Skocz do zawartości

domena zakupy.co czy warto

onmarket

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o info, jako laik w temacie mam pytanie czy warto kupić domenę zakupy.co pod sklepy internetowe.

Konkretnie chodzi o prowadzenie pięciu sklepów pod subdomenami auto.zakupy.co , obuwie.zakupy.co itd.

Czy wogóle rozszerzenie .co jest coś warte i wogóle wszelkie porady na temat domen/y dla sklepów

Proszę o info, jako laik w temacie mam pytanie czy warto kupić domenę zakupy.co pod sklepy internetowe.

IMHO NIE gdyż rozszerzenie .CO nie jest popularne i jest duże prawdopodobieństwo, że userzy będą wpisywać .PL przez co będą odsłony zajętej domeny https://zakupy.pl/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

.co w PL nie ma racji bytu, chyba, że przy ogromnych nakładach na reklamę, co jak się domyślam nie wchodzi w grę.

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Rozszerzenie .co jest dobre jak kazde inne. Jednak jesli kierujesz sklepy na polski rynek, wowczas najlepsze sa z koncowka pl.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Rozszerzenie .co jest dobre jak kazde inne

Zależy co rozumiesz przez pojecie dobre. Dobre do wpisania na pasku adresu to owszem i jest, ale do zastosowań powiązanych z geolokalizacja danego serwisu / działalności już NIE.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@SzlafRock - może i to kolumbijskie TLD będzie dobre w Kolumbii albo jako alternatywa dla drogich .com-ów, nigdzie indziej ta domena nie będzie "dobra"

Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL  jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia!

Koncowka .co jest rozpoznawalna jako company lub corporation. Podobnie jest z koncowka .tv

Geolokalizacje domeny/serwisu nie problem zmienic.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Geolokalizacje domeny/serwisu nie problem zmienic.

Widać, że nie zrozumiałeś - NIE CHODZI o geolokalizacje IP serwera, ale właśnie o przedmiotową końcówkę .CO.

taki OT. Jeśli miał bym kupić w sklepie w domenie .PL vs .CO to na pewno nie wybierał bym .CO z racji tego, że dla mnie choć jestem w temacie internetu od wielu lat tego typu domeny i serwisy w nich budzą podświadomą czujność w kierunku nieufności. To tyle na ten temat.

PS Domena idealna po piece centralnego ogrzewania Piece.co :zeby:

Mion, ja dobrze rozumiem i wiem co piszę.

Tak się składa, że jestem w temacie zniany geolokalizacj domeny na bieząco. W zasadzie nie trzeba tego robić, google łyka wszystko. :)

Aby nie robić OT.

Tak jak pisalem wczesniej, jesli sklep tylko na rynek polski to lepsza jest z koncowka .pl, chociazby z powodow wizualnych. ;)

Mion, ja dobrze rozumiem i wiem co piszę.

Tak się składa, że jestem w temacie zniany geolokalizacj domeny na bieząco. W zasadzie nie trzeba tego robić, google łyka wszystko.

Obawiam się, że nadal nie rozumiesz o jaką "geolokalizację miałem na myśli", ale mniejsze z tym ....

Obawiam się, że nadal nie rozumiesz o jaką "geolokalizację miałem na myśli"

To oświeć mnie PROSZĘ, jaką geolokalizację miałeś na myśli.

Sprawdz sobie do czego wykorzystywane są domeny różnych ciekawych państw. Wykorzystywane nie tylko w polsce. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności