Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Następny "uczciwy" zleceniodawca ->

Qwertz

precelkowo@interia.pl

Zlecił teksty które dostarczone były na czas bo były "bardzo pilne", a potem stwierdził, że się zastanowi bo musi je przejrzeć bo "czasu mało" a po paru dniach co? Stwierdził, że mu biednemu nie odpowiadają bo... Nawet się nie potrafił się określić dlaczego! No ale cóż pieniędzy nie ma, czas stracony a artykuły? Nawet nie mam pewności, że nigdzie ich nie umieścił!

Czy na tym forum jest jeszcze ktoś godny zaufania? :/

Następny "uczciwy" zleceniodawca ->

Qwertz

precelkowo@interia.pl

Zlecił teksty które dostarczone były na czas bo były "bardzo pilne", a potem stwierdził, że się zastanowi bo musi je przejrzeć bo "czasu mało" a po paru dniach co? Stwierdził, że mu biednemu nie odpowiadają bo... Nawet się nie potrafił się określić dlaczego! No ale cóż pieniędzy nie ma, czas stracony a artykuły? Nawet nie mam pewności, że nigdzie ich nie umieścił!

Czy na tym forum jest jeszcze ktoś godny zaufania? :/

Jeśli napisałem, że teksty nie miały tak wyglądać to chyba jest to jednoznaczne. Nie zamawiałem "tekstów o laniu wody..."

Ale jeśli Pani potrzebuje koniecznie tych 15zł to OK, nie będę ich Pani pozbawiał. 

Mały wyznacznik zaufania - patrz na ilość i jakość postów użytkownika.

Daruj sobie. Bo nie ma wątku, gdzie nie pojawi się Twoja "wypowiedź.

Drogi użytkowniku Qwertz.

Teksty pod tak zwane precle dodatkowo za kwotę 1,50 zł to nie teksty na najwyższym poziomie merytorycznym z wszelkimi specyficznymi nazwami! Trzeba było napisać użytkowniku, że oczekujesz tematycznych artykułów na strony www a nie potem łaskawie odpisać, że "teksty przejrze jak bede miał czas.. " a następnie że "Teksty mi nie odpowiadają."

Mi też nie odpowiada to jak drogi użytkownik mnie potraktował dlatego niech się teraz osoba nie dziwi i nie grozi, że "dopilnuje, żeby Pani nie otrzymywała zleceń :dirol:".

Kukis

100% racja. Widzę, że drogi użytkownik Qwertz sam pisze artykuły, ale oczywiście nie ma czym się chwalić :lol:

W każdym bądź razie pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez MrsDiamond

Mały wyznacznik zaufania - patrz na ilość i jakość postów użytkownika.

A co to ma do tego? Ktoś może mieć i 10k postów i być od samego początku na PiO, a nie będzie godny zaufania, najlepszym wyznacznikiem są opinie osób które korzystały z usług danej osoby.

Edytowane przez ExPloiT

Ktoś może mieć dobre opinie i co z tego?:dirol: W reportażach o jakiś oszustach pokazywali jak oni budowali zaufanie na allegro - robili w miarę szybko komentarze kupując tanie rzeczy. Mieli po 50 pozytywów i co?

Na pewno jak ktoś ma dużą ilość postów i nie jest na forum od wczoraj to jest bardziej godny zaufania niż ktoś kto ma 10 postów i jest przez tydzień. Nie masz żadnej gwarancji, że to nie jest [ nierzetelny partner ], który założył sobie 50-te konto, a nie wierzę że jakiś [ nierzetelny partner ] na PiO będzie się trudził specjalnie, żeby napisać 200 postów i dopiero wtedy zacząć rolować...

Pozdrawiam

najczęściej w 90% przypadków sami sobie jesteście winni bo interesują was "okazje", każdy towar ma swoją cenę poniżej której produkcja jest nie opłacalna , więc jak coś jest tańsze to albo jest z Tir'a , albo Chińska podróbka

Życie uczy że łatwowiernie podchodzi się do każdej transakcji , współpracy w ogóle nie weryfikując kupującego , sprzedającego czy współpracownika , bo tanie , bo okazja , bo gratis

Jest takie przysłowie : skąpy traci dwa razy

Panowie niewstydzcię się weryfikować tych z którymi robicie interesy.

Pamietajcie uczciwy partner nigdy nie ukrywa danych kontaktowych bo nie ma przed czym się wstydzić i przed czym uciekać

Marketing internetowy dla firm

Ludzie rzucają się na Hurra na coś taniego, bo jak coś jest 3-4zł droższe (mówie w odniesniu do precli) to już jednak nie są zainteresowani.

Pamietajcie czasem warto dołożyć więcej a wziąć coś porządnego :-)

Prosty życiowy przykład - tandetne narzędzia a markowe :) droższe ale na pare lat :)

Hm, sam piszę teksty więc nie wiem czy mój post nie zostanie przypadkiem odebrany jako "wyniszczanie konkurencji" ale mniejsza o to.

Nie ulega wątpliwości, że kontrahenta przed złożonym zamówieniem powinno się weryfikować. Widząc post w którego treści aż roi się od wypowiedzi w stylu "robię to od wielu lat ... mam doświadczenie ..." wystarczy spojrzeć na datę dołączenia. Bardzo często jest ona datowana na zaledwie kilka dni wstecz. Jest to bez wątpienia najpopularniejsze forum o tej tematyce, gdzie zatem wcześniej wystawiał swoje oferty ? I to na tyle dawno aby zdobyć "wieloletnie doświadczenie" ?

Poza tym, wykonywanie pracy której koszty się nie zwrócą raczej nikogo nie interesuje, dlatego też widząc takie ogłoszenie można się domyślić, że coś za tym stoi. Analogiczna sytuacja jak w przypadku "pozycjonerów z allegro", którzy za 50 zł wypozycjonują każdą frazę. Bez znaczenia z jak potężną konkurencją przyjdzie się zmierzyć ;)

Owszem, data dołączenia nie zawsze jest gwarantem uczciwości, ale jak to zostało wspomniane wcześniej zarejestrowanie się na forum i lawirowanie dopiero po 4-5 latach od rejestracji raczej nie jest zbyt popularnym procederem ;)

multikonto

Niestety też trafiłem na nieuczciwą osobę: Maciej Jarosz (maciek@sisi.pl). Na początku zamówił pokaźną liczbę zapleczówek po 15 podstron, za pierwsze cztery zapłacił zatem je wysłałem - niestety skuszony miłym kontaktem (i tym, że chciałem być "fair" poprzez "rekompensatę" za mały poślizg czasowy) następne 4 wysłałem już z góry licząc na wpłatę za nie. Naturalnie pieniędzy nie otrzymałem do dzisiaj - brak kontaktu od miesiąca. Tak więc ostrzegam innych.

Przy okazji, wykonane strony zostały opublikowane i już zaindeksowane przez Google:

https://sylwester.elk.pl/

https://www.twoj-dentysta.warszawa.pl/

https://auto-skup.warszawa.pl/

https://sylwester.legnica.pl/

a ja jestem 160 zł w plecy, bo przecież nie odsprzedam ich komuś innemu kręcąc, że są oczywiście unikalne i niszcząc sobie opinię. Lecz zastanawia mnie fakt, czy można mieć jeszcze pożytek z tych stron? Wkrótce trafi na nie swl bo w takim celu były zamawiane. Pieniędzy już nie odzyskam - ale może napisanie do właściciela swl, że mają oszusta coś tam da. Bo chyba ponowne jakiekolwiek wykorzystanie tych stron nie ma już jakiegokolwiek sensu ani nie da żadnych korzyści, mam rację?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Hm, ze swojej strony mogę powiedzieć, że robiłem interesy z tym człowiekiem i nie miałem żadnych problemów. Poza tym dosyć dziwny byłby fakt, że ktoś kto podaje wszystkie swoje dane byłby oszustem. Jego e-mail zaparkowany jest na domenie sklepu, który znajduje się na Południowej Pradze, niedaleko Ronda Wiatraczna, więc jego wiarygodność można sprawdzić chociażby tą drogą.

multikonto

Też mi się wydawał w porządku na początku, niemniej miesiąc już minął, a pieniędzy nie ma - 4 strony wysyłane były z góry, każda osobno - wszystkie ładnie odebrał i zamieścił w Sieci nie płacąc. Mam nauczkę, by zawsze najpierw żądać wpłaty...

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

mieszkam po sąsiedzku ... moge odwiedzić z kijem ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint