Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Jest kilka osób na tym forum, które handlują punktami pod statlink więc myślę, że dodanie tej firmy na tapetę będzie pomocne.

Nick na statlink: pressmatic

Nazwa firmy: MEDIAINTERNET Sp. z o.o. firma z Krakowa

Pan Mariusz Wawrzeń,
W stopce w mailach ma:
PRESSMATIC LLC / Digital Marketing
Head Office / 1903 Rayor Ave, Cheyenne, WY 82001, USA 
Biuro w Polsce: Kraków

Piszę z maila:

mw.pressmatic.net

Ma problem z opłaceniem fv na kwotę 405,9 zł brutto.

Kontakt praktycznie się urwał ...

PS. Jeśli wpis jest niezgodny w jakiś sposób z regulaminem to sorry i proszę usunąć, jednak myślę, że powinno się napiętnować firmy, które nie są zainteresowane płaceniem faktury, tym bardziej, że są to firmy, które biorą usługi między innymi od użytkowników tego forum.

• Like 1

Tak z ciekawości spojrzałem i MEDIAINTERNET Sp. z o.o. od początku działalności nie złożyła żadnego sprawozdania finansowego do KRS choć ma taki obowiązek.

Tu już powinna się zapalać czerwona lampka.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

nie no płacić płacił kilka faktur wcześniej, aż do momentu kiedy odechciało się płacić :)

myślę, że prędzej czy później odzyskam kasę, ale po co ktoś ma zacząć współpracę z kimś takim ...

Sytuacja została już wyjaśniona i wszystko jest w porządku.

Ja z punktu widzenia wykonawcy nie polecam firmy Pozycjonusz, która współpracuje z forum. Współpracowałam z nią przez dłuższy czas, po rezygnacji (m. in. z powodu notorycznie opóźnianych płatności, na które nie bardzo już miałam możliwości i cierpliwość cały czas czekać) właściciel firmy chyba doszedł do wniosku, że może po prostu nie zapłacić za kilka miesięcy wcześniej wykonywanych zleceń i w ten sposób  zaoszczędzić sobie na kosztach (około 2 tys. zł za opisy do katalogów więc łatwo można sobie wyliczyć, ile to jest zmarnowanego czasu).

Zaległości są od września, na odpowiedź czekam od stycznia, a każda wiadomość w tej sprawie jest po prostu ignorowana. Firma nie jest do końca uczciwa w stosunku do swoich współpracowników, raczej nie polecam pisania dla niej jeżeli ktoś nie chce prosić się o zarobione pieniądze.

https://www.forum.optymalizacja.com/profile/7134-banalny

Zamówiłem u niego kilka tekstów i od środy brak jakiegokolwiek kontaktu, a termin realizacji miał być 1-2 dni.Na szczęście akurat jemu nie zapłaciłem z góry, ale straciłem tylko czas.

Trochę nie za szybko na tak ostrą reakcję?

e: @Finan, zobaczymy czy i co napisze tutaj.

Edytowane przez Nikonem
  • Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeśli ktoś obiecuje, a potem przestaje się odzywać to jak to nazwać? Pisałem kilka razy wiadomości z pytaniem czy ma jakieś opóźnienie, bez odzewu.Moim zdaniem wypadałoby odpisać cokolwiek, np. słuchaj nie wyrobię się będą trochę później.

A jak nie odpisuje to ja też nie wiem czy mam czekać, czy zamawiać u kogoś innego, trochę nie poważny.

Dnia 27.05.2017 o 19:28, Finan napisał:

A jak nie odpisuje to ja też nie wiem czy mam czekać, czy zamawiać u kogoś innego, trochę nie poważny.

Zwłaszcza, że takie NIE-realizacje rozpieprzają resztą projektu, który czeka na brakujące materiały, bo bez nich będzie "dziura" w dziale i falstart.

• Like 2

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...
Dnia 27.05.2017 o 14:43, Finan napisał:

brak jakiegokolwiek kontaktu

I co w tej sprawie? Gość się odezwał, przeprosił, naprawił błąd?

• Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 3 tygodnie później...

@rBartek przestrzegam, nie wywiązuje się z umowy, zamówione teksty miały być na poniedziałek (26,06) do tej pory, mimo zapytań... brak informacji o realizacji zlecenia.

Sprawdź  kontenery biurowe Ultramodula, – to innowacyjna marka z branży budownictwa modułowego będąca częścią firmy Ultragroup.
Autoryzowany sklep z zegarkami, zegarki męskie i damskie - Zegart.pl

A może chcesz kupić meblościanki - sprawdź perlavita.com.pl meble do każdego wnętrza. W dobrej cenie.

• 2 tygodnie później...

@miedziowy - rozumiem że jest problem, ale najlepiej podać maila z jakiego wysyła się zlecenie (tak mi trudno wywnioskować o jakie dokładnie zlecenie chodzi), wtedy wiem na czym stoję i wiem w jakim stanie jest realizacja zlecenia, co do samych zleceń robię co mogę żeby większość oddać chociaż w zbliżonym terminie - przyznaje średnio się to udaje, ale sukcesywnie podsyłam każdemu całościowe raporty (zlecenia się nawarstwiają i tak to wygląda, ale informuje o tym każdego). W zależności od zlecenia, trwa to krócej, trwa to dłużej, tym nie mniej każdy zlecenie wykonane otrzymuje, a jeśli na jakiegoś maila nie odpisałem - to musiałem przeoczyć, lub po prostu wypadło mi z głowy, bo z reguły non stop jestem na mailu. 

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114