Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

UWAGA NA TĄ OSOBĘ

Pani Klaudia K. z panieńskiego L. - pisze teksty na zamówienie (tzn. oferuje takie usługi)

posługuje się emailami copywrite.klaudiakubiak@gmail.com, mastertekst@gmail.com i nickiem

na PIO "klaudyska6" https://www.forum.optymalizacja.com/user/20691-klaudyska6/

jeden z postów:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/177543-wykonam-wszelkiego-rodzaju-teksty-gwarancja-zadowolenia/

25.05.2012 - Pierwszy kontakt i zamówienie tekstów

31.05.2012 - Wpłata pieniędzy (48 zł) na wskazane konto

11.06.2012 - Pierwsze przypomnienie o zleceniu // wymówka że chora

19.06.2012 - Powtórne przypomnienie o zleceniu // zero odzewu

25.06.2012 - Brak realizacji, prośba o zwrot pieniędzy // Brak odzewu

05.07.2012 - Ponowna prośba o zwrot pieniędzy // Brak odzewu

17.07.2012 - Kolejny email // kontakt urwany

Nie lubię być oszukiwany, jestem pamiętliwy (nigdy nie odpuszczam) choćby to była złotówka

08.01.2014 - namierzyłem tą osobę na PIO i przypominam sprawę // odp ze była chora i zapomniała, pisze ze nie ma takich pieniędzy i oferuje mi że napisze teksty które już mi do niczego nie są potrzebne

16.01.2014 - przypominam się i żądam zwrotu pieniędzy // straszy prawnikiem bo ja wspominam że opiszę sprawę , ciekawe - na prawnika ma :-)

20.01.2014 - przypominam o pieniądzach proponuję aby zaproponowała termin oddania // brak odzewu

Opisuję sprawę na PIO

Ciąg dalszy nastąpi :-)

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

Na razie zbanowałem jej multikonto z którego zlecała teksty wczesniej https://www.forum.opt...pozycjonerskie/

Prawdopodobnie ma inne jeszcze konta.

Konto właściwe ma "rzuconą" moderacje, to znaczy że nie zatwierdzimy na razie żadnego jej ogłoszenia o sprzedaż tekstów, natomiast jak będzie chciała wyjaśnić sytuacje w tym temacie to jej wypowiedz pojawi się.

Tyle możemy zrobić z naszej strony.

Dzięki.

Oczywiście mogę na Priv podesłać historię korespondencji i wyciąg z banku.

Edytowane przez KrisTex

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nie wiem czy się opłaca tutaj pisać cokolwiek, bo mam kilka firm i użytkowników mających pewną "historię" na forum, nie chcę zostać za przeproszeniem zjebany ale ile można czekać na sprawdzenie tekstów zapleczowych 5 miesięcy? (cena 200 zł za 200,000 znaków), i nie uważam by była to jakaś lipa

Nigdy nie wziąłem hajsu za nic z góry, ale widzę że wielu tutaj przedsiębiorców robi ludzi w konia bo ma renomę, ja już się nawet nie ogłaszam bo to nie ma sensu cytuje kilka ciekawych wiadomości typu

"Myślisz, ze miesiąc czasu starczy na sprawdzenie tekstów?" (zaplecze za 200 zł)

"Prowadziłbyś ku.. firmę to byś wiedział jaki mamy zapieprz" (pytanie kiedy dostanę 50 zł za swoje, po 76 dniach od wysłania tekstów)

Albo od miesiąca standard (nie odpisywać na meile czy GG)

Mam potwierdzenia użytkowników tutaj mających konto od de facto 2008 roku (od stycznia jestem stratny około 2,300 zł^^ połowa na UoD, połowa bez rachunku)

Zrobić taką listę czy jak?

Jeszcze raz przepraszam tych, którym niestety czasem terminów nie dotrzymałem (obecnie to uwaga 1 osoba) i czas najwyższy skończyć z czymś jak nieuczciwy zleceniobiorca,(może czas na złego zleceniodawcę którzy się zawsze potrzebuje na "zaś" a nigdy nie płaci do 7 czy 14 dni) bo kolejny raz dodam zawsze płatność po akceptacji tekstów (ale nie od miesiąca do pół roku to chyba jakiś cyrk)

Mam zatem zasadnicze pytanie czy można opublikować pewną listę, która może "mocno" zaboleć (ja podeślę tylko "tłumaczenia" w stylu powyższym, do administracji wraz z "tekstami" i wymówkami), gdyż nigdy przenigdy nie brałem pieniędzy za coś czego wcześniej nie zrobiłem

Z poważaniem Herkules

Lista ma ponad 34 pozycje, więc może namieszać jak Ruscy na Krymie

Ps. Nie odpisuje komuś, kto będzie pisał, iż nie dostał czegoś co zamawiał (to niech nie publikuje tego za co nie zapłacił)

Jeszcze raz przepraszam za ten nie wiem chaotyczny spam (ale nie korzystam z giełd czy innych pośredników), nie wiem może jestem idiota ufając ludziom na ładne oczy

• Like 2

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Ja jestem za. W tym biznesie pewnie tylu samo nierzetelnych copywriterów, co i zleceniodawców, a że przeciwieństwa lubią się przyciągać, to ci uczciwi często są stratni.

Proponuję albo od razu uderzenie z grubej rury i szeroką listę (w końcu od tego jest ten temat?) albo spokojne podanie kilku użytkowników, którzy już od dłuższego czasu zalegają Ci z kasą.

Herkules, jeśli teksty wysłałeś, kasy nie dostales a teksty opublikowane w sieci to nie ma co zastanawiać się

Zasadę mam jedną co piszę to nie analizuję( nie stosuje mieszanek mam to w jakimś pliku który raz na jakiś czas wyrzucam a nie wzoruje się na nim) , nie sprawdzam jutro dla udowodnienia swej racji prześlę jedną z takich rozmów (gdzieś wrzucę dla administratora forum i tylko jego)

Nie wiem czym mieszarka, do czego te teksty ;) zawszę proszę o specyfikę i słowa kluczowe (de facto frunie przykład za każdym razem), ale poważnie to co się w ostatnim pół roczu tutaj dzieje (i mówię o traktowaniu niektórych jak gimnazjalistów, nie tylko w sensie dyskusji ale przede wszystkim dotrzymania zasad współpracy)

Nie mam pretensji do PiO bo to za******e miejsce i encyklopedia wiedzy (i choć mnie SEO nie kręci, jestem na to za "Cienki") to dzięki nim $., stał się faktem ale w ostatnim czasie firmy, i uznani uzytkownicy robią z "kopi" pomoioty, i tak o tym się wypowiem bo mam ku temu podstawy (ale i dziękuje kilku stałym zleceniodawcą za to co było, jest i będze)

• Like 1

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Witam,

chciałem zgłosić nierzetelnego użytkownika tego forum.

Zamieściłem ogłoszenie o kupnie licencji na Zennoposter, odezwało się dwóch użytkowników, pierwszy sprzedał mi wersję LITE - przeniesienie licencji zajęło nam 10 minut, drugi oferował wersję standard - również się skusiłem, poprosiłem o wystawienie na allegro, od razu zakup, płatność przez payu, od tego czasu dostałem jeden email - w godzinę po zakupie ,że napisał do supportu jak wygląda przeniesienie licencji i od tego czasu cisza. Było to w zeszły wtorek, email nie odpowiada, tel również.

Użytkownik https://www.forum.optymalizacja.com/user/31630-rweb/

Email: king1991@op.pl

Allegro: https://allegro.pl/show_user.php?uid=13396706 - konto już zawieszone

Chodzi o 200 zł , jednak sprawy nie odpuszczę, spór na allegro już jest, sprawę zgłoszę organom ścigania, wystarczyło, żeby się odezwał i oddał pieniądze, a tak brak kontaktu = wyłudzenie, kwoty minimalnej na wyłudzenie nie ma, więc jak ktoś chce mieć karalność na koncie za 200 zł to proszę bardzo.

Nie bójcie się zgłaszać nawet drobnych kwot na policję, Herkules, wg mnie to co opisujesz to są po prostu wyłudzenia - użytkownik zamawia a wie ,że nie zapłaci.

"Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8."

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

Zamieściłem ogłoszenie o kupnie licencji na Zennoposter,

a widzisz, autor zennoposter nie zezwala na odsprzedaż licencja. A reszta to już skutki.

Po drugie jak byś zobaczył posty tego użytkownika to byś zrozumiałeś ze on nie tylko zennopostera niema a również grama przyzwoitości. Bo już dawno miał grupę "na dywaniku" - teraz zbanowałem jego 5 minut temu. Więc chyba mogłeś domyśleć, się że ktoś kto już jest "na dywaniku" nie jest wiarygodnym partnerem.

Po 3 cie jak przeanalizujesz cash jego strony mediabox.net.pl to nawet znajdziesz jak jego łatwo zidentyfikować bo konto na allegro wątpię że to jego. Właśnie szukam jego multikont, jedno już Krzysiek zbanował wcześniej.

Napisze po raz dziesiąty weryfikujcie kontrahentów przez konta na PIO, jeśli użytkownik już ma grupę na dywaniku lub nowe konto, zastanowić się trzeba.

Czytajcie posty tych użytkowników, bo są tacy co na przykład "piszą teksty" a jednoczenie zlecają ich napisanie, sprzedają blasty a nigdy nie udzielaliś w tematach tych softów, lub też dawali ogłoszenia ze kupią blast, oferują profesjonalne pozycjonowanie doświadczenie w branży a konto na największym forum SEO z 20014 roku, takich artystów jest wiele.

@MaxPan rozumiem, że twórca Zennoposter nie pozwala na odsprzedaż licencji, dowiedziałem się o tym dopiero później.

Jednak mimo wszystko uważam, że to że licencji nie można przenosić nikomu nie zezwala na wyłudzanie pieniędzy.

W allegro ma Robert Bierczak na oferia https://oferia.pl/wykonawca/robert-bierczak/499951 również email i nr telefonu się zgadza.

Jeśli szukacie solidnej firmy to polecamy - Pozycjonowanie stron Poznań oraz Drukarnia Poznań.

prowadzisz interesy z użytkownikiem który już był "na dywaniku".

Zamiast zapytać się na PIO o warunkach licencji dajesz ogłoszenie, co więcej było na PIO już wałkowane, że Zennoposter nie kupisz z drugi reki. 99,99 % softów rosyjskich autorzy zabraniają sprzedawać licencje.

że to że licencji nie można przenosić nikomu nie zezwala na wyłudzanie pieniędzy

oczywiście, ze tak. Tylko mogłeś tego uniknąć, o to mi cały czas chodzi.