Skocz do zawartości

Dlaczego strona tyle spadła?

marcinczwa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłbyś coś więcej o tych stronach co wyleciały powiedzieć.

Mnie i moją konkurencję też wywaliło i to właśnie na 4-5 podstronę.

Czy używały linkujpro, jaka była ich struktura, wielkość, pozycje.

Coś się stało i trzeba to przeanalizować.

Coś się stało, bo widzę że moje 2 konkurencje które dreptały mi przez pół roku po piętach, ostro poleciały. Niegdyś pozycjonowały się katalogami, guestbookami i systemami wymiany linków stałych, brak angażowania własnego zaplecza).

Wiążesz te spadki w jakiś sposób z masowym wyindeksowywaniem przez G for, katalogów i wszelkich innych masowych contentów, na których znajdowały się ew. linki?

Wiążesz te spadki w jakiś sposób z masowym wyindeksowywaniem przez G for, katalogów i wszelkich innych masowych contentów, na których znajdowały się ew. linki?

Być może trafiłeś, poniważ sam mam podobnie. goole mi wreszcie zaczęło indeksować podstrony, ale za to strona poleciała na wybrane frazy mocno w dół.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Czy mógłbyś coś więcej o tych stronach co wyleciały powiedzieć.

Nie wiem czy pytanie do mnie, ale ja nie uzywalem linkujpro, jedyne systemy to gotlinks i jemu podobne (miedzy innymi dlatego ze strony anglojezyczne) Rzecz w tym ze te systemy linkow stalych uzywalem juz pol roku i przez ten czas bylo dobrze. Zreszta one linkuja do strony glownej na 3-5 fraz. Linki z katalogow to moze jakies 5%, reszata to zaplecze linkujace na kilkadziesiat fraz do glownej i do podstron mniej wiecej po polowie. A strona jak mowie poleciala jako calosc. Teraz gdy daje link chyba najlepszy jaki mozliwy (pojedynczy z tresci strony powiazanej tematycznie jako jeden wychodzacy) nie ma rzadnego efektu, mimo iz fraza nie jest nazbyt konkurencyjna.

Ktos pytal czy bylo duzo linkow na tych stronach - na podstronach do 6 linkow, w serwisie jako calosci bylo tez linki z systemow o ktorych wyzej wspomnialem. Osadzone byly one na podstronach ubranych w duzo ilosc tresci wiec to nie bylo cos w rodzaju masy linkow i nic wiecej.

Kiedys zrobilem pare pojedynczych stron linkujacych do glownej pozycjonowanego serwisu na frazy w granicach od 500tys do 8 mln. . Ostatnio na jakis miesiac wylecialy z indeksu googla, ale gdy pozycjonowana strona spadla, wszystkie sie pojawily. Sa wysoko, czesto na pierwszej stronie wynikow, mimo iz prowadzi do nich jeden byle jaki link zrobiony tylko dla indeksacji przez G. Na drugiej trzeciej stronie w wynikach trafiaja sie strony na ktorych jest jedynie link prowadzacy do pozycjonowanej strony, a ona sama jest na 8-10. Co ciekawe ta pozycja codziennie skacze - raz 6 strona raz - 8 raz 12 kiedy indziej 5.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności