Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Chciałbym zgłosić użytkowniczkę o nicku @kinga24.

22 września zgłosiłem się do niej z chęcią zakupu wszystkich polskich kont, które ogłaszała w temacie:

Na początku było ok, dogadaliśmy się, miałem dostać raport na maila, którego jak się można domyśleć nie dostałem wcale. Przypominałem się jeszcze dwukrotnie za pomocą PW, ale kontakt się urwał i nie dostałem żadnej odpowiedzi. W międzyczasie kinga24 stworzyła jeszcze 3 tematy o sprzedaży tych kont, więc jest aktywna na forum i mnie po prostu zlewa.

Nic nie płaciłem z góry, więc nie oszukała mnie finansowo, ale jest niepoważna..

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

11 minut temu, prosba napisał:

Aleksiejs chciał dostać coś za co zapłaci nie wiem keidy bo nawet nie napisał, a jasno pisałem że płatność z góry. na forum od kilku lat wiele transakcji przeprowadzałem i nikogo nie oszukałem.

Mogę udostępnić moderatorowi całą korespondencję, nie ma tam ani słowa o płatności z góry, a Ty urwałeś kontakt.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@MaxPan rozumiem, po prostu nie lubię jak ktoś mi coś wciska, więc wyjaśniam sytuację do końca ;) 

• 3 miesiące temu...

Chciałem przestrzec przed dwoma firmami:

Socialyse Sp. z o.o. 

Ul. Marynarska 15

02-674 Warszawa 

NIP: 5213160546

oraz 

Havas Warsaw

ul. Marynarska 11

02-674 Warszawa

od listopada czekam na płatność za zamówioną i wykonaną usługę.

Osoba kontaktowa zbywa kolejnymi terminami. 

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

9 godzin temu, Sanchez Spinoza napisał:

Chciałem przestrzec przed dwoma firmami:

Socialyse Sp. z o.o. 

Ul. Marynarska 15

02-674 Warszawa 

NIP: 5213160546

oraz 

Havas Warsaw

ul. Marynarska 11

02-674 Warszawa

od listopada czekam na płatność za zamówioną i wykonaną usługę.

Osoba kontaktowa zbywa kolejnymi terminami. 

a masz umowe? wiesz co to wezwanie do zapłaty? i przedsądowe wezwanie do zaplaty? pisze w tym kontekscie, że umieszczenie obu tych firm moze miec opłakane skutki ale ... dla Ciebie. To, że Ci ektoś zbywa oznacza że nie masz umowy. Napisz list ZPO. To sa naprawde mega wielkie korporacje.

• Thanks 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred nie na wszystko podpisuje się umowę. Zresztą dość obfita wymiana korespondencji, w której jedna strona zamawia daną usługę dokładnie ją precyzując a po jej wykonaniu odbiera ją bez zastrzeżeń oraz zobowiązuje się ją zapłacić w danym terminie jest chyba wystarczającym sposobem przypieczętowania transakcji. 

Drug sprawą jest sensowność tego działu forum: "Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów".

Chyba powstało właśnie po to żeby zwrócić uwagę innych na nieuczciwe/nierzetelne praktyki innych firm z branży. Do każdej sprawy możesz podpisać umowę i potem wysyłać wnioski do sądu i wezwania do zapłaty, tylko w takim razie po co ten dział forum? 

I trzecia sprawa, nie wiem czy poskutkował właśnie ten wpis na PiO ale wczoraj z tej firmy odezwała się do mnie inna osoba i zaręczyła, że zajmie się tą sprawą. Dziś pieniądze wpłynęły na konto.

Czyli jednak może warto było o tym wspomnieć tutaj :)

Edytowane przez Sanchez Spinoza
  • Like 5

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

6 godzin temu, Sanchez Spinoza napisał:

Czyli jednak może warto było o tym wspomnieć tutaj :)

Raczej nie to ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Cześć, założyłem to konto i dodaję post z nadzieją, że nikt go nie wykasuje - zostałem oszukany przez firmę Pozycjonusz. Pracowałem dla niej jako copy przez kilka miesięcy. Za każdym razem czekałem na przelew dłużej niż przewidywał to termin płatności na fakturze. Teraz czekam już kilka miesięcy i nic - zaległość wynosi kilka tysięcy, ja wysyłam maile na które nie ma odzewu... Szykuję się do walki w sądzie o swoje pieniądze i szukam osób, które są podobnej sytuacji. Wierzę, że razem możemy więcej i łatwiej wywalczymy swoje zaległe płatności (i godność pracowników?). Mój mail:  mariodario125@gmail.com

• Sad 1

• 2 tygodnie później...

Hej. Jeszcze w zeszłym roku rozpocząłem współpracę z pewną agencją copywriterską, całość zlecenia opiewała na naprawdę sporą liczbę tekstów. Poza początkowymi próbami "kombinowania" z zapłatą, które szybko ukróciłem, współpraca przebiegała dosyć sprawnie. Do pewnego momentu. Za ostatnie zlecenie nie dostałem pieniążków, dodatkowo ta jednoosobowa agencja, a właściwie Pani Kornelia, obrażając i odgrażając się próbuje odzyskać pieniądze za poprzednie, zakończone i zaakceptowane wcześniej teksty.  Jak dowiedziałem się z sieci, ta sama osoba oszukała sporo osób właśnie z tego forum, stąd też chciałbym nawiązać z nimi kontakt. Nie oczekuję jakiegokolwiek działania, czy bycia "świadkiem", ale po prostu rozmowy, chciałbym dowiedzieć się nieco więcej o praktykach Pani Kornelii. Mogę prosić o pomoc? :)

• 2 miesiące temu...

No dobrze, a co to ma wspólnego z SEO? W takiej sytuacji bierze się umowę w dłoń i idzie do prawnika po poradę prawną. Prawnik weźmie przeciętnie 50-200zł za konsultację, a Ty będziesz wiedział jakie masz opcje.

• Like 1