Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam, w 2018 roku mnie RavenCopywriting zwodził tym, że był na winobraniu we Francji i nie wziął ze sobą laptopa :) unikać Pana. 

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Cześć, jeśli ktokolwiek z Was miał do czynienia z człowiekiem o imieniu i nazwisku Patryk Cebula, który prowadzi firmę Next Promo/i-Content/Grupa SEMWP NIP: 8172159222, to z pewnością potwierdzi moje słowa.

Piszę ten wątek, aby przestrzec przed tym pseudo-przedsiębiorcą i jego pseudo-firmą. Koleś w środowisku copywriterów i specjalistów SEO jest znany z tego, że oszukuje, kłamie i nie płaci. Naciągał wiele ludzi na współpracę, a kiedy jego reputacja zaczęła siadać, to próbował to robić poprzez słupy, tj. znalazł sobie wspólnika, który dawał umowy w jego imieniu, a pracowałeś tak naprawdę na rzecz Patryka Cebuli Next Promo, i-Content, Grupa SEMWP (bo działał pod różnymi nazwami, co coś spartoli - to nowa marka). Dlaczego? Prawdopodobnie nie tylko przez wzgląd na kiepską reputację, ale również długi. 

Facet wisi niektórym ludziom pieniądze od paru lat. Proponuje głodowe stawki dla copywriterów, np. 1 zł netto lub 1,5 zł netto za 1000 zzs! Nie, to nie żart. Twierdzi też, że jest specjalistą od pozycjonowania czy tworzenia stron w WordPress, ale prawda jest taka, że jego umiejętności pozostawiają wiele do życzenia. Koleś notorycznie zmienia numery telefonów, ciągle kłamie, to mitoman. Ciągle też zawiesza i odwiesza swoją działalność. Tutaj więcej wątków o nim znajdziecie:
https://make-cash.pl/i-contentpl-ktoś-korzystał-zna-t23884/

https://www.facebook.com/groups/copywritingPL/permalink/1930391467200204/

https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,23328510

Jest też niby wiceprezesem jakiegoś nic nieznaczącego i nieznanemu nikomu "Stowarzyszenia SEO":

https://stowarzyszenieseo.pl/kontakt

A dlaczego to wszystko piszę? Żeby przestrzec ludzi przed podjęciem z nim współpracy, bo jestem przekonany, że facet nadal gdzieś tam działa. Nie polecam go ani jako pracodawcy, ani jako zleceniodawcy, ani jako zleceniobiorcy. Czy jako klient, czy jako współpracownik/wykonawca/pracownik wyjdziecie na nim źle.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Skoro na maila nie odpowiadają może tu będą mieli motywację (ja rozumiem wszystko, opóźnienia w wykonaniu zlecenia, itp, ale olewanie odpowiedzi to już jest przesada)

Mainsite Michał Najdała z siedzibą przy ul. Przyczki 9, 33-112 Tarnowiec, NIP: 993-06-69-446, REGON: 381746299.

I poniżej druga firma która kasę bierze, ale nawet na maila nie raczy odpisać:

Robert Litwiejko LartWeb z siedzibą ul. Kościuszki 65/11, 16-400 Suwałki

Ja wszystko rozumiem, ale jak nie macie czasu odpisać na maila lub Wam się nie chce to zamknijcie działalność.

Usługi opłacone, a Wy nawet na proste pytanie nie odpowiadacie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Jeżeli chodzi o "Michał Najdała" to również padłem ofiarą. Po zapłacie za usługę zero kontaktu i oczywiście usługa bez realizacji. 

Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl 

Szeroki wybór Łożysk samochodowych

Polecam również Praca Bielsko

Nadal brak jakiejkolwiek reakcji na wiadomości wysyłane do tych firm (Mainsite Michał Najdała z siedzibą przy ul. Przyczki 9, 33-112 Tarnowiec, NIP: 993-06-69-446, REGON: 381746299.

Robert Litwiejko LartWeb z siedzibą ul. Kościuszki 65/11, 16-400 Suwałki)

Dostali dziś poniższą wiadomość, jak nie ustosunkują się do niej to będą się tłumaczyć komu innemu kto już tak prosił nie będzie:

Proszę o odpowiedź.
W przypadku jej braku będziemy zmuszeni zawiadomić prokuraturę o możliwości popełnienia przestępstwa.

EDIT: I szybka odpowiedź z ich strony że są problemy z powodu COVID'19.
Ale jakie? Praca online i koronawirus nie mają wiele wspólnego.
Edytowane przez Finan

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 5 miesięcy temu...

Z przykrością dodaję ten post. Dotychczasowa współpraca układała się poprawnie lecz:

@Herkules

04.10.2020 - przyjął zlecenie na napisanie 2 art. - zlecenie miał rozpocząć od 05.10.2020

Po przypomnieniu się z mojej strony 12.10.2020 odpisał tego samego dnia, że potrzebuje jeszcze dzień lub dwa

19.10.2020 - dostałem wiadomość, że teksty podeśle tego samego dnia

20.10.2020 - napisałem do niego, że teksty miały być na wczoraj ale ich nie otrzymałem - kontakt się urwał.

Prawie miesiąc zwodzenia mnie z napisaniem 2 artykułów. Na czacie "opuścił dyskusję" na maile nie odpowiada. Nie polecam, szkoda czasu.

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

1 godzinę temu, cannot napisał:

Z przykrością dodaję ten post. Dotychczasowa współpraca układała się poprawnie lecz:

@Herkules

04.10.2020 - przyjął zlecenie na napisanie 2 art. - zlecenie miał rozpocząć od 05.10.2020

Po przypomnieniu się z mojej strony 12.10.2020 odpisał tego samego dnia, że potrzebuje jeszcze dzień lub dwa

19.10.2020 - dostałem wiadomość, że teksty podeśle tego samego dnia

20.10.2020 - napisałem do niego, że teksty miały być na wczoraj ale ich nie otrzymałem - kontakt się urwał.

Prawie miesiąc zwodzenia mnie z napisaniem 2 artykułów. Na czacie "opuścił dyskusję" na maile nie odpowiada. Nie polecam, szkoda czasu.

Teksty wysłane za darmo mój błąd pańskie dwie wiadomości trafiły do spamu 

Wcześniej wysłałem na adres z forum który skopiowałem kamwisniak(@)wp.pl nie sprawdziłem iż jest nieodpowiedni na czacie nigdy nie pisałem tutaj na PW zawsze odpisuje jest nr telefonu podany

Przepraszam teksty są wysłane już 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• 9 miesięcy temu...

@SEOsklep24.pl

Sklep przy pierwszym zamówieniu zrealizował usługę w terminie, zamówienie drugie na początku sierpnia, płatność i przesłanie wytycznych w dniu 06.08.2021. Wielokrotne prośby poprzez @ o potwierdzenie otrzymania wytycznych, potwierdzenie wpada 12.08.2021. Do dnia dzisiejszego nie zrealizowano zamówienia, telefon nie jest odbierany, na wiadomości meilowe odpowiedź po 5 dniach "prosimy o podanie numeru zamówienia. Zweryfikujemy to." i dalej cisza, zlecenie miało czas realizacji do 14 dni. 

Na FB także cisza, na pytania czy mają jakiś urlop / problemy etc. zero odpowiedzi.

Portal Szukam Pracy Ogłoszenia Praca w Polsce i za granicą na Szukampracy.pl

Ambitni i zdolni pracownicy z Ukrainy dla Twojej firmy

Prywatna Przychodnia Szczecin profesjonalna opieka Medyczna w Szczecinie

W dniu 27.08.2021 o 11:14, Kochan napisał:

@SEOsklep24.pl

Sklep przy pierwszym zamówieniu zrealizował usługę w terminie, zamówienie drugie na początku sierpnia, płatność i przesłanie wytycznych w dniu 06.08.2021. Wielokrotne prośby poprzez @ o potwierdzenie otrzymania wytycznych, potwierdzenie wpada 12.08.2021. Do dnia dzisiejszego nie zrealizowano zamówienia, telefon nie jest odbierany, na wiadomości meilowe odpowiedź po 5 dniach "prosimy o podanie numeru zamówienia. Zweryfikujemy to." i dalej cisza, zlecenie miało czas realizacji do 14 dni. 

Na FB także cisza, na pytania czy mają jakiś urlop / problemy etc. zero odpowiedzi.

Dzień dobry,

prosimy o kontakt w wiadomości prywatnej w tej sprawie podając adres e-mail, na który możemy się skontaktować oraz numer zamówienia. Wtedy będziemy mogli sprawdzić co się wydarzyło. 

Na wszelkie maile zawsze staramy się odpowiedzieć do 24h. Ze względu na czas urlopów mogło dojść do sytuacji, w której czas oczekiwania na odpowiedź wydłużył się.

• 7 miesięcy temu...

Nie polecam współpracy z użytkownikiem @Finan (Beatris Sp. z o.o. - Bliskilekarz.pl) - zamówił on u nas usługi o łącznej wartości 600 PLN i do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy za nie zapłaty - minęły 4 tygodnie od terminu.

Użytkownik codziennie ma inne wymówki - niestety są to ogromne kłamstwa. 

Z tego co widzę, nasza firma nie jest jedyną, która została oszukana. Z opinii na Google wynika, że jest też ktoś inny. Jeśli chodzi o inne działalności tego użytkownika - są komentarze, że nie wypłacał on wynagrodzenia swoim pracownikom.

Szkoda, że administracja nie "wtrąca" się w takie spory i nie zbanuje Finana, chroniąc tym samym innych użytkowników forum PiO.

Sklep SEO & Content Marketing & Content Graficzny [Portfolio]

Konfigurator zamówienia: https://seo-services.pl/konfigurator-pakietu/

Efekty: https://seo-services.pl/efekty-i-opinie/