Skocz do zawartości

Netsprint totalnie leje na emaile

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Zgadzam się odpowiedanie na e-mail szybko to istota konkurnecyjności.

My odpowiadamy w max 4 godziny od dostarczenia poczty jeżeli dotarła ona w godzinach 6 - 22. Jeżeli sprawa - zapytanie jest dość skomplikowane to nie puszczam autorepondera typu ble ble dotarło tylko piszemy indywidualną treść wstępną informującą o temacie lecz prosimy o dłuższą cierpliwość w celu sprawdzenia informacji itp. Klient wie że sprawą ktoś się zajoł a nie że tylko dostał zwykły autoresponder. To nie jest tłumaczenie że ktoś dostaje 1 meila a 1000 skoro ktos ma 1000 to powinien zadbać o odpiwdnią obsługę. Jeżeli jej niema to zapewne ilosć zadowolonych klientów spadnie. Ja zauwżyłem duży wzrost zainteresowania naszą ofertą w czasei kiedy w firmie postawiliśmy duzy nacik na pomoc klientowi przed i po sprzedaży - wprowadziliśmy infolinię, zarządzanie pocztą elektronicznąi wszystko odbywa się inaczej, od 6 msc ta forma zwróciła się kilku krotnie.

Dobrze że w polsce zaczyna się liczyć jakość i obsługa nie tylko przed sprzedażą ale także po

Pozdrawiam

Mariusz

tojan wiesz coraz więcej osób woli zapłacić za jakość - oczywiście są tacy co im nie zależy ale to do czasu kiedy sie coś sypier, pierwsza wpadka i zaczynają szukać kontaktu i płakać ojojo zaoszczedziłem 10 zl a teraz płacze. To tak jak z pozycjonowaniem - co z tego że taniej - jeżeli ktoś sie na nie decyduje to wcelu osiągniecia korzysci materialnych zaplaci może mniej al enapewno też mniej zarobi albo nic i co najwazniejsze straci czas i da zarobic konkurnecji. Więc ja mam tylko takich klientów którzy są świadomi reklamy i jej skuteczności. Należy wziąść pod uwagę jedną ważną rzecz - może ktoś ma czołowo sc na pozycjonowanie ale jeszcze pytanie jaki z niego marketingowiec. Większość pozycjonuje bo gdzies tam o tymn poczytała itp. a z reklamą niema nic wspólnego a tutaj znajomość trendów reklamy jest bardzo wazna i doświadczenie w marketingu. Liczy się skuteczna sprzedaż a nie owijanie makaronu na uszy.

Uważam nawet tak - są ludzie do tego stworzeni a są tacy że sami nic ni zorbia. Są setki super grafików, super ludzi lecz sami nie zrobia nic, mogą być NAJ ale będą pracować dla kogoś dlaczego ? Bo nie mają zmysłu managera, marketingowca, szefa i chęci do ryzyka własnej kasy.

Zasada w biznesie prosta jak drut tak to się mówi w polsce.

Żeby wyjąć musisz włożyć - bez różnicy co wkładasz :-), tak samo jak się na sucho nic nie robi - nawet chleba nieje :-).

Cieszy mnie to obecne podjeście do tego rynku bo to tylko kwestia chęci by jakaś dobra firma przejeła 80% rynku pozycjonowania i żaden taki nawet najlepszy mistrz nie będzie miał na to wpływu.

Taka firma oleje to czy na forum ktoś napisze że spamuja czy są nie etyczni - liczy się biznes i rozwóji siła przebicia. A jak będą spamowali to spamem takiej jakości że większość polaków nawet z tego forum nie rozpozna że to spam.

Dla mnie np. przejęcie 60% tego rynku to kwestia 3 msc i 5000 zł :-) smieszne ale relane a zarazem smutne

pozdrawiam

zależy który dotyczący spamu ?

dlaczego nie chętnie, wiesz spam a spam.

Jeden będzie tak spamował a 2 postawi 50 wortali po 500000 podstron każdy i ma taką farme linków że generalnie nie można tego uznać za spam. Posiadając 2 500 000 linków tzn podstron można tak kosić konkurnecje że głowa boli.

Wystarczy wydać na dzien dziesiejszy około 5000 zł żeby wykosić każdego i czy to będzie spam ? chyba nie bo jeszcze portal czy wortla nie został uznany za spam.

Ale jest wiele metod legalnego spamu bo zapewne ktoś by powiedział że to spam ale wtedy należałoby wszlekiego rodzaju adwords uznać za spam.

Zbudowanie mega wortalu przy obecnych systemach cms to kwestia 14 dni, wykupienie 200 domen, postawienie 200 osobnych serwerów wirtualnych na różnych klasach IP. I z takim zabiegiem i innymi można by było zajechać rynek pozycjonowania w około 3 msc.

Zresztą ja tego robić nie musze bo uważamy ze swoimi partnerami że jakieś 60% tego rynku to spokojnie mamy a tyle nam wystarcza. Nie bawem spotykamy się w poznaniu i wtedy będziemy myśleli nad czymś bardziej poważnym niż obecna współpraca. Myślę że powstanie coś co będzie miało za zadanie zwiększyć udział w rynku do maximum coś czemu 1 człowiek nawet najlepszy się nie przeciwstawi i tego nie pokona.

Na dzień dziesiejszy śmiało moge powiedzieć że wspołpraca pomiedzy naszymi 4 firmami daje super rezultaty a nasi klienci nie zdobywają 1000 linków w 30 dni tylko w 2 dni - bo robi to łacznie 14 ludzi z 4 różnych firm. Ktoś zapyta a jak się rozliczacie a sęk wtym że mamy zerowy przebieg gotówki między firmami a jedynie robimy wszystko wspolnie bez roznicy kto ile ma storn do pozycjonowania dzisiaj. Ja i oni i tak pensje muszą wypłacić ludzią więc czy 100 czy 1000 stron nie gra roli.

Nadal poszukujemy firm do współpracy w celu stworzenia wortalu e-marketingu jeżeli są ludzie którzy zajmują się tematyką SEM, SEM i e-marketing proszę na prv

serdecznie pozdrawiam

Mariusz

rattkin:

ja wyslalem kilka maili do mojego providera internetu... drugi tydzien czekam... . ale w miedzyczasie przyslali mi chyba ze 3 z automatu, milo informujace ze jakbym chcial gdzies wplacic kase, to oto jest nr konta..... zgroza.

Polskie realia bolą...

Popierwsze wybieram firmę hostingową sprawdzoną [miesiącami!] przez sieciowych dobrych znajomych, a po drugie jeśli mam pilną sprawę to używam telefonu. Wtedy mam pewność, plus oszczędność czasu, a czas to pieniądz jak to niektórzy zwykli mówić ;-)

5.000 zl to malo... zapominasz ze takie systemy bardzo mocno obciazaja serwery i lacza jak ci google wpadnie na chociaz jeden taki serwer z strona z 500000 podstron...

no i 200 domen chocby najtanszych + 200 serwerow i rozne klasy IP

jop, tu raczej koszty źle oceniłeś,

czasami komuś się może wydać że wystarczy pierdnąć i uciec ;-)

kilka razy widziałem jak ludzie źle ocenili stosunek wkładu do zysków i lekutko się przejechali...

w każym bądź razie, jeśli jest tak jak mówisz - szybki kredyt w bamku i powodzenia!

;)

a zgadzam się ale po 1. jestem rejestrantem domen, po 2 posiadam 4 klasy C IP po 255 i 2 klasy jeszcze dalej. Transfer ? tutaj jestem przygotowany na ściaganie nawet plików czy odpalenie radia internetowego. Zabezpiecza mnie futuro, ipartners i aci z polpaku zrezygnowałem. 200 domen - kwestia jakich bo mam 2000 info ktore mam gratisowo więc to pytanie czy inwestuje w PL.

Ach to nie miało brzmieć jak chęc inwestycji lecz jako pokazanie tego co może firma która chce się bawić.

A co do kredytów to na takie kwoty nie muszę ich brać.

To tylko była wola informacji co może duży zrobić z małym to że tego jeszcze nikt nie zrobił to kwestia tylko czasu kiedy ktoś naprwdę mega zainteresuje się tym sektorem. A nie ukrywam że słyszałem o zainteresowaniu przez naprwdę dużychtym rynkiem a od czego zaczną ? od zwalczenia malutkich.

Pozdrawiam

ja musze sie zgodzic z Szookiem i w sumie uwazam, ze dobrze by sie stalo, gdyby firmy zaczely sie kosolidowac i 3 firmy mialyby 80% rynku.

To na pewno zwiekszyloby przejzystosc oferty i poziomu.

To jest z reszta nieuniknione. Gdybym mial pracowac w pozycjonowaniu, to szukalbym partnerow.

Szook, to co piszesz jest ciekawe. Ciekawi mnie jednak jak masz zamiar generowac wortale z taka iloscia stron. Na tych stronach przeciez cos musi sie znajdowac. Jak bedziesz generowal ta zawartosc?

3 firmy mialyby 80% rynku

popieram ale zeby tych firm bylo z 10 - to i tak malo a i inni beda mieli szanse - trzeba tez miec na wzgledzie to ze w naszym kraju jest wielu uzdolnionych bezrobotnych informatyków, pozycjonerów, grafików itp. W sumie taki zestaw dobrych duzych korporaci wysiekalby zjawisko pozycjonerów z allegro...

przyklad z innej beczki ale w Krakowie sa podobno tylko 2 firmy, które oferuja zestaw fleków i specjalnych podeszw do butów dzieki temu nie musza sie masakrowac coraz nizszymi cenami i nie puszczaja po miescie akwizytorów handlowych :D

szook - powiedz jakie masz plany na te farmy linków ? ostatnio tez mysle nad xczyms takim ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności