Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Marches często płacę za książkę nie znając jej treści, ani autora, bo przecież ma mnie zaskoczyc, nie wiem jak z autem u mechanika bo mnie nie stać, mam "motór" albo korzystam z pks i pkp (mogę czytać książkę i pisać teksty, z muzyczką w tle, oszczędność około 80%, świadomość, że za nikogo nie odpowiadam równie większa ), i często płacę z góry, normalna sprawa, zaufanie, albo zaliczkę, pan wciąż mi piszesz o innych, a ja napisałem tylko jak pan wobec mnie postąpił. Mnie nie obchodzi reszta świata, tylko ta indywidualna sprawa :) niestety nie skorzystam z pańskiej oferty, pisałem, 2 razy do tej samej rzeki nie wchodzę, :) powodzenia na pewno pan kogoś znajdzie, może i to zlecenie dałoby mi dużo i to bardzo dużo pieniążków, ale, bez nich na spokojnie daje sobie radę, zresztą, kilka osób dało mi wystarczającą ilość tekstów, bym spełnił cel, jaki postawiłem sobie przy pisaniu teksów,ja nie rozumiem sensu tutaj niektórych wypowiedzi :D ale jestem tylko elementem społeczeństwa które razem ze mną tworzy dziwną układankę :)

Pozdrawiam i dobranoc

(ps. nigdy nie wziąłem zaliczki, a jesli klient chce konto i płacić z góry to go stopuje, lub podaje wszystkie dane, plus..nie wiem co jeszcze, by zrozumiał, że nie polecę w popularnego konia ;)

Edytowane przez Herkules

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Jest umowa, jest zaliczka. Tylko często jest tak, że zlecający nie chce podpisać ani umowy ani wpłacić zaliczki, a potem struga wielkiego pokrzywdzonego i wyjeżdża z gębą na seo copywritera, gdy ten odmawia realizacji zlecenia.

Z drugiej strony jeśli ktoś pisze teksty/robi grafikę/tworzy stronę www, a finalnie nie dochodzi do transakcji - bo klient okazał się oszustem i ani w głowie mu płacenie za cokolwiek (w rezultacie nie dostaje tekstów/grafiki/strony) - to wykonawca wcale nie wychodzi na zero. Stracił czas, który mógł poświęcić na zrobienie pracy, za którą otrzymałby zapłatę.

Jeśli Marches to SeoActive z ZPN, to skargi na tą osobę pojawiły się również na forum dla freelancerów: https://freelancer.org.pl/topic.php?id=260&...age=3#post-6022

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Optymalnie byłoby gdyby temat był moderowany i moderator sprawdzał czy i kto komu zawalił. W tej formie każdy każdego może uwalić błotem, a zanim się wytłumaczysz że "nie jesteś żyrafą ".

żaden z nas nie jest sędzią i nie wyobrażam sobie, żebym miał brać odpowiedzialność za to że ktoś kogoś oszukał, a ten drugi był tak niefrasobliwy, że dał się oszukać...

wojtecki, napisz mi na PW, w jaki sposób sposób chcesz sprawdzać, kto ma rację...

tymczasem temat stał się moim zdaniem nie tylko bezużyteczny, ale wręcz szkodliwy.

zamykam do czasu podjęcia decyzji z adminami, co z tym robimy.

przypomnę tylko, że administracja i moderatorzy PiO nie pośredniczą w żaden sposób w Waszych "interesach" jak ma to miejsce na zpn, allegro czy innych miejscach w internecie do tego przeznaczonych, w związku z tym nie ponosimy, ani też nie mamy zamiaru brać żadnej odpowiedzialności za "złe samopoczucie" oszukanych i dobre - tych co oszukali. Powtórzę: PiO to nie sklep, a tym bardziej nie targowisko.

aha: w wolnej chwili przejrzę bardzo dokładnie i obiecuję banany każdemu, kto tutaj nie pamięta, że mamy na PiO coś takiego jak regulamin, bo niektórzy poczuli się bezkarni w swoich pyskówkach. Nie interesuje mnie, kto ma rację, tylko sposób, a jaki się odnosicie do siebie.

a tutaj chyba najbardziej wartościowy post, jaki znalazłem w tym wątku:

Panowie, nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale w wypadku oszustwa nie ma żadnego limitu kwotowego i policja musi puścić sprawę. To jedynie prokurator może ją umorzyć. Limit kwotowy jest w wypadku kwalifikacji czynu - do kwoty prawdopodobnie ok 250zł (trzeba sobie sprawdzić) jest to występek a powyżej tej kwoty jest to już przestępstwo jednak oba ścigane publicznie, z kodeksu karnego.

Jeśli znajdą się Was co najmniej ze dwie, trzy osoby to warto sprawę zgłosić chociaż dla samej zasady. Trzeba iść na komisariat i po prostu powiedzieć jak sytuacja wygląda. Poinformować, że oszukanych jest więcej osób z którymi jesteśmy w stałym kontakcie i te osoby też złożą/już złożyły doniesienia w swoich komendach. Od policjanta, który będzie sprawę prowadził trzeba wziąć kontaktowy numer telefonu i powiedzieć, że przekażesz go innym poszkodowanym, aby Ci z kolei mogli udostępnić go policjantom prowadzącym sprawy w swoich komendach. Namiary na inne komendy w których zgłoszono sprawę, uzyskane od reszty poszkodowanych, przekazujesz swojemu prowadzącemu aby on też mógł się ewentualnie skontaktować, potwierdzić sprawę itp.

Musisz tylko zadbać o to, aby informacja o tym, że są też inni poszkodowani i oni także składają doniesienia znalazła się w protokole przesłuchania czyli jasno i wyraźnie o tym powiedzieć. Jeśli masz wiedzę na temat konkretnych komend, w których sprawę zgłosili inni to również podaj tę informację. Kiedy prokurator przeczyta taki protokół to na pewno sprawy nie umorzy, tym bardziej że macie gościa na tapecie, bo skoro szły przelewy to jesteście w posiadaniu wszelkich jego danych.

Cała sprawa zamknie się w jednej, max dwóch wizytach na komisariacie ;)

i drugi post pokazujący wartość merytoryczną całego tematu:

Chciałbym zgłosić oszusta. [ nierzetelny partner ] Donald Tusk chce wyłudzić ode mnie jeszcze więcej pieniędzy. Ja mu zaufałem a ten co rusz mi podatki podnosi. Zapraszam do kontaktu wszystkie osoby poszkodowane przez tego człowieka, to możemy złożyć zbiorowy pozew. Najpierw obiecuje gruszki na wierzbie, a później nie wywiązuje się ze swoich postanowień. To skandal!

soprano, gratuluję. precyzyjne trafienie w samo sedno [ nierzetelny partner ]ów i oszukanych na PiO.

dymna.jpg

• 3 tygodnie później...

Jaki ma nick na PiO?

Jeśli stosowny temat nie będzie z powrotem otwarty należy spodziewać się takich jak ten tematów... Tylko jakie powinny być tam zasady by nie było takiego bałaganu jak ostatnio?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Czyli wracamy do początku wątku o nierzetelnym użytkowniku. Szkoda, że administracja zamknęła poprzedni. Teraz będzie wysyp pojedynczych postów z żalami.

Na forum jest mnóstwo takich którzy żerują na niewiedzy (lub naiwności) innych. I to jest przykre.

Wstyd panowie, forum dla pozycjonerów, a z Google się nie umie korzystać (lub nawet forumowej wyszukiwarki) ? :)

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=136719

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showuser=23082

Jeśli stosowny temat nie będzie z powrotem otwarty należy spodziewać się takich jak ten tematów... Tylko jakie powinny być tam zasady by nie było takiego bałaganu jak ostatnio?

Powiedz mi tylko, jaki maja sens takie tematy, skoro ludzie, ktorzy chca zarabiac na wyszukiwarkach, nie kwapia się, żeby ich uzywac?

Moze taki watek powinien być zatytulowany "Gdzie ja mialem/mialam glowe, że nawet nie uzylem/uzylam szukajki, żeby zweryfikowac oferte?", a moze "uwaga; nierzetelny partner: mój rozsadek"

Poczytaj zamkniety watek: pojawiaja się tam skargi na te same osoby... I to nie w jednym czasie. Ten temat to gorzkie zale, ktore najlepiej kwituje komentarz, ktory wrzucilem na koncu, a nie ostrzezenie dla innych.

Jak widzisz - autor tego watku również zignorowal szukajke - i pozniej "ostrzega innych"...

Nic nie poradzisz na niefrasobliwosc innych.

Zatem powtorze: administratorzy i modzi PiO nie ponosza odpowiedzialnosci za ogloszenia w dziale ogloszen. Nie jest pobierana za nie żadna oplata, zatem do kupujacego towar/usluge nalezy weryfikacja sprzedajacego i odpowiednie zabezpieczenie się.

Nigdy w biznesie nie jest dobrym doradca chciwosc i skapstwo; a tak najczesciej bywa: wydaje się nam, że jestesmy sprytni i dlatego się dajemy naciagnac. Cena czyni cuda: glownie w naszych glowach.

A zatem tym najbardziej nieuczciwym partnerem jest glowa... I to wylacznie nasza, a nie ta z drugiej strony.

Czy autor tematu (nie jego "adwokaci") się ze mna nie zgadza biorac pod uwage wpis Sindrusa?

dymna.jpg

@Poczatkujący, wszystko ładnie, pięknie- w tamtym temacie również krytycznie wypowiadałem się na temat ciągłej niefrasobliwości ludzi i potem ich żali wylewanych na PiO.

Czasami jednak osoba sprawdzona, powiedzmy zaufana na PiO, może kogoś oszukać i wtedy takie ostrzeżenie może pomóc innym. Inną kwestią jest czy w miejsce tamtego tematu nie powstanie ileś tam nowych wątków ale dotyczących pojedynczych [ nierzetelny partner ]ów?

e:

Ale oczywiscie mozesz miec inne zdanie.

Moja zdanie nie jest odkrywcze, podobne do Twojego- trzeba uważać. Skoro zdanie moderatora, i adminów chyba też, jest takie, żeby tamten temat nie był otwierany sprawa jest jasna i zamknięta.

Edytowane przez Nikonem

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nikonem, jak beda powstawac, to bede je monitowal i za kazdym razem poleca bany, jak ktokolwiek bedzie probowal obciazac odpowiedzialnoscia za swoja bezmyslnosc kogokolwiek innego.

Zauwaz, że w przypadku tych "zaufanych", o ktorych piszesz, pozniej się okazywalo wielokrotnie, że "prosze wyciac, sprawa rozwiazana" albo niestety często to byly tylko oszczerstwa - bo faktow nie znasz ani Ty, ani ja - pewnie najczesciej ze strony konkurencji.

Jak ktos oszukuje, to jest na to jedyna skuteczna metoda... I nie jest to powieszenie na tablizy zdjecia "tego pana nie obslugujemy", tylko zgloszenie na policje.

Prawdziwi oszusci nic sobie nie robia z komentarzy, a "oszukiwani" też ich nie czytaja.

Zatem szkoda sobie psuc krew: trzeba zglaszac na policje.

Tyle w tej kwestii.

No i zauwaz, co mnie w tym temacie kluje:

Autor pisze, że ten "nierzetelny" jest na forum, a jednoczesnie nie potrafi nawet wskazac jego nicka... Dla mnie ewidentny brak zdrowego rozsadku przy doborze partnerow w biznesie... Ale oczywiscie mozesz miec inne zdanie.

dymna.jpg

Ja tam żali nie wylewam, bo mój błąd to mój błąd, ale ban dla projektant by się w końcu przydał :) A co do policji - wiadomo, mnie oszukał na ~70zł i choć wiem, że nie powinno się odpuszczać, to zwyczajnie nie chce mi się za tą sprawą latać.

@wojtecki1 - gdzie tu widzisz żale? Ktoś ściemnia, więc ostrzega się przed nim innych - przecież nikt nie ma pretensji do administracji i nie płacze :)

Ten temat był potrzebny. Kto chciał/myślał to sobie do niego zaglądał. Jak padły jakieś oszczerstwa to zawsze "wskazany" mógł wyjaśnić sprawę i jak sam napisałeś początkujący - jakieś sprawy były wyjaśniane, ale ile spraw wisi tam od początku bez odpowiedzi ?

Administracja może nie oceniać, ocenę pozostawcie samym użytkownikom.

Moskit, ale widzisz, z nami jest tak, że jak zobaczymy u kogoś łatkę oszusta, to ją sobie zapamiętujemy i danego ktosia będziemy już kojarzyli w tej kategorii. Nawet jak się wytłumaczy, a sprawa się wyjaśni, to i tak smród zostanie, bo będzie w coś "zamieszany" i gdzieś tam w podświadomości będzie się nam kojarzył negatywnie, z jakąś aferą.

Sindirus , lekko mnie nerw nosi jak czytam Twoje posty w tym temacie i jednocześnie oczekuje na teksty, które zamówiłem 23 stycznia (a które już możesz sobie ...)

Oficjalnie więc smrodzę Ci w tym temacie, a jeśli mnie poniesie to i w innych, Panie nierzetelny partnerze Sindirus

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)