Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przestrzegam przed podejmowaniem współpracy z LenivaStudio.com (wydaje mi się, że ma konto tutaj, ale nie znam nicka).

Zajmowaliśmy się podwykonawstwem (budowa stron opartych na Wordpressie + customowe wdrożenia na podstawie dostarczonych PSD i opisów) dla Lenivastudio przy dwóch projektach. Pierwszy jakoś w końcu przeszedł, przy drógim zaczęły się schody. Najpierw tygodnie przepychanek w sprawie dostarczenia materiałów i szczegółowych wytycznych, później zmiany w pierwotnych ustaleniach dotyczących funkcjonalności projektu, a gdy daliśmy dostępy w celu sprawdzenia prac (wyraźnie zaznaczone, że w tym celu), okazało się, że pani Lena Mitek (lub ktoś inny od niej z firmy) skopiowali sobie wszystko po czym powiedzieli, że projekt, który był ukończony w minimum 80% jest według nich skończony w 10% i mogą nam za niego zapłacić 25% ustalonej kwoty.

Podsumowując - nasza sprawa prawdopodobnie bedzie miała miejsce finał w sądzie (nie lubię tego i chciałem uniknąć, ale skopiwoanie bez pozwolenia naszej pracy i sprzedaż jej klientowi końcowemu jest delikatnie mówiąc mało eleganckie) jeśli ktoś by miał podejmować współpracę jako podwykonawca Leniva Studio to sugeruję spisać bardzo dokładną umowę z panią Leną i pod żadnym pozorem nie dawać dostępów do wersji roboczych, bo może się okazać, że je sobie skopiują...

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

• 2 tygodnie później...

Uważajcie na firmę która ponoć mieści się w Hiszpanii o nr NIP: ESX5253868R, ten numer jest nieaktywny jako podatnik VAT, a wystawiają faktury z podatkiem VAT.

Nie znalazłem czy jest na forum użytkownik oferujący swoje usługi, ale wysyła maile reklamowe sugerujące że wysyłka następuje przez forum PIO.

Niestety ja na to nie zwróciłem uwagi i się naciąłem, ale księgowość sprawdziła, jutro zgłasza do prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 4 tygodnie później...

Zamówiłem usługę 11-2017 kontakt dobry do momentu wysłania pieniędzy, później niestety cisza.

Po kontakcie z innego maila oczywiście szybko odpisuje i jest chętny do "wykonania" kolejnej usługi.

Konta na PIO

centrum-opinii.pl

oraz

e-pozycjonowanie7

KRIS-DESIGN Krzysztof Tobiasz
Pisarzowa 94, 34‑654  NIP: 7372139264

Edytowane przez warol
literówki

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Uwaga na firmę (ostrzeżenie): 
I-Terra Sp. z o.o., KRS 0000443125, Łozienica ul. Prosta 30, 72-100 Goleniów

a dokładniej VOBIS.pl

W dniu 26.07.2017 złożona reklamacja na wadliwy produkt zakupiony właśnie w tej firmie kilka dobrych miesięcy wcześniej (Numer zamówienia: 384507). 
Dopiero w 24.10.2017 otrzymałem informację o tym że reklamacja uznana i będzie zwrot środków. 

Do chwili obecnej nie dostałem zwrotu środków na konto bankowe. 

Kontakt z firmą bardzo utrudniony. Nie odpisują w chwili obecnej na meile, telefon odbierają ale rozmowa nic nie daje bo zawsze otrzymuję standardową informację nic nie wnoszącą do tematu. 

Aktualnie nie mam ani sprzętu ani zwrotu pieniędzy. 

Na początku grudnia zostało wysłane przedsądowe wezwanie do zapłaty. Wymagany termin na zwrot minął, także podejmuję dalsze kroki. 

Ostrzegam przed zakupami i współpracą z firmą VOBIS.pl:
I-Terra Sp. z o.o., KRS 0000443125, Łozienica ul. Prosta 30, 72-100 Goleniów

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

• 1 miesiąc temu...

Nie polecam:

Krzysztof Schäfer
NIP: 6452396821
ul. Grenadierów 13
41-922 Radzionków
mail : neron85@op.pl
Nick w linktak: neron85

Zamówił pkt w systemie linktak, po czym po 9 dniach stwierdził, że jednak ich nie chce ale płacić za pkt, również nie zamierza.

Edytowane przez Dralik
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Długo wstrzymywałem się z tym postem, jednak każda cierpliwość ma swoje granice.

Jako wykonawca nie polecam firmy Pozycjonusz, która współpracuje z forum.

Współpraca nasza rozpoczęła się w grudniu 2014 roku w związku z czym miałem możliwość wykonania dla nich teksty do tysięcy stron (przeszło 5k stron i grubo ponad 50k tekstów) za które co miesiąc była wystawiana faktura.

Powód negatywnej opinii jest prosty - notoryczne opóźnienia płatności (wystarczy wspomnieć iż od kwietnia 2016 roku do chwili obecnej jedynie 3 faktury były opłacone w terminie, a wcześniej wcale nie było znacząco lepiej)

Właściciel tłumaczył się za każdym razem iż sam nie dostaje pieniędzy na czas dlatego są opóźnienia.

Może dalej bym wierzył w te bajki gdyby nie parę rzeczy.

Po pierwsze dzięki mnie regularnie zamawiają u niego wpisy do katalogów 2 agencje (z którymi mam bardzo dobry kontakt) i zlecenia są im wykonywane dopiero po opłaceniu faktury.

Po drugie Pozycjonusz otworzył nową siedzibę we Wrocławiu (jak się nie opłaca faktur na czas to można zainwestować w rozwój własnej firmy )

Po trzecie obecne zaległości (parę tysięcy za opisy do katalogów więc łatwo można sobie wyliczyć, ile to jest zmarnowanego czasu):

- Faktura za teksty zrealizowane w styczniu jest już 36 dni po terminie

- Faktura za teksty zrealizowane w lutym jest 8 dni po terminie

Wcześniejsze faktury również opłacane kilkanaście dni po terminie płatności.

Właściciel już nawet przestał odpisywać na moje maile (szkoda tylko, że nie poinformował o tym swoich pracowników, którzy nadal zlecali mi strony/teksty do pisania, mimo iż informowałem, że do czasu uregulowania płatności kolejne teksty nie będą realizowane. Jak dostaję maila od pracowników, kiedy teksty będą wykonane to informuję iż po opłaceniu zaległości. Dostaję odpowiedź zwrotną, że sprawa przekazana do księgowości i cisza, a strony/teksty nadal wiszą w panelu.)

Nie lubię być ignorowany, a skoro firma nie jest do końca uczciwa w stosunku do współpracowników (przeglądając Internet dowiedziałem się iż nie jestem jedyny, któremu Pozycjonusz/właściciel nie płaci na czas), to w obecnej sytuacji nie polecam pisania dla tej firmy, chyba że ktoś chce się prosić o uczciwie zarobione pieniądze.

Edytowane przez hadriano

@jimmi zgadzam się iż rozliczenia z podwykonawcami to co innego niż z klientami (choć jako klient bym się wkurzył skoro za coś zapłaciłem, a nadal usługa niezrealizowana, bo właściciel nie opłaca podwykonawców). Tym niemniej jeśli są ustalane warunki, rozliczenia w moim przypadku na FV na koniec miesiąca, 2 tygodniowy termin płatności. Jeżeli powód nie opłacenia faktury podaje mi się iż klienci nie opłacają faktur na czas to jak należy podejść do tego,  jak to ładnie ująłeś "innych rozliczeń" ??

Byłem cierpliwy, ale obecnie sytuacja stała się na tyle uciążliwa, że nie mogę sobie pozwolić na czekanie miesiącami na uczciwie zapracowane pieniądze, gdyż za coś trzeba żyć i rachunki popłacić.

Współpraca trwała ponad 3 lata (w obecnej sytuacji nie wiem czy będzie kontynuowana) i trudno mi zrozumieć takie zachowanie.

Zgadza się, pozycjonusz bierze kasę i dopiero realizuje zlecenie. U nich w panelu jest nawet informacja, że projekt czeka na zaksięgowanie kasy. Jak kasa zostanie zaksięgowana to projekt zmienia się na oczekuje (pewnie na treści) i po kilku dniach zmienia się na realizacja. Opis statusów opisany z głowy, więc może się nieznacznie różnic nazewnictwo :)

Problem z tym tematem jest taki, że wiele traktuje go jako straszak na kontrahenta, lub naruszają dobra osobiste, zasady uczciwej konkurencji, ustawę o ochronie danych osobowych a póżniej piszą z prośbami o usunięcie tematu. Przypominam, że zgodnie z regulaminem nie usuwamy postów lub tematów "na zawolanie". Prosze o przemyślaną aktywność w tym temacie. 

Co do tematu "  iż od kwietnia 2016 roku do chwili obecnej jedynie 3 faktury były opłacone w terminie"

Miałeś 2 lata na to aby zakończyć wykonywać dla nich usługi, należalo zakonczyć wspólprace przy pierwszym opóżnieniu, czemu tego nie zrobiłeś? 

Naprzykłąd niektóre duże sieci handlowe placiły FV  po 90 dniach od wystawienia, nie wiem jak teraz ale już nic dla nich nie robię bo mi to nie pasowało. Jeśli Tobie tak zależy na szybkich wplatach należy to od razu zaznaczyć, że jeśli nie placą na czas nie będziesz dla nich pisać, ale jak widać 2 lata na to czekałeś.

Nie bronie pozycjonujsza bo nic mi do ich modelu biznesowego, ale to Ty na to godziłeś się od 2016 roku. Nie mialłeś obowiązku dla nich pisać. Również mogłeś spisać umowę, również masz prawo naliczać im odsetki, skorzystać z innych narzędzi wyłacznie z e-sądem. Ten temat został stworzony dla "nie co" innych przypadków. Dla opisawania przypadków kiedy ktoś celowo kogoś oszukał na naszym forum.

• Like 1

• 3 miesiące temu...

PiO: deerek

Dane:

kontakt: biznesboom@onet.pl

Biznesboom Dariusz Buzun

Krukowszczyzna 4

NIP 5451735226

Nie polecam - na początku realizuje zlecenie (z poślizgiem), a po ktorejś opłaconej fakturze głupie wymówki i kontakt się urywa, opłacone zlecenie nie jest reralizowane.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?