Skocz do zawartości

302 nadal groźne?

Graduatte

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ja chciałem zapytać o rzecz następującą: czy linki z katalogów 302 są nadal groźne i należy je unikac jak ognia?

Tak czytałem archiwum i wpadłem na tematy właśnie związane z tym zagadnieniem. Okazało się, że pododawałem stronę do kilku katalogów z przekierowaniem 302 (sprawdzonone narzędziem michala na stronie polskiefilmy.tv).

Pojawiło się później kilka postów mówiących o tym, że Google już sobie z tym chyba radzi i w logach podobno zauważono wejścia Googlebota ze strony używającej 302.

Niestety data tych postów jest dość odległa i nie wiem jak sprawa wyglada aktualnie. Czy zatem nadal należy trzymać się od tych katalogów z dala? Czy po prostu można dodac, ale w kwestii pozycjonowania i tak nic nie dadzą?

I nasunęło mi się drugie pytanie:

Czy możliwe jest, że katalog używa 302, jeśli po najechaniu na link serwisu umieszczonego w takim katalogu, na pasku przeglądarki pokazuje bezpośredni adres tego serwisu, nie do pliku z przekierowaniem (typu jump.php...)?

Dziękuję.

Z mojego doświadczenia - osobiście nie zauwazyłem żadnych NEGATYWNYCh skutków 302.

Natomiast ich pozytywny wpływ takiego przekierowania również nie został bezpośrednio potwierdzony.

Proponuję zatem na razie unikać 302 ze względu na oszczędność swojego czasu - (po co linki które nic nie dają).

Tam gdzie 302 już jest myślę, że można sprawę olać i zostawić - nie wpłynie negatywnie na stronę.

Chyba to zależy od tego jak się trafi. Mam taki przypadek, że jedna z moich stron jest uwalana przez 302 cyklicznie, czyli co 3 miesiące i trwa to koło 2 tygodni. Zamiast mojej domeny pokazuje się gdzieś na odległym miejscu wpis z katalogu, z którym nie ma kontaktu.

Ja tak dla pewności staram się unikać 302, ale mam też przypadki, że BL z takich katalogów się pokazują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności