Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

sprawdzanie kontrahentów przy współpracy to podstawa, wystarczyło uzyć wyszukiwarki https://www.forum.optymalizacja.com/topic/166410-nierzetelny-partner-jacek-zelisko-klaq/page-2?hl=klaq

to tez bylo jego konto :

https://www.forum.optymalizacja.com/user/10759-xca/

A jednak, jest tutaj przyzwolenie na pisanie i oczernianie innych bez wyroku sądu :). Czytam forum, widzę ten proceder praktycznie co parę dni. Wyrok sądu powinien zmusić do oddania przez niego należności, wtedy opinia jest jak najbardziej akceptowalna.

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

A jednak, jest tutaj przyzwolenie na pisanie i oczernianie innych bez wyroku sądu :)

czyli jak będziesz widział sąsiada jak Ci podpiep...a rower to będziesz mógł o tym mówić dopiero jak zostanie skazany ? pomijam to że sąsiad już kilka takich rowerów "posiadał". Moderatorzy nie odpowiadają za treść postów tylko My - użyszkodnicy .Mniemam że każdy wie co grozi za pomówienie więc ..... :)

Forum jest publiczne, indeksowane przez wyszukiwarki co zwiesza ryzyko poniesienia konsekwencji. Ja niestety miałem problem z taką sprawą, gdzie napisałem, że zostałem oszukany pomawiając osobę. Bo jednak jak się okazało, facet mówił prawdę a ja prawię podpadłem pod kodeks karny.

Jeśli forum jest moderowane, ujawniane są dane osobowe, nie reagują na zgłoszenia iż zostali pomówieni to odpowiadają moderatorzy bo dają przyzwolenie na łamanie prawa. Bo jeśli ktoś czuje się pokrzywdzony, a osoba pomawiająca go niema wyroku sądu to po czyjej stronie leży prawo - pomyśl?

du**ę uratował mi akurat moderator forum, na który skasował posty a użytkownik w dalszym czasie wykazał dowody, że naprawdę w tym czasie miał ciężką sytuację rodzinną. Nie każdy jest złodziejem, ja mam nauczkę, dopóki nie skażą nikogo nie zamierzam nikogo oczerniać. Jak dostanę papier, wtedy śmiało z czystym sumieniem mogę napisać swoją opinie.

Tyle ode mnie. Ja wiem po sobie, że nerwy w tych czasach lepiej mieć na wodzy :)

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

karol_marczak ja widzę nie za bardzo wiesz o co chodzi są właściciele forum to są admini, moderatorzy tylko moderują i spzrawdzają pod kontem zgodności z regulaminem. Proszę jeszcze zwrócić uwagę na to, że gdyby sprawa miała się rozgrywać przed sądem, to właściwym sądem dla forum Pio jest sąd Stanu Nowy Jork w USA. Zgodnie z prawem Stanu Nowy Jork właściciel niema żadnego obowiązku usuwania wpisów, gdyż pierwsza poprawka do Konstytucji Stanów Zjednoczonych z 15 grudnia 1791r. gwarantuje m.in właśnie Wolność Słowa.

Doceniam twoje zdanie i troskę o forum ale to nie miejsce na dyskusje o Twoich interpretacjach jak ma działać forum PIO, ale tyle ode mnie.

Dziękuję za info. Jednak jeśli moderator pracuje w PL, to obowiązuje go prawo z PL (tak się domyślam, bo podatek pracując w polsce musisz rozliczyć tu). Ja doceniam niezmiernie wasze starania, widzę jak PiO ewoluowało (sory za błędy bo nie poprawia mi coś ich). Niegdyś był tu bałagan i rozgardiasz, teraz coraz więcej rzeczowych wiadomości można tutaj przeczytać. Jest wiele osób, które posiadają tutaj sporą wiedzę i bardzo mocno przyczynili się do tego, że mam taką wiedzę a nie inną w SEO. Na PiO zaczynałem od początku czytając informacje i udzielajac się na forum klakierów. Kończąc zawsze na forum PiO bo tutaj tematy i poglądy zawsze rozwijają się w szybkim tempie.

Oceniać forum raczej można, bo jak mniemam wolność słowa jest, jaką sam stwierdziłeś. Nie zamierzam się wykłócać, po prostu dałem swoją opinię która mogła kogoś urazić (za co przepraszam). Chodź nie wiem czym.

EDIT: Na koniec dobra robota, za wprowadzenie tych nowych funkcjonalności

Edytowane przez karol_marczak

Jednak jeśli moderator pracuje w PL

mylisz się po raz kolejny.

Ja na Twoim miejscu martwiłem by się czy strona z filmami online co reklamujesz jest zgodna z prawem i czy posiadasz prawa autorskie do tych filmów i foto.

Tyle na temat. Koniec dyskusji w tym temacie.

Jeśli forum jest moderowane, ujawniane są dane osobowe, nie reagują na zgłoszenia iż zostali pomówieni to odpowiadają moderatorzy bo dają przyzwolenie na łamanie prawa. Bo jeśli ktoś czuje się pokrzywdzony, a osoba pomawiająca go niema wyroku sądu to po czyjej stronie leży prawo - pomyśl?

W sumie częściowo masz rację. @morpheusfp nie może pisać

...Jacka ,,Złodzieja" Żelisko...

bo [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] kradnie. Ale może napisać " Jacek Żelisko to oszukiwacz" gdyż według wiki

...oraz nie popełnia przestępstwa zniesławienia, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut, który służy obronie społecznie uzasadnionego interesu...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Znies%C5%82awienie a ewidentnie według słów @morpheusfp został On oszukany właśnie przez Pana Żelisko. A ten dział powstał właśnie po to żeby bronić interesów nas wszystkich a więc interesu publicznego.

ps. nie znam się na paragrafach ale pod linkiem który podałem z wiki jest wszystko wyjaśnione a wiki nie kłamie :)

Edytowane przez unnamed

Witam,

Uznaję za kradzież, jeśli osoba bierze pieniądze a nie wykonuje pracy.

Nie reaguje na emaile, prosby zapytania.

Jednak na wiadomości pisane przeze mnie z innych skrzynek jak najbardziej odpowiada kiedy chodzi o nowy zarobek.

Czym to w takim razie jest ?

Osoba żelisko znana jest równiez na tym forum, nie jestem pierwszym oszukanym.

Jak najbardziej z racji wolności słowa roszczę sobie prawo do wypowiadania subiektywnej opinii, opierając sie na faktach i dowodach które posiadam. Wyrok sądu który może zapadnie po paru latach tylko to potwierdzi.

Na ta chwilę w dalszym ciągu nic się nie dzieje.

Jacek Oszukiwacz Żelisko wyłudził pieniądze i bezczelnie przestał się odzywać.

Zniesławienie było by wówczas gdyby pan Żelisko wykonał swoją pracę, odebrał zapłatę a ja w dowód wdzięczności wygłaszałbym opinię że jest złodziejem.

Gość MikeStatman

Jestem tego samego zdania, jeżeli Pan J. Żelisko czuje się obrażony, nie ma nic sobie do zarzucenia to może iść do sądu i wnieść pozew o zniesławienie, tylko że ..... to kosztuje a jak poszkodowani mają dowody na niezgodne z prawem działania to sprawa z góry przegrana a jeszcze sprawa karna za oszustwo może być z urzędu zniesiona (na podstawie dowodów), każdy sąd cywilny ma taki obowiązek.

• 1 miesiąc temu...

Może warto zorganizować odrębny dział z wyliczeniem firm na których nieuczciwe działanie mamy papiery co?

Taki rafsoft co trochę wystawia ogłoszenia, a ma od nas komornika, w Google masa oszukanych. Nie wiem jak to wygląda prawnie, ale myślę że w przypadku spraw gdzie był prawomocny wyrok i ktoś nie płacił bo nie, warto coś takiego stworzyć.

Może warto zorganizować odrębny dział z wyliczeniem firm na których nieuczciwe działanie mamy papiery co?

Albo SEO katalog nierzetelnych SEO firm :)

Edytowane przez seoskryba_pl
  • Like 1

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.