Skocz do zawartości

Dlaczego strona tyle spadła?

marcinczwa

Rekomendowane odpowiedzi

w moim domu pod podłągą coś stuka

sąsiadka

dlaczego stuka ?

bo wkur*****na

co stuka ?

pytanie powinno brzmieć "czym stuka" - odp : kijem od miotły

i jak długo będzie stukać ?

dopóki nie wyłaczysz tej techniawki co ją masz na full max z 500 W głośników

:)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam,

wczoraj moja strona była na 4 miejscu w googlach a dzis jest na 69 :)

dlaczego tyle spadła??

- Spadla dla jakiejs konkretnej frazy?

- jak wpiszesz w google "allinanchor:twoja fraza z ktorej spadles" to jestes wysoko?

- dodales duzo linkow pod te fraze w krotkim czasie?

Jesli odpowiedz brzmi:

Tak

Tak

Tak

to witaj w filtrze/sandboxie (jak zwal tak zwal). Ja tam siedze od 2 lat i ni ch@#$ nie moge wyjsc.

Pozdrawiam

jaro

Bielizna damska, jak również sklep turystyczny to moje ulubione strony ;)

Hurtownia bielizny Matterhorn.pl - pierwszy i jedyny w Polsce Dropshipping bielizny dla sklepów internetowych i butików.

marcinczwa, w tym dziale jest prawie 2000 tematów.

W tym 15 tematów zawierających słowa "dlaczego, spadła".

I dziesiątki innych poruszających to samo zagadnienie.

Odpowiedzi na Twoje pytanie "dlaczego?" może być kilka.

I praktycznie wszystkie znajdziesz w wątkach dotyczących spadków.

Pozdrawiam.

np:

"Przyczyny spadku urojone i rzeczywiste:

1.Straciłeś cześć linków

2.Wyprzedziła cię witryna lepiej pozycjonowana

3.Dokonywałeś przebudowy swojej witryny

4.Twoj serwer był długo niedostępny

5.Straciłeś wagę linków w systemach linkujących

6.Sknociłes coś w pozycjonowaniu (swiadomie lub nieświadomie)

7.Własnie oglądasz wyniki kiedy Google dokonuje zmian

8.Wpadłes w fitrt bo dodałes mnóstwo linków z jednej witryny za szybko i masowo

9.Masz nową witrynę i chwilowo była wysoko a teraz naturalnie spadła

10.Wyszukiwarka zmodyfikowała algorytm "

proponuję nie ciągnąć wątku w którym zostało zadane niepoprawne pytanie bez podstawowych danych!

Nie jesteśmy wrózkami, a moja wyobrażnia 10 punktów Marcus'a jest w stanie rozbudować do 100

...

37 .. bo pomyliłeś MSN z Google

...

44. Bo za pierwszym razem było to 4 miesjce ale na 7 stronie

...

57. Włamono ci się do komputera i ktoś pokazuje bzdurne wyniki a myłsisz, że to prawdziwe

...

59. BO drugi wynik jest starszy od pierwszego tylko tak ci się D.C. dziwnie ułozyły

..

80. bo konkurencja cię tak zmasakrowała

...

96. bo za pierwszym razem pytałeś o frazę z błedem

np:

8.Wpadłes w fitrt bo dodałes mnóstwo linków z jednej witryny za szybko i masowo

Ten punkt mnie zainteresowal. I odnosze go do jeden ze stron (od wczoraj juz chyba dwoch),

Jest strona pol roku w google. Wysoko na kilkadziesiat fraz w wynikach od 100 tys do 12 mln, jedna fraza 100mln. I nagle spada na wszystkie frazy na 10-15 strone googla. Nawet na te frazy ktore ze wzgledu na niewielka konkurencje linkow nie mialy.

Sytuacje te kojarze z dodaniem z dwoch czy trzech innych stron wielu linkow na zasadzie - na kazdej podstronie link z innym anchorem do innej podstrony pozycjonowanej strony. Po prostu duzo linkow z wieloma anchorami Ale czy cos takiego moze byc przyczyna uwalenia strony?

Pytam bo wlasnie mam 4 strony na 4 serwerach powiazane tematycznie i przymierzam sie do linkowania na zasadzie: tematyczna podstrona do tematycznej podstrony, linki jednostronne w tresci, jeden link na stronie i nie chicalbym miec za jakis czas takiego wylotu ponownie. Problem w tym ze strony sa mlode. Kiedy zaczac linkowac i w jakiej skali (lepiej kilka linkow z serwisu czy ilosc nie powina zaszkodzic?) Pewnie ktos cos takiego robil wiec moze podzieli sie doswiadczeniem.

To nie jest takie zabawne.

Coś się stało, bo widzę że moje 2 konkurencje które dreptały mi przez pół roku po piętach, ostro poleciały. Niegdyś pozycjonowały się katalogami, guestbookami i systemami wymiany linków stałych, brak angażowania własnego zaplecza). Dzisiaj wyleciały z 3-4 miejsca na ok. 40. Aż mi się zrobiło przykro, bo na ich miejsce weszły jakieś spamy z tekstami z wikipedii robione, a tamte były chociaż wartościowymi (choć konkurencyjnymi) stronami. Jak zobaczyłem te sromotne spadki, to aż mnie ścisnęło w gardle. Ci ludzie utrzymywali się wyłącznie z tych sklepów internetowych.

Ja poleciałem tylko i wyłącznie ze stronami robionymi pod wyniki światowe (fakt, nie dbałem o strony miesiąc, więc normalka), z #1 na na ok. 5-6 miejsce (na powyżej 100 mln wyników).

Pozdrawiam, J.

-----

Aaaa, nowy algorytm, no tak. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności