Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Martyna Siedlczak, biecekpl@gmail.com

Numer konta: 75 1020 3958 0000 9102 0206 8690

Jest to osoba która jest notorycznym oszustem, oferuje wszystko pozycjonowanie, skrypty, sprzedawała na allegro także między innymi Iphony

PS. Przepraszam ale nie mogę edytować tego postu by forum się nie rozjeżdżało.
Edytowane przez Rudolf50

• 3 tygodnie później...

Witam! Myślałem, że obejdzie się bez tego, niemniej jednak niestety chciałbym również przed kimś ostrzec.

Otóż użytkownik: webdesigner(jasiak.wojciech@gmail.com) skarży się kilka postów wyżej na jedną panią, tymczasem sam wcale nie jest lepszy i także zachowauje się nierzetelnie.

Teksty zostały wysłane do niego 7.12, po czym kontakt się urwał. Kiedy po 3 dniach udało mi się w końcu do niego "dobić", to usłyszałem wręcz prestensje, że ktoś może nie mieć kiedy odpisać itp. Ok, w porządku, każdemu może zdarzyć się większy młyn, nie wspominając już o tym, że kiedy uzgadnialiśmy warunki pisania, to był dostepny wręcz cały czas.

W każdym razie zapytałem również o przelew za teksty, usłyszałem tylko lakoniczne "teksty OK, przelew wyjdzie". Próbowałem się kontaktować ponownie z tym Panem, aby się mu przypomnieć, niemniej jednak tutaj już maile, czy wiadomości na gg pozostają bez żadnej odpowiedzi.

To nie jest duża kwota, jednakże nie zamierzam tego zostawiać.

Witam..

temat stary wiem... ale chciałabym się dowiedzieć co zrobiono w sprawie tego pana?

Sprawa wygląda tak, zanim rozpoczełam współpracę szukałam info o tym użytkowniku i nic "złego" nie znalazłam...

Pierwsze zlecenie ok przelew poszedł na dość sporą kwotę pieniędzy.

Później kolejne zlecenia, podobna kwota.. i cisza od 16 maja... brak kontaktu na gg/mail...

Napisałam do niego, że z powodu braku pieniędzy za wykonane zlecenia teksty zostaną opublikowane, jednak szkodę poniosą klienci, a nie on sam..

Bardzo proszę o odpowiedź :)

Ten uzytkownik już dawno został usunięty z naszego forum, próbował po tym jeszcze 2 razy powrócić z tego co widzę w logach, ale automat jego zbanował. Całkiem możliwie, że ma jakieś nowe konto ale na razie nie ujawnia się.

Witam,

Osoba podająca się za niejaką Martynę Siedlczak notorycznie wyłudza pieniądze. Proceder ten trwa już kilka lat. Pan Joachim co chwilę zakłada nowe konta, nowe nicki i nowe firmy. I tutaj przejdę do sedna sprawy. Od jakiegoś czasu Pani Martyna posunęła się o krok dalej. Podając się za pracownika różch firm (firmy z całej Polski) próbuje wyłudzać pieniądze za zlecenia, których nigdy nie zrealizowała. Oczywiście sprawa została zgłoszona organom ścigania. W związku z tym proszę wszystkich poszkodowanych o kontakt. Jeżeli znajdzie się wśród Was przynajmniej jedna osoba która wpłaciła choć symboliczną kwotę na konto tego Pana i zechce złożyć zawiadomie o popełnieniu przestępstwa pomoże wszystkim pokrzywdzonym. Nie możemy pozostać obojętni na takie procedery. Obojętność sprawia, że tacy jak On czują się bezkarni !!!! Wszystkich pokrzywdzonych/poszkodowanych proszę o kontakt lub o zgłoszenie sprawy na najbliższym komisariacie.

Ja ostrzegam przed @seonet

Wojciech Jasiak
74 1050 1748 1000 0092 0871 1011
E-Mail: jasiak.wojciech@gmail.com

Kwota nie jest duża - 60zł, jednak oszustwo to oszustwo.

Na nieszczęście dopiero po braku kontaktu wklepałem mail tego użytkownika - już widnieje w tym temacie... Zakup dotyczył linków.

Użytkownik nieaktywny od 29 maja...

Jakieś propo co z tym zrobić? Oczywiście $$ mam już gdzieś, ale przydałoby się utrzeć jakoś nosa oszustowi ;-)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

@mental

Od wielu lat konta tego użytkownika są banowane na PiO ( jak widzę robili to i admini i 1 raz ja, i inni moderatorzy) w związku z zgłoszeniami innych użytkowników, informacjami z sieci : https://pokazywarka.pl/bra1k3-2/, informacjami z tego tematu.

Niestety zakłada nowe i historia powtarza się.

W wielu przypadkach sami domniemani poszkodowani nie stosują się do naszych zaleceń https://www.forum.optymalizacja.com/topic/187445-poradnik-jak-weryfikowac-sprzedajacych-i-kupujacych-towary-badz-uslugi-na-naszym-forum/.

Dokładamy wszelkich starań aby ryzyko trafienia na takich użytkowników na naszym forum zminimalizować, również dzięki Waszym zgłoszeniom, ale musicie sami być bardziej ostrożni.

• Like 1

Hmm, jak tak oszukuje, to może by utrzeć nosa i dać cynka Skarbówce, bo nawet FV nie otrzymałem. Kablem nie jestem, nie mój interes cudze finanse, jednak jak gościu jedzie po bandzie, to może czas, żeby się przewrócił ;)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Tylko pytanie czy podał Ci swoje/firmy dane do przelewu?, w dzisiejszych czasach zdobycie nr rachunku bez swoich danych to 5 minut roboty. Więc tu raczej wchodzi w grę zgłoszenie wyłudzenia.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Ja chciałbym ostrzec przed:Weronika Pełech, nr konta 44 1140 2004 0000 3102 7538 3686

Oferowała mi sprzedaż kont gmail, które miały być zweryfikowane. Na całe szczęście wziąłem pakiet za 36zł, a nie ten za 120zł.

Dane do kont miałem dostać 4 dni temu, po zaksięgowaniu przelewu, niestety od momentu przelania pieniędzy (ten sam bank nawet), kontakt się urwał, poza tym wpisałem sobie dzisiaj w google imię i nazwisko tej osoby, już była zgłaszana w 2013 roku tutaj na PiO. Nie wiem czy obecnie posiada jakieś konto na PiO, ale ogłoszenie znalazła tutaj na PiO, bo jedynie tutaj wystawiałem. Kwota nie duża, tak czy siak oszukuje nadal...