Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio spotkała mnie przykra sytuacja. Kupiłem od firmy FirSoft.pl stronę internetową Efilmik.pl. Miałem zapłacić połowę sumy przed otrzymaniem strony, a drugą połowę po. Jak się później okazało, po zapłaceniu pierwszej sumy sprzedawca nie odzywa się do tej pory. Wątpię, aby kiedykolwiek dał odpowiedź w tej sprawie lub zwrócił pieniądze.

Chciałbym, aby jak najwięcej osób dowiedziało się o tej sprawie oraz o rzetelności tej firmy.

Niby profesjonalna i wiarygodna firma, a tak na prawdę to banda złodzieji. :(

Pozdrawiam

Witam,

Ostatnio spotkała mnie przykra sytuacja. ...

Pozdrawiam

Współczuję Ci ale PiO to nie kozetka u psychologa.

Również pozdrawiam.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Właśnie, nie spisałem umowy i to był mój błąd. Jak widać nie można im ufać na słowo. Czy to jest firma? Tego nie jestem pewien, gdyż nie znalazłem żadnych danych. Na ich stronie w formularzu, jak to napisali "konaktowym". Piszą jako "My" także możliwe, że działa tam kilka osób. Wysłałem im link do tego tematu i o dziwo, w końcu po tygodniu próby skontaktowania się i omówienia sytuacji dostałem odpowiedź. To już duży sukces! Jednak nie jest to próba dogadania się, lecz groźba. Nie liczę na żadne współczucie. Uważam, że o nierzetelnych partnerach powinno się rozmawiać i informować innych ludzi, dlatego założyłem ten wątek.

W celu sprostowania:

- firma ma pełną świadomość, że pieniądze dotarły na ich konto.

Wątek nie ma na celu urażenie kogokolwiek. Wyrażam tylko swoją opinię w demokratycznym kraju o transakcji na której skorzystała tylko jedna ze stron. Nie potrzebnie napisałem "Banda złodzieji", działałem pod wpływem emocji stąd ta literówka.

Pozdrawiam

Umowa słowna to też umowa - sądy ją uznają, z tym że nieco trudniej jest to udowodnić, ale dobry prawnik da radę.

Poza tym w k.c. jest taki fajny zapis o bezpodstawnym wzbogaceniu: https://prawo.money.pl/kodeks/cywilny/tytul-v-bezpodstawne-wzbogacenie/art-405

Prócz tego paragrafy o oszustwie (ścigane już od kwoty 1grosza) - wystarczy się przejść na policję, wydrukować maile, poświęcić 20 minut czasu.

PS. Brak jakichkolwiek danych firmowych w tym NIPu - poważnie jesteś taki naiwny i uwierzyłeś, że to firma? I to taka, która unika podpisania umowy?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Ofertę znalazłem na tym forum. Oto link do oferty: kliknij

Strona wygląda profesjonalnie oraz świadczy usługi programistyczne, więc wygląda to na firmę.

Autor tematu podaje "Skrypt został stworzony przez moją osobę i posiadam do niego pełne prawa", ale posługuje się e-mailem właśnie tej "firmy".

Strona prawdopodobnie została sprzedana komuś innemu.

Ten temat daje mi jasno do zrozumienia jak ciężko w dzisiejszych czasach znaleźć osobę, która rzetelnie wykonuje swoją ofertę zgodnie z tym co zostało ustalone w terminie oraz z "chęcią" oraz "podejściem" godnym przedłużenia współpracy. Cieszę się, że tutaj trafiłem, można sporo wniosków wyciągnąć i zrobić swoją mała prywatną black listę ; )

cropped-test1.jpg

• 2 tygodnie później...

PUNKTY GOTLINK 500k

Nick: zegiel (Gotlink)

Zamowione zostały punkty Gotlink (500k punktów) na okres 30 dni.

Edit:

Ostatecznie sprawa została zakończona pomyślnie.

Przebieg:

1) Zamówienie zostało złożone 21.12.2013.

2) Punkty otrzymałem 22.12.2013.

3) 24.12.2013 otrzymałem na e-mail nr konta do wykonania przelewu bankowego.

4) 25.12.2013 około 8:00 rano dokonałem przelewu pieniędzy, życząc Panu Wojtkowi, wesołych świąt.

5) 25.12.2013 około godziny 18:00 przelew punktów został przez Pana Wojtka wycofany, a on sam nie odpowiada od tego momentu na maile, jego aukcja zniknęła również z giełdy Gotlink. Kontakt został utracony.

Efekt:

W sumie przelew punktów trwał 3 dni zamiast 30 dni, a pan Wojtek zapadł się pod ziemię, już w 10h po otrzymaniu pieniędzy.

Szkoda, że nawet w święta niektórym ludziom brakuje dobrej woli :)

Edytowane przez lev

Odbiegając od tematu ewentualnego oszustwa - czy nie mogłeś cofnąć przelewu internetowego (chyba że konta w tym samym banku)? W większości banków jest opcja anulacji, jeszcze zanim przelew został zaksięgowany (zwłaszcza w czasie świąt).

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)