Skocz do zawartości

Czy można głosować.

Radekkk

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda następująco:

Mam już działający skrypt głosowania w którym głos (na osoby) można oddać raz na dwa tygodnie. Głosów mam już tysiące ale chcę przypomnieć użytkownikom, że ponownie mogą zagłosować na daną osobę.

Chcę teraz utworzyć zapytanie, które wyświetli mi osoby na które użytkownik głosował ale może już zagłosować ponownie (od ostatniego głosowania minęło ponad 14 dni).

O ile wylistowanie z bazy głosów sprzed 2 tygodni nie jest problemem to już wysiadłem jeśli mają to być tylko osoby na które użytkownik nie głosował w ciągu ostatnich 2 tygodni.

baza głosy: id, czas, glosujacy_id, osoba_id, głos

baza osoby: osoba_id, osoba imię itd

Gdyby ktoś ogarniał to trochę bardziej to proszę o skazówki.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

INTERVAL znam ale mając w bazie np:

id, czas, glosujacy_id, osoba_id, głos
1|2013.10.25|2|2|0
2|2013.8.15|2|2|0
3|2013.4.22|2|2|0
4|2013.3.16|2|2|0

odpytując o głosy sprzed 15 dni dostanę rekordy o ID: 2,3,4 ale zapytanie którego szukam powinno zwrócić brak wyników ponieważ są głosy w ciągu ostatnich 2 tygodni.

ale zapytanie którego szukam powinno zwrócić brak

Wiec NIE SZUKAJ TYLKO NAPISZ poprawne zapytanie, bo ja za ciebie tego nie zrobię .

Wszystko co do tego potrzeba jest na podanej przeze mnie stronie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

a czemu masz w bazie datę w postaci

2013.8.15

zamiast timestamp ? przeciez to rozwiazaloby problem

A co to za różnica :] Format może określić MySQL udostępnia do tego odpowiednią funkcję DATE_FORMAT ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności