Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy obecnie posiada jakieś konto na PiO, ale ogłoszenie znalazła tutaj na PiO, bo jedynie tutaj wystawiałem. Kwota nie duża, tak czy siak oszukuje nadal...

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/187445-poradnik-jak-weryfikowac-sprzedajacych-i-kupujacych-towary-badz-uslugi-na-naszym-forum/

............Ale jest możliwość uwiarygodnienia takiej osoby - Po prostu, potwierdzenie tożsamości przez konto na PIO.

W podobnym przypadku poproście oferenta o wysłanie krótkiej wiadomości na PW z jego konta na forum. Jeśli nie ma konta, możliwe, że zostało ono usunięte za "niesportowe" zachowanie.

Fakt, tego w sumie nie wiadomo... Hah, ale trzeba być zj**em żeby okradać na takie śmieszne pieniądze. Współczucia dla takich ludzi ;D

Tylko pytanie czy podał Ci swoje/firmy dane do przelewu?, w dzisiejszych czasach zdobycie nr rachunku bez swoich danych to 5 minut roboty. Więc tu raczej wchodzi w grę zgłoszenie wyłudzenia.

Edytowane przez mental
  • Like 1

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Nie polecam nikomu do współpracy:

https://www.seologist.pl/

Dane firmy:

Agencja Interaktywna Mateusz Iwanowski
Stargardzka 26
73-200 Choszczno
594-155-35-21

Oddział w Poznaniu

Agencja Interaktywna Mateusz Iwanowski
Marcelinska 100/7
Poznań

Firma reklamuje się również pod nazwą GrupaFinanse.pl i z maila info@grupafinanse.pl również zamawia usługi. Po sprzedaży pierwszej partii punktów i zagrożeniu windykacją, wreszcie otrzymałem zapłatę i zapewnienie, iż później już nie będzie problemu. Po kolejnym wynajęciu punktów, ten sam problem. Zero kontaktu, Faktura nie opłacona do dzisiaj, tym razem czas już na windykację. Nie polecam nikomu!

Edytowane przez IntoTheRain

Ja chciałbym ostrzec przed:Weronika Pełech, nr konta 44 1140 2004 0000 3102 7538 3686

Ta oszustka ma chyba z 10 tożsamości, nie wiem teraz jako kto jest na PiO... na oferii też miała z 3 profile, założone na różne osoby. Raz jest studentką pielęgniarstwa (to akurat prawda), raz informatyki, raz medycyny...

Pewnie jak zobaczy tą wiadomość to będzie Cię straszyła sądem za pomówienie ;)

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

@CheNelly , spoko sądem to by mnie sobie mogła postraszyć, bo do dziś niestety nie wywiązała się z dostarczeniem tych kont - i ciekawe jakby to wytłumaczyła w sądzie :). W sumie wysłałem jej 2h później wiadomość po dodaniu tutaj posta o niej, że go dodałem tak jak obiecałem, po czym dostałem odpowiedź "zaraz wyślę konta", no minęły prawie 2 dni, dalej nic, poprosiłem o zwrot pieniędzy na podane konto, niestety też nic nie wpłynęło.

Na pewno posługuje się ona tym mailem "piszeposty@gmail.com" , nie wiem czy ma konto na PiO na tego maila?

Edytowane przez bardyt

Wspomniany przeze mnie użytkownik tego formum podający się za m.in za Martynę Siedlczak posługuje się również nickiem martyna.siedlczak@onet.pl

Zlecenia m.in z tego forum kopiuje i zamieszcza jako swoje - za każdym razem posługując się innymi adresami mailowymi.

Również odpowiada na zlecenia zamieszczone na tym forum. Jeden z jego profili na PiO to bicek

Posługuje się m.in takimi nickami: bicek, bicekk, martyna siedlczak, BOSS, webit, jojekkkkk, Gość_Joachim_*, gość_Milena_*, mosh, milena, nerd, CS-Zoom itd

Odnośnie tego pana:

Ja ostrzegam przed @seonet

Wojciech Jasiak
74 1050 1748 1000 0092 0871 1011
E-Mail: jasiak.wojciech@gmail.com

Kwota nie jest duża - 60zł, jednak oszustwo to oszustwo.

Na nieszczęście dopiero po braku kontaktu wklepałem mail tego użytkownika - już widnieje w tym temacie... Zakup dotyczył linków.

Użytkownik nieaktywny od 29 maja...

Jakieś propo co z tym zrobić? Oczywiście $$ mam już gdzieś, ale przydałoby się utrzeć jakoś nosa oszustowi ;-)

Mam jego dane :) Zapłacił za pierwszą partię tekstów więc posiadam pełne dane ( z adresem) Druga partia tekstów.. gdy wysłałam wykaz i kwotę do zapłaty kontakt się urwał. Kwota to ponad 400 zl ( za pierwszym razem była podobna). Sprawę zgłaszam ponieważ uważam, że pobłażanie takim osobom sprawia, że czują się bezkarni.

Zapraszam więc oszukanych na priv :)

PS; Żeby zgłosić sprawę wystarczą wiadomości @ więc myślę że łaskawy Pan sam się obudzi i zapłaci, inaczej spotkamy się w sądzie ;)

Niestety ale przez takie osoby... coraz częściej myślę o zmianie pracy...

• 2 tygodnie później...

Odnośnie nieuczciwych... temat ma już stron...

Pytanie do Szanownych Adminów ... czy dałoby radę umieścić odnośniki w profilach poszczególnych osób o tym, że w danych poście pojawia się ich nick?

Coś w stylu takiego odnośnika do danego postu/tematu...

Wtedy po przeczytaniu ogłoszenia, można będzie wejść w profil i sprawdzić rzetelność konkretnej osoby :)