Skocz do zawartości

Uwaga! nierzetelny partner! /proszę zgłaszać [nierzetelnych] partnerów wyłącznie tutaj, żeby nie brudzić na całym forum/

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Finan napisał:

kieś super serwery z których kiedyś korzystałem itd, a wszystko zawodzi

Przez pół roku zawodzi? To ile według Ciebie powinno to trwać, latami?

16 godzin temu, Finan napisał:

Całe zlecenie było robione od nowa plus gratisy za opóźnienie

Nie dostałem raportu, szukałem w róznych narzędziach czy zrobiłeś cokolwiek i nic.

Więc czemu tak wygląda? Bo wygląda bardzo źle Twoje podejście.

• 2 tygodnie później...

Odradzam współpracę z Marcin Kowalczyk Synchron @Marches

Zamówienie za 1600 złotych, które miało być dostarczone w 3 tygodnie, po prawie dwóch miesiącach nie zostało dostarczone.

Kluczenie, ignorowanie wiadomości, absolutny brak kultury.

Nie widzę możliwości odzyskania pieniędzy ani otrzymania zamówienia.

Żałuję, że nie zrobiłam research przed opłaceniem faktury ponieważ zarówno na tym forum jak i w Google pełno negatywnych opinii od oszukanych ludzi.

No nic, nauczka na przyszłość. Mam nadzieję, że ta wiadomość trafi do choć jednej osoby i uchroni ją przed stratą pieniędzy.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Zapomniała Pani dodać że są zrobione NAPY i blogi a poza tym poprosiłem o czas do środy włącznie z zakończeniem zlecenia. Pani Dominika - zauważyła że prawie 200linków na kilka stron za 1600zł nie daje top topów, więc szuka dziury w całym i chce zwrotu $$. Świetny plan, najpierw zleć, zobacz że jednak linki nic nie dają, a potem miej pretensje do kogoś, tylko nie do siebie.

Jednak prawdą jest to że opóźnienie leży po mojej stronie, ale tylko opóźnienie z racji wielu zleceń, ale o tym panią Jezierską informowałem.

Poza tym na PRIV mogę podesłać co to za stony i czemu nie ma ich w topach. Poza tym do NAPów musiałem dodać nip i regon (spokojnie wymyślony), poza tym dużo mi odrzucili (własnie z uwagi na to że NIP był nie prawdziwy). Dodatkowo dużo dużo napów, czeka na akceptację przez moderację, więc zwrot środków będzie + koretka, ale z takiej ilości jaką naprawdę jest dodana. Dlatego prosiłem na DM o czas do środy włącznie.

ps: Pani Jezierska, od razu pisała o zwrocie $$, a potem napisała że to SPAM więc 280 linków za 1600zł - jeśli miało być idealne, to radzę cofnąć się o dekadę, wtedy może coś by z tej kwoty ugrał, ale tak jak wcześniej pisałem, podejrzewam że Pani Jezierska zobaczyła że brak realnych efektów (strony linkowane pozostawiają wybitnie dużo do życzenia pod kątem seo), więc co się robi? prosi szybka akcja "oddawaj kase". Po pierwsze nie ukradłem kasy, po drugie, poprosiłem kulturalnie o kilka dni na domknięcie tego co zostało już dodane, a potem rozliczamy się z tego co jest. Wystawiam korektę, robię zwrot i po temacie.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Godzinę temu, Marches napisał:

Zapomniała Pani dodać że są zrobione NAPY i blogi a poza tym poprosiłem o czas do środy włącznie z zakończeniem zlecenia. Pani Dominika - zauważyła że prawie 200linków na kilka stron za 1600zł nie daje top topów, więc szuka dziury w całym i chce zwrotu $$. Świetny plan, najpierw zleć, zobacz że jednak linki nic nie dają, a potem miej pretensje do kogoś, tylko nie do siebie.

Jednak prawdą jest to że opóźnienie leży po mojej stronie, ale tylko opóźnienie z racji wielu zleceń, ale o tym panią Jezierską informowałem.

Poza tym na PRIV mogę podesłać co to za stony i czemu nie ma ich w topach. Poza tym do NAPów musiałem dodać nip i regon (spokojnie wymyślony), poza tym dużo mi odrzucili (własnie z uwagi na to że NIP był nie prawdziwy). Dodatkowo dużo dużo napów, czeka na akceptację przez moderację, więc zwrot środków będzie + koretka, ale z takiej ilości jaką naprawdę jest dodana. Dlatego prosiłem na DM o czas do środy włącznie.

ps: Pani Jezierska, od razu pisała o zwrocie $$, a potem napisała że to SPAM więc 280 linków za 1600zł - jeśli miało być idealne, to radzę cofnąć się o dekadę, wtedy może coś by z tej kwoty ugrał, ale tak jak wcześniej pisałem, podejrzewam że Pani Jezierska zobaczyła że brak realnych efektów (strony linkowane pozostawiają wybitnie dużo do życzenia pod kątem seo), więc co się robi? prosi szybka akcja "oddawaj kase". Po pierwsze nie ukradłem kasy, po drugie, poprosiłem kulturalnie o kilka dni na domknięcie tego co zostało już dodane, a potem rozliczamy się z tego co jest. Wystawiam korektę, robię zwrot i po temacie.

UWAGA, Pan Marcin to niesamowity kłamca.

Tak, dostarczył Pan kilka NAPów. Nie dostarczył Pan jednak wszystkich, które były zamówione. Z 90 linków z forów po 7 tygodniach nie dostarczył Pan ani jednego!

Tak, napisał Pan dzisiaj, żebym poczekała do środy. Tak samo pisał Pan:

24 października, że raport będzie "za dwa tygodnie"

15 listopada, że raport będzie w "tym tygodniu"

24 listopada, że raport będzie za "kilka dni"

28 listopada, że raport będzie za "kilka dni na 100%"

7 grudnia, że raport będzie za "kilka dni"

8 grudnia, że mam Pana "nie cisnąć bo nie może się Pan skupić na zleceniu"

Nie chodzi o jakość linków czy topy pozycji bo to nigdy nie było przedmiotem umowy.

Chodzi o to, że linki były na zamówienie klienta. Usługa została opłacona i miała zostać wykonana w konkretnych ramach czasowych tak jak się umawialiśmy. Wielokrotnie obiecywał mi Pan, że raport będzie na czas, "za kilka dni", czy w "tym tygodniu". Opłaconego raportu jak nie miałam tak i nie mam. Klient zrezygnował z moich usług, zapewne już nie skorzysta z moich usług, a ja poniosłam tylko straty.

Jest Pan oszustem i krętaczem, a opinie o Panu na tym forum, w serwisach typu Panorama Firm czy na grupach SEO/SEM na Facebooku tylko to potwierdzają.

Od kilku dni staram się z Panem polubownie rozwiązać tę sprawę prosząc o fakturę korektę z racji nie wywiązania się z umowy i niemożności dostarczenia raportu. Zbywa mnie Pan na każdym kroku pisząc, żebym Pana "nie cisnęła" bo nie może się Pan skupić.

Proszę mieć odrobinę honoru i rozliczyć się ze mną za brak raportu.

36 minut temu, dominikajezierska napisał:

UWAGA, Pan Marcin to niesamowity kłamca.

Tak, dostarczył Pan kilka NAPów. Nie dostarczył Pan jednak wszystkich, które były zamówione. Z 90 linków z forów po 7 tygodniach nie dostarczył Pan ani jednego!

Tak, napisał Pan dzisiaj, żebym poczekała do środy. Tak samo pisał Pan:

24 października, że raport będzie "za dwa tygodnie"

15 listopada, że raport będzie w "tym tygodniu"

24 listopada, że raport będzie za "kilka dni"

28 listopada, że raport będzie za "kilka dni na 100%"

7 grudnia, że raport będzie za "kilka dni"

8 grudnia, że mam Pana "nie cisnąć bo nie może się Pan skupić na zleceniu"

Nie chodzi o jakość linków czy topy pozycji bo to nigdy nie było przedmiotem umowy.

Chodzi o to, że linki były na zamówienie klienta. Usługa została opłacona i miała zostać wykonana w konkretnych ramach czasowych tak jak się umawialiśmy. Wielokrotnie obiecywał mi Pan, że raport będzie na czas, "za kilka dni", czy w "tym tygodniu". Opłaconego raportu jak nie miałam tak i nie mam. Klient zrezygnował z moich usług, zapewne już nie skorzysta z moich usług, a ja poniosłam tylko straty.

Jest Pan oszustem i krętaczem, a opinie o Panu na tym forum, w serwisach typu Panorama Firm czy na grupach SEO/SEM na Facebooku tylko to potwierdzają.

Od kilku dni staram się z Panem polubownie rozwiązać tę sprawę prosząc o fakturę korektę z racji nie wywiązania się z umowy i niemożności dostarczenia raportu. Zbywa mnie Pan na każdym kroku pisząc, żebym Pana "nie cisnęła" bo nie może się Pan skupić.

Proszę mieć odrobinę honoru i rozliczyć się ze mną za brak raportu.

36 minut temu, dominikajezierska napisał:

Napy dostarczyłem - część

Fora dostarczyłem - część

Arty + publikację dostarczyłem część

Dokładnie dzisiaj napisałem że z napami nie jest jak kiedyś, czasami szybko czeka się na akcept, czasami długo, a czasami link wchodzi szybko, nie wspomnę o tych napach gdzie są płatne.

Czemu pisze że dostarczyłem "część" - mam przygotowane opisy do napów, artykuły na zaplecze. Dlatego prosiłem o czas do środy (włącznie) - wtedy przekazuje raport, robimy korektę (bo wątpię żebym ponad 200 linków zrobił), wykonuje przelew i tyle.

Wiem ze wina leży głównie po mojej stronie, ale czy do środy serio nie można poczekać? wtedy wystawiam korektę, zwracam różnicę i po temacie.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Próbowałam się porozumieć z Panem Marcin @Marches i po prostu uzyskać zwrot za niewybudowane linki. Pomimo licznych próśb o fakturę korektę Pan Marcin uparł się, że zamówienie skończy dziś na swój własny sposób. Zamiast 90 linków z forów i 90 linków z artykułów otrzymałam tylko 10 linków z artykułów. Pomimo tego, że byliśmy umówieni na cenę 5 złotych netto za link, dzisiaj Pan Marcin stwierdził, że policzy mnie 10 artykułów po 50 złotych za 1000 znaków. Mogę napisać tylko tyle, że nigdy nie przyszło mi do głowy, że ktoś może być takim oszustem. Do sądu nie będę z tym szła bo szkoda mi zdrowia i nadmiaru stresu, którego już miałam wystarczająco dzięki temu Panu. Ja dostałam swoją nauczkę, aby nie ufać ludziom w Internecie. Państwa natomiast przestrzegam przed współpracą z tym Panem.

spacer.png

Zaraz zaraz, czemu nie może Pani ma problem z poczekaniem jeszcze dwóch dni, do środy włącznie? Przecież rozmawiamy na DM i można się porozumieć, inna sprawą jest to że jak napisałem w środę wystawiam korektę na to co nie zostało zrobione i jest po problemie, robię korektę i zwracam różnice. Napy część oddane, fora część oddane, blogi część oddane, nawet komentarze z blogów są. Do tego dokładam to co nie jest przez adminów zaakceptowane, a Pani nadal screeny wrzuca jak by to coś miało zmienić.

Moja teoria jest taka, zobaczyła Pani że linki nic nie dają bo to "spam" a że nie wywiązałem się w 100 procentach z terminu to zwróci mi frajer hajs. 

Za 1600zl za ponad 200  linków to nie będzie petarda i top1 na wszystkie frazy. 

Tak trochę nezczelem zajechałem, ale chcę i chciałem się porozumieć i mieć to za sobą bo nie mam czasu na takie tematy a tym bardziej nerwów. 

13 godzin temu, dominikajezierska napisał:

Jest Pan oszustem i krętaczem

ja tylko zwróce uwagę, że jeżeli nie ma pani na to dowodów w postaci wyroku sądowego to jest to pomówienie z art 212 KK ścigane z oskarżenia prywatnego od dziś przez 3 lata. Sugeruję przy pisaniu takich rzeczy zachować spokój na klawiaturze. Uprzedzam: nie jestem od rozsądzania kto komu co i za ile - swracam uwagę, że takich rzeczy nie pisze się publicznie.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...
W dniu 24.10.2022 o 15:02, Finan napisał:

Zobaczcie min. kto jest prezesem spółki Novacash itd., ja jestem udziałowcem zgadza się, ale sprawdzcie najpierw co prezes tej spółki robi.Udziałowcem to mogę być i 1000000 spółek, ale nie oznacza to że mam wpływ co ktoś w niej robi.

To w ilu jesteś spółkach nie ma najmniejszego znaczenia. Przyjąłeś zlecenie, które zostało opłacone, ale nie wykonane. Za to jest odpowiedzialność nie tylko karna, ale i skarbowa.

Na moje maile zresztą też nie raczyłeś odpowiedzieć, a zwrotu środków lub realizacji zlecenia nie ma do dzisiaj.

• 4 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...

No nic, trzeba po roku odświeżyć temat, kilka taklch wpadek było (podejrzewam, że większość stąd osób dotarło do mnie, ale nie chce mi się teraz wszystkich szukać oraz weryfikować)

To zaczynamy

Właściciel portalu holahola

https://www.forum.optymalizacja.com/profile/786-halohalo/

Klasycznie obietnioce długofalowej współpracy, co to za niesamowite perspektywy, a koniec końców wystawienie mnie na uwaga, magiczną kwotę 30 zł (z początku mówiłem, że mogę zrobić przeniesienie praw autorskich przez useme, wtedy kwota wzrasta do "niesamowitych" 44 zł..tekst otrzymany został, potem tłumaczenie w stylu że jednak te prawa autorskie są potrzebne,,a w sumie to on nie musi mi wcale płacić :D :)

Drugi pan 

https://www.forum.optymalizacja.com/profile/23659-qlwik/

kwota 225 zł 

Dzwoniłem to mnie wyśmiał.. (dostępne ogólne dane na https://www.interkul.net/, strona którą linkowałem, sklep działa jak i allegro, z innego meila jak napiszę jest kontakt)

z początku miałem mu ogarniać tylko posty po angielsku...

a że ja głupi i szczery, myślę ok..nawet konta zakładałem, for listę tworzyłem..co mnie banowali nie narzekałem..

ale to jest jakiś cyrk..gość ma firmy..hostingi..sklepy..a mnie traktuje jak szmatę jak piszę czy dzwonię...

Człowiek myśli, że ludzie przecież mają tak wieloletni staż, konta na SM, rodziny, więc będzie robić bez żadnych przedpłat..no ale widać, w dalszym ciągu u niektórych jest zasada "bo mi wolno, i co ci do tego?" 

Oczywiście na wszystko posiadam dowody (rozmowy nagrane, meile, wiadomość sms), prezentowałem je również administracji, próbowałem rozwiązać wielokrotnie taką sytuację..

Więc na rynku bez zmian, dalej się trafiają takie niesamowite sytuację, szkoda że ludzie którzy mają hajs, oszukują w ten sposób tych, którzy dla nich 3 razy więcej zrobili..

No nic wesołych świąt 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków