Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie można znaleźć solidnych pisarzy tekstów do precli w cenie 1,00-1,40.

Problem polega na tym że zlecacie jednej osobie, trzeba mieć co najmniej 5 takich osób, i wtedy idzie sprawnie.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Chłopaki mają rację. To nie cena jest tutaj wyznacznikiem. Pisarze z tego forum biorą 10 zleceń na raz i potem się nie wyrabiają. Mało jest tutaj przede wszystkim osób, które potrafią pracować z klientem i nawiązać z Nim długofalową współpracę. To co Marches podał za przykład to jest żart tego pseudo pisarza, który wybiera zlecenie gdy jest droższe? Znam pisarzy, którzy nie potrafią napisać 20 tekstów dziennie co jest po prostu żałosne. Jak ktoś czegoś nie umie to niech tego nie robi a nie zawraca Nam wszystkim du**ę.

Ja dla przykładu podam ostatniego głąba, który się do mnie zgłosił na moje ogłoszenie. Miał napisać 5 (słownie pięć tekstów), powiedział mi "za godzinę". W sumie aż tak mi się nie spieszyło i co i gó... Już się do mnie nie zgłosił.

Ten pan co wspomniał o absolutnym minimum za 1,50, może opowie jak po złotówce płaci a do tego trzeba czekać 2 tygodnie, w tym czasie stając się obiektem żartów i drwin a oferta znajdująca się na jednym z portali zaczyna się..

"mogę dać umowę o pracę" pewnie..ja czekałem 2 tygodnie na rozliczenie za 50 artykułów, przy tym dziwne zagrywki, żarty, ja rozumiem wszystko, ale tutaj terminu nie zawaliłem

Jeśli tak się traktuje poważnych ludzi, którzy piszą za takie "grosze" i nie jest to nawet minimum (które tu zostało przedstawione, przecież oferty są rzeczywiste po 1,10 i 1,20 to co to za bajki?) to potem są opóźnienia, najgorsze, że nie patrzy się przy tym na własne ręcę i błędy jakie sami popełniamy. Dziennie piszę do 80 szt, jednak ze względu na cenę, mam dość, zleceń do soboty, chce zakończyć owe, i dopiero poszukiwać nowych, jeśli ktoś rzuca się na duże ilości, i nie wysyła codziennie paczek etc, (przy powiedzmy 200 na tydzień 30 szt dziennie) to dla mnie jakiś dziwny z niego profesjonalista. Choć ja się za takiego również nie uważam..zdarzają się poślizgi, jednak niech tutaj mi niektórzy nie piszą o braku profesjonalizmu czy rąk do pracy. Jak byli chętni, to się z nich żartowało, drwiło, głupimi tekstami rzucało, to teraz ma się za minimum, to co się chciało, ja bym nawet za potrójną stawkę, nie wszedł do tej samej "rzeki" liczy się przede wszystkim szacunek.

Dziękuje i mam nadzieje, że i wasze problemy uda się rozwiązać pozytywnie

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Niektórzy pisarze przekraczają 100k dziennie.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

a może ja inaczej spostrzegam, może w szkole podstawowej, przy starym nauczaniu było to inaczej odbieranie, czyli analiza tekstu i na jego podstawie napisanie własnego, no nie wiem..ale zróbmy również schemat

80 tekstów (przy dobrych wiatrach są to precle, z czego 80% tematyki już znasz, na resztę poświęczasz czas)

12 godzin (okres przez który je piszesz)

80x12= 960teraz od tej kwoty odejmuję powiedzmy, no, dwie godzinki, na obiad, toaletę, czy tam pauzę na chwilę, nawet dwie z hakiem)

to zostaje nam 800 minut na 80 tekstów czyli 10 minut (analiza tekstu w szkole średniej, wymagała szybszego przyswajania treści, nie wiem może się coś zmieniło? nie ma już nauki szybkiego czytania?) oczywiście jeśli piszesz na dany temat, to czasem te 10 minut to za dużo dla ciebie (bo pisałeś już enty raz o pozycjonowaniu czy kursach walut) ale są teksty wyższej jakości oczywiście, otwieram Google, znajduje treści i płynę (czyli przyswajam treść a potem przekazuję ją inaczej)

Sposób by nie zwariować?

ustalasz scenariusz samego pisania (czyli jako Kazio, albo zdegustowana Marysia, wcielasz się w rolę osoby lub bacznego obserwatora), dla wielu wariactwem jest to, że to co pisze, jednocześnie na głos mówię, ot niby nic wielkiego a jednak bardzo pomaga

Nie mówię, że zawsze piszę 80 sztuk (tak się dziś trafiło, i pozwala mi na to jeszcze praca)

ja nikomu nic nie narzucam, nie proponuję, każdy może sprawdzić precla, tekst, itd robię próbny, jak nie odpowiada, nasze drogi się rozchodzą dla mnie to logiczne

jednak główna zasada, szanuj innych , nie interesuje mnie ile ktoś może napisać, ale jak.

Dziękuje i już się nie wtrącam do tej dyskusji, nie chcę robić niepotrzebnego zamieszania

Z poważaniem

Herkules

korekta wyniku :D poniżej mój błąd, dziękuje za poprawę, cholera a 4 na pisemnej ugrałem..co i tak nie zmienia faktu, że to jest wystarczająca ilość czasu, a większość osób, jak sama deklaruje, mało śpi i dużo pracuje, jak typowy rodak

Edytowane przez Herkules

80 tekstów (przy dobrych wiatrach są to precle, z czego 80% tematyki już znasz, na resztę poświęczasz czas)

80x12= 960 teraz od tej kwoty odejmuję powiedzmy, no, dwie godzinki, na obiad, toaletę, czy tam pauzę na chwilę, nawet dwie z hakiem)

to zostaje nam 800 minut na 80 tekstów czyli 10 minut

Jeśli mogę wtrącić. To ja również byłem w szkole jeszcze za czasów starego systemu edukacji, ale ...

dlaczego 80 (tekstów) pomnożone przez 12 (godzin) daje Tobie 960 (minut) ?

12 godzin = 720 minut

720 / 80 = 9 minut/tekst

oczywiście nie licząc przerw.

Pozdrawiam

banner1.png

Pisanie artykułów w języku polskim, niemieckim i angielskim

widze że strasznie Hercules chce być uważany za profesjonalnego pisarza - niestety daleko ci skoro 80 tekstów dziennie piszesz bo w to akurat kompletnie nie wierzę (zresztą znam twoje możliwości)

Masz racje nie rób zamieszania, jesteś za cienki w uszach żeby tutaj się mieszać i unosić honorem za opóźnioną płatność za głupie 50 tekstów. Ci co najwięcej gadają najmniej robią. Załóż DG, płać podatki, zus, księgową i wtedy pogadamy.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

12h pracy, masakra, masz czas spać, wyjść na spacer, obejrzeć film, spotkać się ze znajomymi? :wow:

Nie lepiej podnieść stawki i pracować 3h dziennie?;)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Po pierwsze znów pan Marches zarzuca mi coś o czym nigdy nie wspomniałem, czyli bycie profesjonalnym pisarzem, nigdzie powyżej o tym nie wspomniałem, nawet to wyeliminowałem z dyskusji gdyż nie posiadam ani doświadczenia, ani wykształcenia adekwatnego do posługiwania się takim tytułem, ani wiedzy z tej dziedziny (ale przyzwyczaiłem się u tego pana już do nieprawdziwych oszczerstw). Jednak zawsze uwielbiałem zabawę naszym językiem ojczystym, nie wiem czy ktoś pamięta, jak wiele gier słownych było z nim związanych, jest on kreatywny i ciekawie można nim obracać.

Krytykuje pan moje możliwości, a przecież napisałem panu w jeden dzień wymaganą ilość tekstów, potem kolejne..nawet nakłaniałem do większego przerobu ( i to była jednorazowa współpraca więc gdzie tutaj słuszność powyższego wniosku?)

Ja pana rozumiem (również musiałem jak 9 mln rodaków zapłacić podatek od nieruchomości który był o 20% wyższy niż w tamtym roku), ale to pan przez 2 tygodnie ze mnie drwił i robił sobie żarty, do tego oczernił mnie w tym miejscu ( a wystarczyło napisać "słuchaj za dwa tygle będzie na bank, spoko? " albo "ej stary wiesz, no na początku nie mówiłem, ale potrzebna by była Umowa o dzieło da się?" ) niestety potraktował pan mnie jak dzieciaka do słownej przepychanki, był to też powód mojej wypowiedzi w tym miejscu

Kolego 12 godzin, to także praca zawodowa (nie chcę o niej opowiadać, ale pełnie swoje obowiązki należycie, więc prosiłbym o nie określanie moich kompetencji zawodowych) która pozwala mi na to, bym mógł sobie klepać tekściki które uwielbiam pisać (moja dziewczyna wychodzi do pracy o 5 wraca o 18, potem książka i sen, rzeczywistość)

a tak jak ktoś wspomina to podniesienie stawki nic nie da, bo twoja oferta wyląduje w śmietniku, gdyz 80% weźmię pod uwagę cenę (nie dziwię się im wcale) mi pisanie tekstów pozwala opłacić studia zaoczne czy grzeszę? (mozna podpisać ze mną umowę o dzieło, więc każda ze stron będzie zadowolona)

Myślę, że starczy już dyskusji w tym miejscu, celem tego miejsca, było zupełnie co innego, nie zachowujmy się jak wielu panów z telewizyjnej potęgi, i nie napędzajmy się sami

Pozdrawiam i miłego wieczoru

Kolego, albo mówisz A, albo mówisz B.

A:

B:

12 godzin, to także praca zawodowa

Więc się zdecyduj, czy przez 12h klepiesz teksty i poświęcasz się tylko temu (A), czy przez 12h "poświęcasz się też pracy zawodowej" (:wow:, której wtedy nie wykonujesz należycie, bo robienie dwóch rzeczy na raz sprawia, że obie są do xxxx. Tylko niektóre urzędasy mogą sobie pozwolić na picie kawki w pracy, pykanie w pasjansa i pogaduszki z kolegami/koleżankami i jeszcze liczą na premię. Chyba że przez 12h piszesz teksty a kolejne 12 spędzasz w "pracy", tylko zastanawiam się, kosztem którego zajęcia śpisz, jesz i masz czas na kontakty z ludźmi.

Sebastek, ja kiedyś też pisałem precle za 1zł łapiąc oferty na ZPN, podniosłem stawki i klientów wcale nie ubyło, a nawet zrobiło się ich więcej. Wbrew pozorom klientom nie zawsze chodzi o cenę, a oferty od osób piszących za złotówkę traktują jako zwykły żart.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zasada 1: Za zrobioną pracą należy się zapłata. Tekstw stylu: "za cienki w uszach żeby tutaj się mieszać i unosić honorem za opóźnioną płatność za głupie 50 tekstów" świadczy o buractwie. Jak nie ma się kasy, to się nie zleca.

Zasada 2: Robotę robi się w terminie. Tłumaczenia w stylu "zawaliłem bo załapałem lepsze zlecenie" świadczy o buractwie. Przyjęte tematy realizuje się na początku.

Jeżeli te 2 zasady byłyby realizowane to nie byłoby problemów.

A tak na marginesie: 3 ogłoszenia o copy z PiO - rozmowa z 3 copy. Poprosiłem o przygotowanie po 10 tematów na które chcieliby pisać blogi. Termin: 1 dzień. Współpraca przynajmniej na rok. 20 tekstów miesięcznie, bez napiętych terminów, bez narzucanych tematów, bez narzucanych anchorów. Wydaje mi się, że temat wart podniesienia, tym bardziej ze stawki też sami sobie wyznaczyli.

Wynik: ŻADEN z 3 copy nie napisał mi tych tematów.

Zasada 1: Za zrobioną pracą należy się zapłata. Tekstw stylu: "za cienki w uszach żeby tutaj się mieszać i unosić honorem za opóźnioną płatność za głupie 50 tekstów" świadczy o buractwie. Jak nie ma się kasy, to się nie zleca.

Zasada 1 : należy być w temacie jeśli się chce w nim uczestniczyć, nikt nie mówił że nie dostanie kasy tylko dostaje kase po wykonaniu zlecenia, a sam widzisz że zabawy z pisarzami kończą sie zawalonymi terminami i przeróżnymi wymówkami. Ja w tym temacie nie siedze od dzisiaj i nie dziwi mnie taki % bezrobicia w polsce skoro do pracy tak każdy podchodzi.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114