobiście nie polecam korzystać z narzędzi Google. Jedyny wyjątek to strony klientów. Własnych absolutnie.

Wypowiedź SzlafRock zrozumiałem tak, aby W OGÓLE nie korzystać z narzędzi google, nawte jeżeli ma się np. 1 stronę. Pytanie dlaczego, czy faktycznie używanie webmaster tool albo GA, ułatwia googlowi szpiegowanie strony. Czy jak nie korzysta się z tych narzędzi ma się "mniejszą" szansę na filtr/bana ?

Pytanie dlaczego, czy faktycznie używanie webmaster tool albo GA, ułatwia googlowi szpiegowanie strony. Czy jak nie korzysta się z tych narzędzi ma się "mniejszą" szansę na filtr/bana ?

GWT i GA to żadne szpiegowanie: sam, dobrowolnie, za free oddajesz im WSZYSTKIE dane. Czy ma się mniejszą szansę na filtr- nie wiem. Z tego, co sam sprawdzałem na kilkudziesięciu różnych domenach- być może.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności