Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

przecież nikt nie ma pretensji do administracji i nie płacze

Widzisz, od jednego usera na PW dostałem wyjaśnienie kwestii pretensji do administracji, jak następuje:

Problemem jest olewatorstwo administracji. Ku..a to Wy macie zadbać o to żeby na forum nie pojawiali się (nie dawali ogłoszeń) lub zostali napiętnowani gorącym żelazem ludzie robiący kogoś w człona - stary sam nie lubię być dymany

Skąd zatem pomysł, że to admini mają dbać o "czystość ogłoszeń", skoro wszędzie jest jak wół, że administracja PiO nie bierze odpowiedzialności za treść ogłoszeń...?

W kwestii banów:

nie wydaje Ci się, że dałoby to fantastyczne narzędzie Twojej konkurencji?

zakładamy, że ogłaszasz się na PiO z jakimś nowatorskim narzędziem w bardzo atrakcyjnej cenie...

Twoja konkurencja zgłasza do adminów, że jesteś oszustem...

Bez względu na to, czy trafiasz do filtra na czas wyjaśnienia, czy dostajesz bana - jest niesłuszne i tyle. Prawda? No i troszkę uciążliwe dla Ciebie, jako wnoszącego coś ciekawego na rynek oraz dla Twoich potencjalnych klientów.

W tym momencie pewnie znajdzie się tysiąc "rozwiązań", jak ustalać, czy oszczerstwo jest słuszne, czy nie... Np. "jeśli na pana >cośtamcostam< donosi jeden użytkownik, to nie banować, dwóch - filtrować, więcej, niż 10 - banować" (tu oczywiście mogą się pojawić liczby większe bądź mniejsze). Zatem zobaczcie, jakim jest to absurdem na forum, gdzie mamy do czynienia z zawodowcami od manipulacji danymi w necie... Chyba nie muszę tłumaczyć, jak uzyskać negatywną opinię o gościu w powyższy sposób z kilkuset kont... (jeśli muszę, to potrzebujesz jeszcze sporo szkoleń z BlackSEO).

Jest też inna metoda: zawieszać oba konta - zgłaszającego i zgłaszanego -> do wyjaśnienia... Niestety to również rodzi nadużycia: ile swoich kont jesteś w stanie poświęcić, żeby Twoja konkurencja o Tobie na PiO nie pisała? :P

Gwarantuję, że maksymalnie dwa miesiące i na PiO pozostałyby konta modów (chociaż pewnie też byłyby zgłoszenia, że to nierzetelni partnerzy) i adminów oraz tylko nowe, codziennie zakładane konta...

Co więcej: żaden z obecnych tu modów nie jest na etacie PiO i robi moderację w wolnym lub wykradzionym czasie... Kiedy niby znaleźć jeszcze czas na ocenianie, kto ma rację?

Powtórzę jeszcze raz:

Administracja nie odpowiada za treść ogłoszeń, za rzetelność ogłaszających się, a przede wszystkim za niefrasobliwość lub nawet notoryczną naiwność i chciwość kupujących.

I powiem to dobitnie:

każdy taki wątek rodzi wcześniej, czy później osobiste wycieczki, które zgodnie z regulaminem są tępione na PiO. Przykład? proszę bardzo:

Sindirus , lekko mnie nerw nosi jak czytam Twoje posty w tym temacie i jednocześnie oczekuje na teksty, które zamówiłem 23 stycznia (a które już możesz sobie ...)

Oficjalnie więc smrodzę Ci w tym temacie, a jeśli mnie poniesie to i w innych, Panie nierzetelny partnerze Sindirus

to jest właśnie przykład wycieczki osobistej... wolfik: albo sam edytujesz tego posta tak, żeby nie można było zarzucić Ci niezgodności z regulaminem, albo ja to zrobię i dostaniesz "odsiadkę".

Panowie i Panie, jeśli się nie nauczycie odpowiedniego poziomu dyskusji i dalej będą w takich działach pyskówki; będę zamykał te wątki i chętnie obdarowywał karami.

dymna.jpg

@początkujący

Skoro zostałem zacytowany to się odezwę. Podałem Ci sposób na brak możliwości oczerniania innych i jednocześnie na eliminację osób które robią wałki. I nadal uważam, że Administracja powinna jednak poczuwać się do tego kto i jakie ogłoszenia zamieszcza.

zatem ja jestem za zakazem w ogóle jakichkolwiek ogłoszeń. Również tych w stopkach.

np. "Stwórz listę SEOKatalogów ze mną" albo "Dopasowany Hosting 12 IP oraz tanie domeny"

rozwiąże to problem w 100%

wytłumacz mi, proszę, jaką ja mam brać odpowiedzialność za Twoją rzetelność wykonania wspomnianych usług...

zapłaciłeś mi może 0,001PLN za mój czas poświęcony na to, żeby Cię zweryfikować?

a może ktokolwiek z tego forum to zrobił?

czy może już dociera, gdzie jest różnica między ogłoszeniem na PiO a np. allegro lub ZPN?

w obu powyższych masz odpowiedzialność wspólną: również adminów - za jakość ogłoszeń.

w przypadku PiO - na jakiej podstawie?

bo tak uważasz?... troszkę słaby ten argument

no chyba, że mnie z błędu wyprowadzisz...

dymna.jpg

Admini nie dadzą rady weryfikować użytkowników, bo jak zostało napisane nie są na etacie.

@początkujący Zakaz ogłoszeń też jest głupi, przecież jeśli się szuka kogoś do pracy zawsze trzeba go zweryfikować, i robi się to za darmo. Jak zatrudnisz partacza przez ogłoszenie w gazecie to będziesz miał pretensje do gazety?

Może by dodać opcję oceniania użytkowników? Oceny mogły być wystawiane przez osoby mające więcej niż x postów i społeczność sama by odwaliła robotę z weryfikacją użytkowników.

Edytowane przez bazeus

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

@bazeus, nadal idziesz w kierunku "marketów" internetowych, a nie to jestem celem tego forum

większość pojawia się tutaj nie po to, by uczyć lub być nauczonym, a żeby coś sprzedać frajerom... do przemyślenia. Nadal twierdzę, że wyłącznie całkowity zakaz ogłoszeń na PiO rozwiązałby problem z oszustwami i nierzetelnymi ogłoszeniami.

Jak zatrudnisz partacza przez ogłoszenie w gazecie to będziesz miał pretensje do gazety?

chyba jednak nie polemizujesz ze mną, tylko z moim oponentem w tej dyskusji...

BTW: otworzyłem ponownie cały dział, ale zwróćcie uwagę na dopisek w temacie...

dymna.jpg

Dlaczego mieszasz do tego moją stopkę ? Czy stworzenie listy seokatalogów jest ogłoszeniem? Spojrzałeś chociaż co się kryje pod tym linkiem? Czy Twoje "wykonaj test seo" jest ogłoszeniem?

zapłaciłeś mi może 0,001PLN za mój czas poświęcony na to, żeby Cię zweryfikować?

a może ktokolwiek z tego forum to zrobił?

Podjąłeś się pewnej funkcji na określonych zasadach. Jeśli oczekujesz wynagrodzenia za swoją pracę to tej sprawie władni są właściciele forum - nie użytkownicy.

w przypadku PiO - na jakiej podstawie?

bo tak uważasz?... troszkę słaby ten argument

Posiadając psa nie odpowiadasz za to co zepsuje sąsiadowi ? Jesteś właścicielem czegokolwiek (samochodu, drzewa, psa) odpowiadasz za szkody Ty jako właściciel.

P.S Widzę że wątek został otwarty - to dobrze. Idą zmiany. I nie traktuj tego jako wycieczkę osobistą - zwyczajnie tak myślę. Szczegóły wyjaśnimy sobie u mmarka :P

dział ogłoszeń zróbcie płatny, np za możliwość wystawienia 5 ogłoszeń 50 zł na fundację

drogo? ma być drogo, skończy się tam trolowanie i co to niewidy, skończy sie też nieznajomośc regulaminu, bo kto będzie wywalał $ by jego ogłoszenie lądowało w koszu, albo w czarnej dziurce?

za ogłoszenia w stopkach -> ostrzeżenia, od ogłoszeń jest dział ogłoszeń

sam temat jest ok, nawet jak sa tu przepychanki, ktos komuś namiesza? smród pozostanie? jakoś nawet przy wyjasnionych sprawach nie zauważyłem chyba takiej, w której nie było podstaw do tego smrodzenia

ktoś zawsze raczej zawalił, tylko, że jedni się przyznawali, inni udawali, że ich nie ma, a inni dalej brnęli w zaparte, że są słitaśnie idealni i tylko oni mają prawo cos wymagać przy jednoczesnym olewaniu na maxa swoich zobowiązań

btw

co jest nie tak z poziomem posta wolfika? gdzie tu jest wycieczka osobista?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Idą zmiany

masz rację... ale obawiam się, że możesz nie być zadowolony.

Podjąłeś się pewnej funkcji na określonych zasadach

dokładnie: na bardzo określonych: nigdzie nie było o weryfikacji, czy pod Twoim linkiem znajduje się ogłoszenie, czy bardziej pod moim...

Posiadając psa nie odpowiadasz za to co zepsuje sąsiadowi ?

za to odpowiadają przepisy i posiadając psa im podlegasz

zatem poproszę o przepis prawny, na którego podstawie chcesz mnie obarczyć odpowiedzialnością, że ktokolwiek został oszukany na PiO.

nie traktuj tego jako wycieczkę osobistą

do czasu, aż ktoś nie atakuje mnie osobiście - nie traktuję jego wypowiedzi, jako wycieczkę osobistą.

Szczegóły wyjaśnimy sobie u mmarka

myślę, że nie znasz mnie jeszcze do końca: albo się bawię, albo jestem bardzo serio... bardzo nieczęsto mi się zdarza łączyć te dwie rzeczy... i jestem mocno asertywny, zatem ciężko Ci będzie przekonać mnie do dyskusji o jakości ogłoszeń na PiO w trakcie wyciągania dorszy i zwracania wódki do morza... :P

co jest nie tak z poziomem posta wolfika? gdzie tu jest wycieczka osobista?

sposób wypowiedzi a nie jej wartość merytoryczna

kiedy atakujemy osobę, a nie problem: jest to wycieczka osobista i to ma miejsce w tej wypowiedzi

dymna.jpg

Wątek dotyczący poziomu realizowania zleceń może i jest potrzebny, ale jednocześnie należy pamiętać o dwóch sprawach:

1. Administracja i moderatorzy PiO są od pilnowania porządku na forum, a nie od weryfikowania rzetelności zleceniobiorców/usługodawców i pilnowania cudzych interesów.

2. Kto ma w takim razie weryfikować zasadność gorzkich żalów wylewanych w tym wątku? Od rozstrzygania tego typu sporów są odpowiednie organy/instytucje i tam poszkodowani powinni dochodzić swoich praw.

Jakoś jeszcze chyba nie trafiłem w tym wątku na przekonujące dowody - wszystko sprowadza się do wzajemnego obrzucania błotem i/lub straszenia prawnikami, ale jakoś żaden poszkodowany nie kwapi się potem do poinformowania jak zakończyła się cała sprawa...

Na forum każdy może sobie napisać cokolwiek o każdym oferującym swoje usługi w ogłoszeniach. Na chwilę obecną każdy może sobie tutaj napisać także o mnie, że go oszukałem (dla ścisłości - nie ogłaszam się w tym dziale).

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

myślę, że nie znasz mnie jeszcze do końca: albo się bawię, albo jestem bardzo serio... bardzo nieczęsto mi się zdarza łączyć te dwie rzeczy... i jestem mocno asertywny, zatem ciężko Ci będzie przekonać Cię do dyskusji o jakości ogłoszeń na PiO w trakcie wyciągania dorszy i zwracania wódki do morza...

To było fajne :P

zatem poproszę o przepis prawny, na którego podstawie chcesz mnie obarczyć odpowiedzialnością, że ktokolwiek został oszukany na PiO.

Właściciel odpowiada za szkody wyrządzone. Dlatego powstały polisy OC. I kolejny raz odpowiadam - nie Ciebie. Jednak administracja powinna zadbać o to żeby nie ogłaszali się krętacze.

Pomysł zakręconego jest świetny ;)

masz rację... ale obawiam się, że możesz nie być zadowolony.

Nie ogłaszam się na PiO więc jedyne co mnie może dotknąć to likwidacja stopki ;)

Właściciel odpowiada za szkody wyrządzone. Dlatego powstały polisy OC. I kolejny raz odpowiadam - nie Ciebie. Jednak administracja powinna zadbać o to żeby nie ogłaszali się krętacze.

prosiłem o podstawę prawną, nie o Twoje przemyślenia...

podstawa prawna ma dotyczyć ogłoszeń handlowych na forum internetowym...

może również dotyczyć odpowiedzialności hipermarketu za ogłoszenia przypinane przez klientów na udostępnionych tablicach ogłoszeń... spotkałeś się z czymś takim? zauważyłeś na jakiejkolwiek z tych tablic "market bierze pełną lub cząstkową odpowiedzialność za rzetelność ogłoszeń na tej tablicy"?

...

przemyśl to jeszcze raz i daj mi podstawę prawną, bo akurat na pieska, samochód, zalanie sąsiada to mogę Ci dać...

dymna.jpg

Myślę że śmiało można tu podpiąć art 14 pkt 1 z ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną dotyczy to wyłączenia odpowiedzialności:

Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby

systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę,

nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności,

a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej

wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi

działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych.

Czyli jeśli jest info o bezprawnym działaniu - ponosisz odpowiedzialność. Prawo jakie jest takie jest - może niezbyt czytelne (nie jestem prawnikiem) ale moim zdaniem właściciel odpowiada za swoją własność.

Dla mnie temat zamknięty

Pozdrawiam