Skocz do zawartości

domena zakupy.co czy warto

onmarket

Rekomendowane odpowiedzi

To oświeć mnie PROSZĘ, jaką geolokalizację miałeś na myśli.

Jaką ? - Ogólnie kojarzonych rozszerzeń dla domen z z państwem. TAKĄ "geolokalizację" miałem na myśli. :zeby:

Jeśli IXNSKI w tym i jak widzę serwis w domenie PL mam uzasadnione powody by sądzić, że jest to firma działająca na rynku polskim i darzą ją przez to większym zaufaniem niż serwis/firmę w jakieś egzotycznej domenie .CO która kolokwialnie pisząc kojarzy mi się z "wałkiem" np podszywaniem jakaś firmę z formularzem zamówienia by pozyskać dane ITD...

RoZUMIESZ już TERAZ ? :sciana:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Geolokalizacja, o której piszesz nie ma żadnego znaczenia (powtarzam to ponownie). :) Jeśli domena jest uwolniona do powszechnej sprzedaży to nie ma znaczenia "przynależność państwowa", także dla seo. :)

"Wałki", o których piszesz robione są też na innych domenach. Odczucia subiektywne są często mylne. ;)

Powtarzam po raz kolejny, że dla sklepu działającego tylko i wyłącznie na rynku polskim, lepsza jest końcówka .pl

Inaczej jest ze sklepem działającym np. globalnie o zasięgu europejskim lub światowym. Wówczas domena jest OK.

Kończę temat aby nie robić OT. ;)

edit.

ROZUMIESZ teraz dlaczego nie ma znaczenia GEOLOKALIZACJA domeny. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności