Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

od paru dni gryzłem się z chęcią napisania podobnego podsumowania, dla niektórych wpisów tutaj :P Jak się wybiera zlecenia wycenione poniżej jakichkolwiek norm to trzeba się liczyć z ryzykiem, że to zlecenie będzie wykonane na marnym/tragicznym poziomie, albo w ogóle nie będzie wykonane. A jak kogoś stać na stratę kasy czy czasu to przecież nikt takiej osobie nie zabroni :)

No bez przesady, czytając takie ogłoszenie to od razu widać że na tym gość nie zarobi - chyba że w domu trzyma tuzin chińczyków którzy codziennie dostają tylko paczkę ryżu i pracują...

Samo wgrywanie WP na serwer to 30min, konfiguracja, teksty około 2zł za sztukę x10 =20 lub pisanie samemu 1 dzień.

Poszukanie szablonu - kolejna godzina - dostosowanie go - często dwie lub trzy.

To w wypadku WP a html? Zakładając ze nie ma się gotowego szablonu w który wlepia się grafikę dla klienta ( co też trwa około godziny, dwóch ) budowa 10 prostych stron w html, zoptymalizowanych to cały dzionek lub nawet dłużej.

Hehe, nie obraź się ale trochę przesadzasz albo nie masz pojęcia o czym piszesz. Instalacja wp via automat to minuta, via ftp przy dobrym necie 10min. Teksty można już nabyć nawet za 80-90groszy. Oczywiście, jest ryzyko ale chyba każdy sobie to kalkuluje (może raczej nie co widać po tym wątku :) ). Znalezienie skórki to kwestia 2-3 minut, nikt nie szuka cuda jeśli stawia dziesiątki sztuk. O dostosowywaniu szablonów to jeszcze nie słyszałem, raczej z praktyki stawia się standardowy them. :P

Teksty można już nabyć nawet za 80-90groszy. Oczywiście, jest ryzyko ale chyba każdy sobie to kalkuluje (może raczej nie co widać po tym wątku :P )

Tak, dokładnie wyniki tego ryzyka widzimy między innymi w tym wątku.

Z mojej strony koniec offa bo to nie temat do dyskusji.

Pozdrawiam

"Jak cena taka jakość" - całkowicie błędne myślenie, co wykorzystują sprzedawcy i usługodawcy (nie tylko internetowi).

Towar jak i usług ma być na "umówionym" poziomie. Jeżeli usługodawca coś deklaruje to ma się z tego wywiązać. Jeżeli nie jest w stanie wywiązać się ze zobowiązania w danej cenie, to nie powinien w tej cenie takiej usługi oferować.

Dzięki takiemu myśleniu (cena=jakość) mamy marne usługi i towar. Gdyby ludzie w końcu zaczęli dochodzić swoich praw, to zaczęły by znikać firmy nie wywiązujące się ze swoich zobowiązań (usługodawcy i sprzedawcy).

Dobitnym przykładem wykorzystywanie takiego myślenia jest masa Chińskiego towaru w sklepach. Bo jak się coś po miesiącu popsuje to sporo ludzi powie "rozleciało się bo to chińska tandeta", zamiast iść do sprzedawcy z reklamacją. Przecież sprzedawcy odpowiadają przez 2 lata za sprzedany towar (z małymi wyjątkami).

[dodane]

Zacznijcie walczyć o swoje, to osoby opisywane w tym wątku zaczną "znikać".

Edytowane przez Irek

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Znalezienie skórki to kwestia 2-3 minut, nikt nie szuka cuda jeśli stawia dziesiątki sztuk. O dostosowywaniu szablonów to jeszcze nie słyszałem, raczej z praktyki stawia się standardowy them.

Jeśli mowa o masowej produkcji to może i faktycznie przesadziłem. Instalacja + wgranie jakiegokolwiek themu to niewiele czasu (ale nie 3min). Zważywszy że nie dbamy o to aby powgrywać odpowiednie dodatki i aby them który zainstalujemy poprawnie przeszedł validacje (nie wszystkie z marszu ją mają).

Wracając do tekstów - 1000 znaków za 80gr to jest po prostu psucie rynku. Nie wiem jakiej jakości są to teksty ale czy ten kto zleca wykonanie zaplecza z "unikalnych, tematycznych tekstów" byłby z nich zadowolony?

Pewnie po dwóch dniach znalazł by standardowo ich tysiące kopii w necie :P

Pisać teksty samemu... Oczywiście - według Ciebie to pewnie kolejne 10min roboty... Jest na forum (z tego co zauważyłem) kilka osób które piszą od dawna teksty - użytkownicy zlecający temat są z nich zadowoleni - zapytaj czy pracują po 80gr sztuka i ile czasu im to zajmuje.? Kiedyś zleciłem jednej dziewczynie teksty tematyczne. To były inne czasy i płaciłem po 3zł za sztukę przy dużej ilości i cieszyłem się ze tanio. Coś się nie wywiązywała więc zadzwoniłem - okazało się że ma teraz chwilę przerwy i za 2 godziny mi napisze 20 tekstów. Nie powiem. Za 2.30 h miałem teksty na skrzynce... Ale ich jakość...

Niemniej jednak nie podważam że ktoś kto takie oferty prezentuje na forum jest święty i faktycznie moderatorzy powinni się nieco bardziej zwrócić uwagę na ten wątek w celu odsiewu takich delikwentów.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Samo wgrywanie WP na serwer to 30min, konfiguracja, teksty około 2zł za sztukę x10 =20 lub pisanie samemu 1 dzień.

Poszukanie szablonu - kolejna godzina - dostosowanie go - często dwie lub trzy.

Nie wiem jak szybko u Ciebie płynie czas, ale w moim przypadku:

- instalacja WP (skopiowanie plików, dodanie bazy danych, odpalenie instalacji) = 1-3 minuty (zależy co akurat mam odpalone) + 5 minut na konfigurację

- napisanie samemu 10 tekstów po ~1k znaków, czyli w sumie 10k znaków (jakieś 3 strony A4) = godzina z przerwą na kawę

- znalezienie i dopasowanie szablonu = 10-30min (w zależności od przeróbek)

Razem jakieś 1,5 - 2h... a robią masówkę można zrobić to DUŻO szybciej. Nie wprowadzaj ludzi w błąd :P

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Kilka słów wyjaśnienia. Nie miałem dobrego internetu od 4 maja, do tego bym mógł wgrać te wordpressy i wogóle to dokończyć. Pisałem o tym do użytkownika Leszczu na GG. Przecież nie specjalnie to zrobiłem, dla 90zł... Teraz kiedy już mam normalny dostęp do sieci mogę to dokończyć i zapomnieć o sprawie.

Samo wgrywanie WP na serwer to 30min, konfiguracja, teksty około 2zł za sztukę x10 =20

Chyba że na dyskietkach do serwerowni nosisz na piechotę.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Chyba że na dyskietkach do serwerowni nosisz na piechotę.

a i owszem, zawsze jak je przynoszę sympatyczna Pani kawę parzy...

- napisanie samemu 10 tekstów po ~1k znaków, czyli w sumie 10k znaków (jakieś 3 strony A4) = godzina z przerwą na kawę

- jeśli to artykuły pokroju tych które masz w ofercie na stronie jako "najlepsze artykuły w wielu tematach" to przyznaję Ci bezdyskusyjnie rację - można napisać 10 takich tekstów w ciągu godziny i do kawy można wszamać również dobre ciasto !!!. Różnica wynika z tego że ja nie zarabiam na pisaniu tekstów a te które pisałem były przeznaczone dla mnie. Starałem się aby były tematyczne z nadzieją że kiedyś doleci mnie z nich jakiś długi ogon... Czasem wchodziłem na forum tematyczne, czytałem o co najczęściej pytają klienci w branży i siadałem pisząc tekst na ten temat. Nie powiem - gniotów też wyprodukowałem sporo ale głównie dlatego że czasem chciałem zachować względną systematykę dodawania na blogu a roboty mając moc - pisałem po 22.00 lub 23.00.

Pewnie nieco mniej ambitne teksty pisze się sporo szybciej - zwłaszcza jeśli człowiek ma doświadczenie i smykałkę do tego a Ty być może ją masz i tego nie kwestionuję.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

proMNG, dziwne, że byłeś praktycznie po kilka razy dziennie na forum...

Po kilka minut tylko żeby sprawdzić. Mówiłem, że miałem taki internet, że strony mi się ładowały po 15 minut. A co dopiero mowa o wgrywaniu czegoś przez ftp..

Nie jest to temat do roztrząsania problemów z netem, których nie miałeś, bo twój ISP nic o tym nie wie...

Zwrot kasy do piątku i temat załatwiony albo idę na policję. Koniec tematu. Kropka.

Wolę dać zarobić więcej osobie, która jest UCZCIWA, a nie ma 17 lat i liczy na to, że jak się zachachmęci na 200-500 zł to ludzie puszczą płazem. Nie puszczą.

A tak przy okazji - ładne zdjęcie na trampolinie.

Czy ty wiesz w ogóle człowieku co ci grozi? Masz świadomość? Bo chyba nie! Szkołę będziesz kończył eksternistycznie i pracy dobrej nie dostaniesz bez zaświadczenia o niekaralności.

Sorry, ale:

1. jeśli ktoś mnie robi w chu** to potem żałuje.

2. nie interesuje mnie, że nie masz kasy, którą ci przelałem

3. zrezygnowałem z zlecenia, którego nie wykonałeś

4. paragrafy świadczą na twoją niekorzyść bo jeśli założę ci sprawę, to jeszcze mi to zaplecze zrobisz za DARMO i zapłacisz za to, że tracę czas, który jestem w stanie wycenić.

Raz piszesz, że zrobisz za przelane 90 zł wszystkie strony, za chwile że zrobisz 4. Człowieku!

Masz numer konta. Dla mnie koniec tematu. !!!

Nie chodzi o kasę ale o ZASADĘ. Albo jesteśmy wobec siebie OK albo nie.

Staroświecki jestem - trudno.

A poza tym, powiem Wam, że ciepło dzisiaj było i nawet ostrzeżenie od Moda w tym nastroju jestem w stanie zaakceptować.

Tylko dziwne, że proMNG i inni jemu podobni nie wylatują z forum na zbity pysk.

Do ludzi, którzy piszą "niska cena - trzeba się liczyć z ryzykiem":

a jak kupujecie mięso za 3 zł / kg w Biedronce, to liczycie się z zatruciem? Oferta to oferta i jeśli ktoś się zgodzi zrobić coś za 50 gr to jego sprawa.

Edytowane przez Leszczu

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)