Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Uważajcie - łajza znów działa i zleca zadanie: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=131031&hl=

UWAGA - mnie oszukał, nie otrzymałem zakupionego towaru, do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu wpłaconych pieniędzy! Uwaga, NAMO, ZYCH, to nierzetelny partner!

Edytowane przez martinewg

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

• 2 tygodnie później...

Kolejny [ nierzetelny partner ] na PiO, kupiłem kupon adwords za który zapłaciłem, po przelewie zero kontaktu pomimo wielu prób i chęci z mojej strony. Czekam już 2 tydzień. Radzę uważam na tego pseudo pozycjonera czy jakie on tam sobie tytuły przypisuje :D

Nick: Necro

Kamil Marko

54-436 Wrocław

47114020040000320243959366 mbank

Edit:

Zgłosiła się kolejna, jeżeli ktoś został oszukany niech pisze, chłopaczek będzie miał kuku niebawem ;)

Edytowane przez bringe

i następny pseudo pisarz - pisze z maila mala_mi83@amorki.pl , na PIO pod mniej więcej loginem Mała mi 83, zleciłem sporo artykułów niestety 70% to kopie z sieci, zleciłem poprawkę i sprawdzenie wszystkich artów i podesłanie tylko unikalnych - podesłała, właśnie sprawdzam a tam praktycznie same kopie. Przez nią straciłem czas oraz naraziłem się klientom poprzez zawalenie terminów. Zdecydowanie odradzam "współpracę"

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Łajza NAMO znów potrzebuje pieniędzy i stara się naciągnąć ludzi w tym wątku:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=132304

UWAŻAJCIE! Mnie oszukał, z Wami może by podobnie.

Edytowane przez martinewg

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Witam nigdy bym się tu nie pojawił ale to chyba jedyna droga by znaleźć pseudoprzedsiębiorce pana Marches widzę że ma wyrobioną tu renomę po ilości postów, a ja biedny student już mam dość współpracy z takimi ludźmi jak on, jeszcze sobie obecnie w tej chwili żarty robi, gdzieś ma zapłatę za wykonaną usługę, dotarłem tutaj po jego nr gg zapewne zaraz odpowiednio wqszystko skomentuje, będzie że to ja byłem zły, że moje artykuł były złe ( a jak pisałem za tanie pieniążki to był dumny dokładnie 1,10-1000 znaków), mam wiele komentarzy pozytywnych na innych dwóch portalach za precle, wszystkie pisze sam, pracuje zawodowo i dorabiam, ale to nie znaczy że trzeba mnie traktować jak kogoś gorszego, internet to narzędzie które pozwala na oszustwo i gardzenie innymi użytkownikami, tak ja się teraz czuje pewnie wam coś ten pan dopiszę, z wielką chęcią podrzucę całość rozmowy z gg by potwierdzić co mówie

do 9 września wykonałem dla tego pana ponad 48 artykułów (po 1,10 czyli w sumie śmieszna suma, kwota, dla każdego kto jest przedsiębiorcą, rozumiem poślizgi ale..)

do 12 września była cisza ( i tu miałem podesłać koło czwartku dane do przelewu)

Do dziś cisza..i odezwał się pan na gg i sobie żarty stroi ja piszę kiedy otrzymam pieniądze a on :"No i co teraz" "Słucham" itd..jakby traktował mnie jako człowieka niepoczytalnego czy debila z którego można drwić:)

Kilka faktów

Nie cenie się drogo, pragnę tylko w wolnym czasie zarobić tyle co godzina pracy czyli 8 czy 9 zł dlatego za 1000 znaków - 1,10 to dużo? czy to tak wiele by nie szanować drugiego człowieka? wypowiada się on wśród was..

Dziękuje za możliwość wypowiedzenia się

Nie mam na celu niszczenia komuś reputacji czy walczenia o dobre imię, chce tylko pokazać jak to wygląda drodzy państwo z drugiej strony

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@Herkules

Ja mam z kolegą Marches'em tylko pozytywne doświadczenie. Wykonałem dla niego pewne zlecenie, uprzedził mnie że sam czeka na fakturę więc nie było problemów. Pieniądze przyszły a kontakt był niemal koleżeński.

Natomiast rozumiem doskonale Ciebie, bo nikt nie lubi czekać tym bardziej kiedy ustaliło się jakiś konkretny termin.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Witam nigdy bym się tu nie pojawił ale to chyba jedyna droga by znaleźć pseudoprzedsiębiorce pana Marches widzę że ma wyrobioną tu renomę po ilości postów, a ja biedny student już mam dość współpracy z takimi ludźmi jak on, jeszcze sobie obecnie w tej chwili żarty robi, gdzieś ma zapłatę za wykonaną usługę, dotarłem tutaj po jego nr gg zapewne zaraz odpowiednio wqszystko skomentuje, będzie że to ja byłem zły, że moje artykuł były złe ( a jak pisałem za tanie pieniążki to był dumny dokładnie 1,10-1000 znaków), mam wiele komentarzy pozytywnych na innych dwóch portalach za precle, wszystkie pisze sam, pracuje zawodowo i dorabiam, ale to nie znaczy że trzeba mnie traktować jak kogoś gorszego, internet to narzędzie które pozwala na oszustwo i gardzenie innymi użytkownikami, tak ja się teraz czuje pewnie wam coś ten pan dopiszę, z wielką chęcią podrzucę całość rozmowy z gg by potwierdzić co mówie

człowieku skąd ty w ogóle jesteś ? daje sobie ręke uciąć że nawet nie podałeś danych do przelewu a na artykuły czekałem zamiast zapewne dwóch dni z dwa tygodnie albo trzy !! ty piszesz że masz już dość takich jak ja a ja mam dość takich pisarzy jak ty którzy uciekają od pisania mimo że oferują się wszędzie gdzie się da czy to zpn czy pio, później wykręcając się np: brakiem prądu, brakiem internetu, śmiercią w rodzinie, problemami zdrowotnymi, wypadkiami, ogólnymi kataklizmami . Jeśli zlecam artykuły oczekuje terminowości a nie dziecinnego podejścia, zresztą to "studenciaków" się przyzwyczaiłem.

ps: czekam na konkretny kontakt najlepiej na gg lub mail (bo rozumiem że znasz)

Edytowane przez Marches

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Kłamie pan ( tak przebiegała rozmowa na gg, mogę przesłać gotowe screeny na potwierdzenie faktów)

rozmowa z 5 września

On

2011-09-05 11:27:12

Witam pisze w sprawie oferty na zlecenia przez net. jestem zainteresowany współpracą dziennie mogę na chwilę obecną przerabiac do 20 precli (soboty i niedziele też) piszę sam..a cena 1,10 nie jest chyba wygórowana pozdrawiam

Osama Bin Laden

2011-09-05 11:27:23

witam

2011-09-05 11:27:27

od kiedy możesz zacząć?

On

2011-09-05 11:28:01

od jutra ( tzn rzucic mi juz dzis mozna tematy lecz pierwsze wysle do 6 rano, nocka w pracy i wtedy pisze)

Osama Bin Laden

2011-09-05 11:28:31

ok to prosze mi napisać kiedy to podam tematy

On

2011-09-05 11:28:53

mozna i teraz wrzuce w grafik i zaczynami

Osama Bin Laden

2011-09-05 11:31:26

piec kuchenny

On

2011-09-05 11:31:34

ok sztuk 20?

Osama Bin Laden

2011-09-05 11:31:37

24 artypo 1000znaków + tytuł

On

2011-09-05 11:31:50

zaden problem na jutro beda jeszcze bym prosil meila

2011-09-05 11:32:59

i ewentualnie zaznaczenie jako zwyciezca w aukcji by miec jakas gwarancje na poczatku..mozliwe ze od przyszlego tygodnia moglbym zwiekszyc ilosc pisanych precli

Osama Bin Laden

2011-09-05 11:33:09

xxxxx

On

2011-09-05 11:33:34

ok

rozmowa z 6

On

2011-09-06 13:38:32

Witam wysłałem precle, 24 sztuki jak się umawialiśmy, jeśli jest potrzeba do jutra mogę wziąć kolejne 40 sztuk ( od połowy września mógłbym wykonywać i po 50 precli dziennie dla państwa, lecz ze względu na atrakcyjna cenę mam dużo zamówień do tego czasu, a piszę wszystko sam) co do rozliczenia, jeśli jest możliwość to prosiłbym co 100 precli ( z czasem gdy współpraca będzie kontynuowana, możemy umóewić się na dwa terminy w miesiącu) mam nadzieje że to nie jest żaden problem ( po prostu na początku jak każdy, zachowuje pewną granicę bezpieczeństwa)

Osama Bin Laden

2011-09-06 13:39:06

witam

2011-09-06 13:39:06

sprawdzam

2011-09-06 13:39:22

prosze w doc wysłać

2011-09-06 13:42:32

??

2011-09-06 13:42:37

juz?

On

2011-09-06 13:42:53

minuta

Osama Bin Laden

2011-09-06 13:45:29

heh ale nie w pierwszej osobie :)

On

2011-09-06 13:45:39

:/

Osama Bin Laden

2011-09-06 13:45:54

ale zobacze czy przejdzie

Osama Bin Laden

2011-09-06 14:48:44

niestety odpada takie z pierwszej osoby

2011-09-06 15:01:48

ok jak jest mozliwosc poprawie je na jutro to bedzie 24 szt. prosze jeszcze o dodanie okolo 30 precli dodatkowych..te 24 moge przeslac do 12 jutro poprawione..reszta..do 22..lacznie 50..

2011-09-06 15:02:17

jesli sprawa z rozliczeniem nie jest problemem i jest mozliwa stala wspolpraca to wpisze w grafik.

Osama Bin Laden

2011-09-06 15:20:56

tak prosze poprawić

2011-09-06 15:21:16

nie ma problemów z rozliczeniem tylko zawsze płace po wykonaniu calego zlecenia

rozmowa z 8 września

Osama Bin Laden

2011-09-08 10:30:33

jakie arty pisałaś ?

On

2011-09-08 10:30:43

piec kuchenny'

Osama Bin Laden

2011-09-08 10:30:54

wysłałaś ?

2011-09-08 10:30:56

ile napisałaś ?

On

2011-09-08 10:30:59

24

Osama Bin Laden

2011-09-08 10:31:09

ok to pisz dalej do 48

rozmowa z 9

On

2011-09-09 14:14:47

poszło kolejne 24 precle, jeśli jest możliwość wziąłbym do jutra kolejne 40 sztuk..

i do 12 września pomimo chęci pisania dalej precli cisza więc 12 stanowczo

On

2011-09-11 23:48:54

Witam, czy to koniec naszej współpracy? od piątku nie mam żadnych informacji, ani na tewmat precli, ani na temat dalszej współpracy

Osama Bin Laden

2011-09-12 00:59:44

witam

2011-09-12 00:59:48

prosze jutro sie odezwać

Rozmowa z 13 września

On

2011-09-12 12:49:43

witam piszemy dalej czy sie rozliczamy

Osama Bin Laden

2011-09-12 15:15:13

witam

2011-09-12 15:15:19

prosze o imię i nazwisko

On

2011-09-12 15:15:41

Tomasz...

2011-09-12 15:15:49

nr konta?

Osama Bin Laden

2011-09-12 15:16:09

a to pan

2011-09-12 15:16:16

pisał jak by chciał a nie mógł

2011-09-12 15:16:20

kasa będzie pod koniec tygodnia

On

2011-09-12 15:16:52

nie mogl? nie chcial>? nie rozumiem tej opinii

Osama Bin Laden

2011-09-12 15:17:12

na jaką cenę się umówiliśmy ?

On

2011-09-12 15:17:19

1,10

Osama Bin Laden

2011-09-12 15:17:29

aha ok może Pan dalej pisac ?

On

2011-09-12 15:17:52

owszem lecz od czwartku

2011-09-12 15:18:03

pisalem w piatek, sobote i niedziele o precle wtedy nazbieralem chetnych

2011-09-12 15:18:16

ja na bierzaco dziennie mogę i do 80,000 znaków informowalem

Osama Bin Laden

2011-09-12 15:18:18

aha to prosze dać znać i na maila wysłać koło czwartku sane do przelewu

2011-09-12 15:18:20

pozdrawiam

On

2011-09-12 15:18:28

ok

Rozmowa z 19 września

On

2011-09-19 21:30:18

chcialem jedynie wytlumaczyc, ze dopóki nie zos6tane rozliczony z panem za poprzednie precle, to nie pisze kolejnych, dane wyslalem w czwartek..jest poniedzialek..a przelewu dalej brak, wszystko rozumiem, ale badzmy odpowiedzialni i slowni, pozdrawiam

Rozmowa z 21 września

On

16:48:45

no coz widzę że to koniec wspolpracy ani przelewu ani odzewu ale spokojnie odpowiednia rekomendacje wystawie powodzenia pseudoprzedsiebiorczow nie dzierże

Osama Bin Laden

16:49:06

słucham ?

On

16:53:29

nie slucham wspolpracowalismy ponad 2 tygodnie oczekiwania na przelew za wykonane precle czekalem..dosyc..

Osama Bin Laden

16:57:29

aha no i co teraz?

On

16:57:52

wyslalem dane do przelewu wykonalem usluge,,nie jestem sklonny do zabawy i zartow dziekuje

Osama Bin Laden

16:58:08

z jakiego maila ?

On

16:58:31

środa wieczor imie i nazwisko

16:58:36

podane nr konta tez

16:58:39

pieniedzy brak

16:58:42

odzywalem sie

16:58:43

cisza

16:58:45

wiec

Osama Bin Laden

17:00:47

więc co /

17:00:47

?

17:06:29

wyślij mi dane do przelewu z maila z którgo otrzymywałem eksty

17:06:35

zobacze czy już kasa nie poszla

On

17:10:28

meil wyslany do wspolpracy nie wracam

Osama Bin Laden

17:10:52

ok

17:11:06

w takim razie jak nie chcesz wysłać maila to jak ja mam ci zapłacić ?

On

17:11:19

meil wyslany

Legenda :

on to ja wykonawca, który jest zły bo się upomniał o swoje a pan o odpowiedniej reptuacji tu zaprzecza moim słowom i was drodzy użytkownicy okłamuje

Osama Bin laden: jest to pan, który powyżej twierdzi że stosowałem zagrywki w trakcie współpracy które ani razu się nie pojawiły (mogę przesłać całość korespodencji z gg, która jest tu zamieszczona dla potwierdzenia swoich racji)

To jest chore, nie dosyć że wykonuje precle tanio, to ludzie którzy posiadają renomę, dla 50 zł, lub dla własnej sławy starają się zmieniać zasady współpracy do tego oczerniają mnie, zobaczcie jak to wygląda z naszej perspektywy, tylko ci co piszą precle są źli, pewnie, bo za groszę, chcą być normalnie traktowani

Dziękuje wszystkim tym, którzy dotrwali do konća, ocencie? zobaczcie? jak wiele ten pan dopowiedział by ukryć swój stosunek do mnie

Dane do przelewu wysłane

Sroda wieczór i dziś pan chciał najpierw imię i nazwisko oraz nr konta ( tak się umawialiśmy)

a dziś pełne adres i po co? jak tak kłamie, przy tym zestawie oszczerstw powyżej mogę uznać to za niepoczytalność

i nie studenciak, tylko uczciwy inżynier sam zarabiający na życie, robiący zaocznie magistra, podchodzący do ludzi w sposób uczciwy!!!

Edytowane przez Herkules

Nic nie poradzisz, to taki biznes, pełno (nawet zdecydowana większość) biznesmenów od siedmiu boleści... te wszystkie inkubatory itp. Musisz przeboleć i cierpliwie czekać, jak mu skapną wolne środki to wtedy przeleje zapewne... Inna sprawa - masz strasznie dziadowskie stawki... Za takie pieniądze to chyba w żadnym innym kraju nikt nie pisałby tekstów... Jednak Polacy to ciemny i głupi naród... przykre.

P.S. W dodatku czytam, że pracujesz. Litości... Ktoś nazwałby to zaradnością, dla mnie to masochizm. Piszę to jako osoba która kiedyś parała się tym zajęciem. :)

Edytowane przez radoslaus

Nie wystawiam faktur, staram się być uczciwym człowiekiem..mógłbym wziąć nadgodziny w pracy, jednak mogę pracować i pisać precle, niestety pomimo że ktoś stara się być normalny, to nie wychodzi aż przykre, przy tylu kłamstwach jeszcze, jest mi głupio, zawsze ten sam schemat

Nigdy nie brałęm zaliczki!!!, w 90% udaje się to załatwić poprzez allegro, jeśli nie to i tak się decyduje działać ( wiadomo gg itd) a potem to samo..

-złe precle

-nie zapłace

-i jak w tym przypadku cisza lub zabawa na sam koniec w stylu :"kiedy otrzymam pieniądze" odpowiedz : "Słucham?" i traktowanie jak głupka,

nie wiem czy wraz z internetem upada moralność i etyka ale aż tak, mógłbym założyć firmę, ale po co? jak dzięki takim zleceniom opłace sobie miesiąc studiów ( i tylko tyle piszę, ile mogę), do tego mam UoP w pracy któej ze względu na bardzo korzystny grafik oraz dobre warunki zatrudnienia nie chce zostawić

ja rozumiem że mogą być kłopoty finansowe, ale proszę zobaczyć jak się kogoś traktuje, 2 tygodnie 50 zł?

Litości, nie jestem masochistą, jestem człowiekiem który lubi dużo gadać, a że jestem sam w pracy to gadam do siebie ( na temat na jaki piszę precle jak już mówiłem ), ale coraz częściej dochodzi do takich sytuacji

Dobra rada - podnieś stawki i pracuj na umowy (np. o dzieło). Korzyści masz podwójne - rozliczenie ze skarbówką oraz większa pewność otrzymania zapłaty. Wydaje mi się, że jesteś w stanie pisać bardziej zaawansowane teksty, na takie zawsze jest popyt.

Odnośnie problemów ze wspomnianą osobą to niewiele możesz zdziałać. Pisanie na forum zazwyczaj przynosi odwrotny skutek (u tych nieuczciwych), skoro go obsmarowałeś ( w dodatku mając argumenty) to teraz może już mu to po prostu wisieć...

Co mi da podniesienie jak nawet za taką kwotę nie można znaleźć rozsądnego zleceniodawcy, nigdy nie chciałem się bawić w umowy o dzieło i skarbówki, pracuje w jednej firmie, i jedyny kontakt ze wspomnianym urzędem mam raz do roku zanosząc PiT, nie wiem jakie są zasady rozliczania, czy mogę to robić przy UoP, jak wystawiać rachunki itd chciałem być normalny i uczciwy

Co do tekstów nie jest tak że za niską kwotę dostaje się gorszy produkt pisałem artykuły na poważne strony ( rady dla pań dotyczące panów, motoryzacja, design itd..sport) także reklamowe

Precle są fajne miłe i przyjemne, za każdym razem gdy nie znam dziedziny zapoznaje się z nią ( przecież nie każdy jest alfą i omegą)

na allegro w przeciągu w 15 dni sprzedałem 500 precli, ani jednego terminu złamanego( choć zawszę proszę o wyrozumiałość i 24 godziny na sytuacje niezależne, pozostawiam dane kontaktowe)

Tu nie chodzi o pieniądze a ogólne szanowanie człowieka

Hercules rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale to, że "nawet za taką kwotę nie można znaleźć rozsądnego zleceniodawcy" jest sprzecznością samą w sobie. Rozsądny zleceniodawca płaci więcej i lubi podpisywać umowy o dzieło czy w jakiś inny sposób zagwarantować sobie bezstresowe przeprowadzenie transakcji. To zabezpiecza obie strony. Temat stawek wałkowany jest tu dość systematycznie i za każdym razem kończy się on w ten sam sposób.

I przepraszam Cię z góry, bo możesz poczuć się tym urażony, ale przez takie osoby jak Ty, stawki "popularne" są takie, a nie inne, nawet niższe niż 1 zł. Za takie pieniądze nie będzie pracowała osoba, która z pisani się utrzymuje. No, chyba, że jestem jedyną osobą która nie kocha pisania na tyle, żeby do interesu dokładać, choć nie sądzę. Jeszcze raz Cię przepraszam, ale to dotyczy każdej branży. Kiedy tylko włazisz w szarą strefę, licz się z tym, że spotkasz tam mnóstwo ciemnych typów. I tyle złośliwości z mojej strony.

Mimo wszystko, powodzenia w walce o swoje.

@-->->----