Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Również chciałbym potwierdzić, żę Pan Maciej Jarosz NIE jest uczciwym uzytkownikiem. Zamówił artykuły, dostał kilka zamówionych sztuk przelał pieniądze i zamówił znów kilkanaście sztuk. Artykuły zostały napisane i wysłane do Pan Macieja ale niestety zapłaty do tej pory nie ma. Nie ma odpowiedzi na maila telefony itp.

Nie polecam współpracy z tym Panem.

Czyli dokładnie ten sam schemat oszustwa co w moim przypadku - najpierw też opłacił ładnie zamówione strony, dostał je i czekał na okazję budując pozory bycia godnym zaufania - no i swego niestety dopiął.

Edytowane przez Rainmaster

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Naturalnie, już na początku podał swój numer telefonu gdyż pisał, że wyjeżdża itp - tradycyjnie nie można było się dodzwonić. Będę próbował jeszcze na te numery z sisi, bo zapewne będą z owym panem Maciejem powiązane o ile w ogóle nie jest to wszystko (sklep) na niego tylko.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

• 4 tygodnie później...

https://www.goldenline.pl/jakub-swiegot - miał zrobić portal jednak nie potrafił dokończyć zlecenia, a pieniędzy nie oddał.

Anturu Andrzej S. - wziął pieniądze w czerwcu za 100 artykułów i niestety brak z nim kontaktu.

Wyżej wymienione osoby wystawiły fakturę vat ale niestety kontakt z nimi po prostu urwał się.

No ale będę wspominał je do końca życia, a nawet wjadę w przyszłości do nich na kawę :D

Edycja: użytkownicy z PiO.

Edytowane przez neon103

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Ten Pan wziął pieniądze i się nie wywiązał z zamówienia, także lojalnie ostrzegam...

Zastanawiam się nad zgłaszaniem takich przypadków tutaj. Z prostego względu, nie lubię być robiony w bambuko, ale chyba nikt nie lubi :) lol

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Mnie oszukał ten sam Pan, co powyżej.

Nie wiem czy nie można wprowadzić pewnego ograniczenia co do wystawiania ofert dla użytkowników, którzy są na forum np. krócej niz miesiąc i mają mniej niz 50 postów. Wydaje mi się, że jest to problem nasz - tych osób, które zostały oszukane, ale także tych, które pozwalają, by pod ich nosem inni oszukiwani byli.

Sami przekonujecie się co daje bycie anonimowym można walić po rogach jak sie che bez żadnych konsekwencji ale tak na prawdę to jest tylko i wyłacznie wasza wiana bo sami z osobami niewiadomego pochodzenia robicie interesy

Tak długo jak będziecie nie zwracać uwagi na anonimy tak długo będziecie robieni w trąbę po co są referencje ?

Edytowane przez Xann

Marketing internetowy dla firm

Sami przekonujecie się co daje bycie anonimowym można walić po rogach jak sie che bez żadnych konsekwencji ale tak na prawdę to jest tylko i wyłacznie wasza wiana bo sami z osobami niewiadomego pochodzenia robicie interesy

Tak długo jak będziecie nie zwracać uwagi na anonimy tak długo będziecie robieni w trąbę po co są referencje ?

Xann to nie sa osoby niewiadomego pochodzenia. Jest ich adres IP i w moim przypadku nr konta w banku. Także spokojnie można dojść kto to zrobił ... Inna sprawa, że o kilkanaście zł nie każdemu będzie się chciało robić takie dochodzenie - strata czasu. Co innego gdyby takich osób zebrało się parę...

Następna sprawa, nie każdy ma portfolio, a na PiO nie ma takich fajnych gwiazdeczek jak na Allegro :) Więc jak się dowiedzieć na temat danej osoby czegoś więcej?? Chłopak napisał kilkanaście postów, w dziale "Ogłoszenia i Zlecenia" nie wolno komentować co moim zdaniem jest błędem! W przypadku oszustwa komentarz uważam za jak najbardziej słuszny - wtedy jest JEDNA osoba oszukana a nie całe stado (poczekamy parę dni to może jeszcze ktoś się zgłosi). Ale regulamin forum w takiej formie w jakiej jest pośrednio chroni takie osoby.

Oczywiście widzę politykę pt "sam sobie jesteś winny". Ale Xann to jest właśnie różnica w mentalności między polakami a zachodem. Jak tutaj kupię przeterminowany dżemik, albo taki w nadtłuczonym słoiku i wrócę z nim do sprzedawcy to mi wymieni od ręki. W PL usłyszę, że przecież mogłem sprawdzić termin ważności, sprawdzić czy opakowanie jest w dobrym stanie i zrobić rentgena czy nie ma w środku pleśni LOL A teraz to nie wiedzą czy nie podmieniłem teko dżemiku za rogiem, więc jestem sam sobie winien...

Pozdrawiam :D

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

@kotfryc nie gniewaj się ale tu nie ameryka tu jest Polska inni ludzie inna mentalność, wiem że zlacanie pewnych tematów na czarno jest o wiele tańsze jak firmie ale też w tym wypadku trzeba liczyć się właśnie z tym ryzykiem

Znam wielu programistów co wystawiają FV, korzystam z wielu freelancerów przy tworzeniu zaplecza czy też tekstow do precli ale zawsze są to osoby polecone przez innym moich znajomych, ludzi szukam po znajomych już sprawdzonych. A jak ktoś mi wisi z FV to zabardzo sie tym nie przejmuje tylko odsyłam do windykacji.

Jak mówiłem korzystanie z usług firmy jest droższe ale daje komfort że nikt Cie nie wystawi do wiatru, można też korzystać z freelancera ale musi to być osoba sprawdzona i polecona a nie z pierwszej lepszej łapanki

Ludzie o zdrowych zmysłach nie kupują telewizora w sklepie gdzie jedynym kontaktem jest nr GG i formularz kontaktowy

Marketing internetowy dla firm