Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Pani CheNelly (użytkownik tego forum) z adresem email milena_777_@hotmail.com okazała się nierzetelnym partnerem, umawialiśmy się na dany termin po czym dostałem wiadomość o braku internetu i kontakt się urwał, na szczęście pieniędzy nie straciłem jednak kosztowało mnie to sporo czasu, w którym to inny copywriter mógł wykonać zlecenie. Nie polecam CheNelly

Dnia 28.12.2014:
Witam, piszę w sprawie ogłoszenia na forum PiO. Jest w stanie wykonać zlecenie w ciągu 48 godzin od zlecenia realizacji, cena *********zł.
Pozdrawiam,

W piątek (2.01.2015) dostałem wiadomość, że teksty są jednak teksty nie zostały wysłane. Kontakt się urywa. Rozumiem, święta etc. etc. Jednak jeżeli podejmuje się ktoś zlecenia to terminowość jest wymagana.

Edytowane przez melu

Rzetelny oraz terminowy copywriter dostępny tutaj:

Pani CheNelly (użytkownik tego forum) z adresem email milena_777_@hotmail.com okazała się nierzetelnym partnerem, umawialiśmy się na dany termin po czym dostałem wiadomość o braku internetu i kontakt się urwał, na szczęście pieniędzy nie straciłem jednak kosztowało mnie to sporo czasu, w którym to inny copywriter mógł wykonać zlecenie. Nie polecam CheNelly

Tak, to prawda, że pan Daniel tekstów nie otrzymał, nie ukrywam tego. Niestety, ale nieszczęśliwie nie miałam Internetu przez kilka dni, 2 stycznia miałam wysłać Panu Danielowi teksty od mojej siostry, przekonana, że to zrobiłam (wysłałam e-mail bez załącznika) wyszłam z domu i zostawiłam w nim telefon. Po powrocie czekała na mnie wiadomość "w takim razie przekazuje innej osobie zlecenie" i e-mail mówiący o tym, że pan Daniel przekazuje zlecenie innemu copywriterowi. Więc przyjęłam to do wiadomości i tyle, skoro nagle okazało się, że zlecenie chyba nie było aż tak pilne i Pan Daniel mógł je przekazać komuś innemu.

Nie mówię, że jestem bez winy, bo jestem, ale też nie rozumiem zachowania Pana Daniela, który chyba zacznie niedługo mnie prześladować, bo już znalazł mojego prywatnego bloga o zupełnie innym temacie niż coopywriting (założony na inny adres e-mail) i jako Anonim zamieszcza pod nim komentarze... Wiem, że słabo postąpiłam, ale to już chyba lekka przesada jak dla mnie...

Chyba po prostu się nie dogadaliśmy i olałam temat w chwili, kiedy dostałam wiadomość, że ktoś inny to wykona, Tyle w tym temacie mam do powiedzenia :)

Dodam jeszcze, że za opóźnienie w wyniku chwilowego braku internetu zaproponowałam rabat w wysokości prawie 20%. No, ale cóż, nawaliłam i kajam się z tego powodu. Przypadku chodzą po ludziach :)

(i nie, nie zabalowałam na sylwestra, bo spędziłam go z psem ;))

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

po co cytuję bez potrzeby???

chyba następnym razem dostanę za to ostrzeżenie...

Prywatności w blogu za dużo nie ma ponieważ jest dostępny publicznie przy pani profilu google plus :) Jak widać komentarze (aż 2, taki wielki spam z którym nie dało się uporać) poskutkowały i nawiązałem "kontakt".

Edytowane przez początkujący
nie cytujemy w całości wpisów "z góry"

Rzetelny oraz terminowy copywriter dostępny tutaj:

Aż się boje pomyśleć jaki był dym jak by $ poszła z góry... 6 dni poślizgu i już wpisy na PiO i szukanie śladów w sieci by pokomentować sobie. Oby ten rok skończył się inaczej niż zaczął ;)

• Like 3

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

szfab tutaj niestety muszę Cię zaskoczyć, lecz te przyczyny często są zgodne ze stanem faktycznym. Jako pisarz to przerabiałem niejednokrotnie, na szczęście staram się zawsze mieć inne sposoby na kontaktowanie się ze zleceniodawcą i wolę bez zbędnej zwłoki powiadomić o ewentualnych opóźnieniach/problemach itp.

Potrzebujesz linków? Pisz!

• 1 miesiąc temu...

Ja to się Kinga zastanawiam nad twoim zdrowiem psychicznym. Osobiście czuje się zażenowana twoją osobą, twoim postępowaniem i tymi lichymi tłumaczeniami. Zamieszczam, wyjaśnienia do całej sytuacji przedstawiciela Netmy. Zlecenie na którym nacieła mnie Kinga dotyczyło tekstów właśnie dla tej firmy, a wygląda to tak ( całość znajduje się pod tym linkiem https://freelancer.org.pl/topic.php?id=260&page=2)

,,Szanowna Pani Kiniusiu

Bardzo się cieszymy, że jest Pani tak aktywna w internetowych książkach skarg i wniosków oraz wszelkiego rodzaju serwisach, które mają ostrzegać przed nieuczciwością. Tym bardziej cieszymy się, że to Pani rozpoczęła wątek, ponieważ atak jaki Pani przyjęła sprawi, że pożre Pani swój własny ogon, bo kłapać Pani umie, tylko brak Pani argumentacji.

1. „Osobą ją nielegalnie reprezentującą (bez zatrudnienia i upoważnień) panem Michałem W. nick szponciarz”

Od początku Pisałem, że reprezentuję firmę Netma w związku z tym posiadam na to zgodę właściciela. Pracuję jako freelancer, więc nie muszę być zatrudniony a z Netmą rozliczamy się na podstawie faktur. Zresztą fakt, że występuje w imieniu agencji świadczy o tym najlepiej.

2. „Pomijając problemy w trakcie realizacji zlecenia”

A dlaczego pomijając? Dostała Pani zlecenie polegające na napisaniu krótkich tekstów, których ilość miała być naprawdę zacna. Istotnie dostarczyła Pani 1000 tekstów w ciągu pierwszego tygodnia, ale w kolejnym pojawiły się kłopoty natury technicznej, o których łaskawa Pani powinna wspomnieć. Po pierwsze teksty z kolejnej partii przyszły z opóźnieniem, a w dodatku ich oryginalność pozostawiała wiele do życzenia, co zresztą zostało Pani zaprezentowane w formie stosownego raportu. Powtórzenia na poziomie 70% to nie jest to, czego oczekuje zleceniodawca.

3. „do dziś nie otrzymałam zapłaty za wystawioną fakturę (7dni) z dn. 09.03.2011”

W kwestii rozliczenia ma Pani rację – nie dostała Pani pieniążków, ponieważ faktura zawiera błędy natury formalnej, które dyskwalifikują ją pod względem księgowym o czym Pani poinformowana w mailu, którego fragment pozwolę sobie zacytować:

” Pani K.

Proszę o podanie bezpośredniego numeru telefonu do Pani. Faktura została błędnie wystawiona/brak numeru konta w fakturze oznaczonej jako przelew, w kolejnym kroku została odesłana do nadawcy bynajmniej nie była nim Pani a firma zajmująca się fotografią, z którą żadnej współpracy nie podejmowałem.

W celu wyjaśnienia sytuacji proszę o podanie telefonu kontaktowego bezpośrednio do Pani.”

Na fakturze przelewowej musi być numer konta, a przesłała je Pani w osobnym mailu, co poddaje w wątpliwość, aby numer rachunku był w jakikolwiek sposób związany z firmą wystawiającą, która nota bene należy do kogoś, z kim nie podejmowaliśmy współpracy, wobec tego cała ta sytuacja zaczęła troszkę „śmierdzieć”. My nie chcemy mieć przez Panią kłopotów z US, ale Pani aktywność może się skończyć tak, że stosowna inspekcja sprawdzi Pani historię przelewów na rachunek prywatny, mam nadzieję, że jest Pani w stanie wszystko udokumentować. A tak na marginesie, mieliśmy się rozliczyć na podstawie umowy, której Pani nie wysłała, ponieważ zdecydowała Pani założyć firmę, której de facto Pani nie założyła. A kurier dostarczył, ale fakturę.

4. Obecnie wysłane zostało wezwanie, szanowny pan Dariusz S. nie odbiera telefonów i nie odpowiada na maila.

Doskonale, że wysyła Pani wezwanie – my odesłaliśmy fakturę do poprawy i też jej chyba Pani nie otrzymała, ale skoro korzysta Pani z usług jakiejś firmy krzak (ponieważ skanów dokumentów nie chciała Pani wysłać twierdząc błędnie, że nie ma Pani takiego obowiązku), to wcale nas nie dziwi Pani frustracja.

Co do telefonów – dzwoniła Pani prawdopodobnie raz, z prywatnego numeru, więc nie mieliśmy szans, żeby oddzwonić. Na prośbę o podanie numeru telefonu nie reaguje Pani od samego początku naszych rozmów, więc nie jest to argument. Na maile ma Pani zawsze odpowiedź, proszę nie oszukiwać.

5. Kwota jaką powinien zapłacić, to ponad 2000 zł, umówiona w drodze prób polubownego rozwiązania sytuacji 1400zł

Ciekawe rzeczy Pani piszę 1000 x 1,4 to 2000? Dostarczyła Pani 1000 tekstów, które były wycenione na 1,4 zł. Teksty, które były plagiatem w ogóle nie podlegają dyskusji i nie wchodzą do rozliczenia, ponieważ nikt i niegdzie ich nie użył i nie użyje, ponieważ są bezwartościowe.

W zasadzie za dużo tego tłumaczenia wyszło, ale mamy nadzieję, że czarny PR uprawiany przez Panią stanie się jednocześnie dla nas dobrą formą promocji. Dziękujemy i czekamy na poprawioną fakturę, wówczas zostanie dokonane rozliczenie.

PS.

Zupełnie na zakończenie, nie wspominam o tym, że kilkanaście razy straszyła Pani sądem i sprawami cywilnymi, co jest karalne, ale nie muszę Pani o tym zapewne mówić, skoro ma Pani w rodzinie prawników.

Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony: https://www.netma.pl oraz serwisu https://www.socialmediapolska.pl

pozdarwiam

Michał

w imieniu Agencji Netma

niniejszy tekst został opublikowany za zgodą i wyraźną aprobatą Darka Skonieczki, właściciela Agencji Netma

Kinga, kompromitujesz się. Załącze jeszcze twój e-mail do mnie, i nie mów mi o wyłudzeniu, na koniec jest napisane, ty napisałać zapąłcisz taki a nie w inny sposób, więc przestań kłamać bezczelna gówniaro i się zastanów nad swoimi czynami

Ja- nie myślisz ze bedziesz bezkarna.-

Kinga- Niestety polski system prawny skonstruowany jest w taki sposób, że praktycznie rzecz biorąc jestem bezkarna. Ja jednak nie uchylam się od wypłacenia należnej kwoty, więc tok Twojego rozumowania jest całkowicie bezpodstawny.

Skoro chcesz wejść na ścieżkę wojenną nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Ci powodzenia. Powtórzę po raz ostatni- nie uchylam się od spłaty należności- zostanie ona uregulowana w taki czy inny sposób. Nawiasem mówiąc- więcej wydasz na wszystkie swoje działania, niż suma na którą opiewa kwota, którą jestem Ci winna- ale to Twój wybór.

i kolejny email

I kolejne pomówienie- to po pierwsze. Po drugie- nic Ci do moich relacji rodzinnych, po trzecie, moja mama jest doskonale zorientowana w sytuacji, ponieważ reprezentuje mnie w sprawie o uzyskanie należności (jest prawnikiem).

Służe srcennem, dla tych którzy nie wierzą...bo ja uwierzyć nadal nie mogę, Kingo biznesmenie wielki jedyną rzeczą której ci zazdroszcze to chyba ogromny tupet!

Niestety. Z Netma Dariusz Skonieczka również mam problem - dług jest ściągany przez komornika, na razie bezskutecznie. Aktualnie ta sama osoba prowadzi Whitedotseo - uważajcie.

• 1 miesiąc temu...

Z mojej strony OSTRZEGAM przed użytkownikiem: Mkgraf

Zlecenie obejmowało wprowadzenie RWD na stronie opartej o Joomla. Zgłosił się bezpośrednio na maila, otrzymał adres strony zaproponował 400,00 zł za wykonanie zlecenia. Zgodziłem się, otrzymał dane do roboty.

Po dwóch dniach pisze, że zlecenie zrealizowane i żebym sobie sprawdził. I co znalazłem: zainstalował darmowy komponente do mobilności Joomla, który generuje bardzo prosty panel menu na podstawie głównego menu szablonu i tyle. Ściągnął darmowy komponent i wgrał mi na stronę. (nawet nie pokusił się aby kupić wersję pro która ma więcej możliwości).

Otrzymał informację, żę takie rozwiązanie to mnie nie interesowało bo zainstalował komponent i go ustawić to moge zrobić w dwie minuty.

Otrzymałem odpowiedź, że zrobi to w takim razie w inny sposób. Później dowiedziałem się, że jest chory, choć na forum posty pisze, a na maila nie umie odpisać.

Wziął zaliczkę 100,00 zł więc poprosiłem o zwrot bo roboty nie wykonał.

Cisza z jego strony. Nie polecam, żenada do kwadratu.

A tutaj wszystkie dane ów specjalisty:

PKO BP 71 1020 3453 0000 8502 0016 9581
Marek Kaczmarek
ul. Nawojowska 293
33-300 Nowy Sącz

strona: https://www.mkgraf.com.pl/
tel:669-370-374
mkaczmarek24@interia.eu

• 2 tygodnie później...

Nie polecam użytkownika misjaNET

Zlecenie na postawienie 20 blogów z 5 artykułami każdy.

Zlecenie z dnia 02 luty 2015 - 18:23

Blogi powstały 18 luty 2015 - 19:17 z czego 5 z raportu było zbanowanych.

Na blogach miało być po 5 artykułów niestety jest po jednym. Za teksty oczywiście była dopłata.

Poprosiłem o uzupełnienie zlecenia tego samego dnia.

Zbanowane blogi miały być postawione na nowo oraz teksty miały być również dodane

Poniżej dane misjaNET

misjaNET

Forumowicze
    17 postów

Wysłane 19 luty 2015 - 10:45

Ok, naprawimy to. Artykuł również dodam.

warol

Forumowicze
    820 postów
    2 punktów ostrzeżeń

Wysłane 06 kwiecień 2015 - 11:33

Proszę uzupełnić texty na blogach oraz uzupełnić ilość blogów które zostały zbanowane. W przeciwnym razie będę zmuszony napisać o Pana rzetelności wykonania zlecenia w poście na forum "Uwaga! nierzetelny partner!"

Proszę również o przekazanie loginów i haseł do blogów

Czekam od 19 lutego!

Odpowiedz
    Raportuj
    Edytuj
    Usuń

misjaNET

Forumowicze
    17 postów

Wysłane 07 kwiecień 2015 - 09:36

Do czwartku wszystko będzie gotowe.

Odpowiedz
    Raportuj

No niestety trwa to do disiaj

71 1090 1359 0000 0001 2204 2841

misjaNET - Mateusz Stawski

Gajowa 8 lok. 1

60-815 Poznań

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

• 3 tygodnie później...