Skocz do zawartości

Początki

456qwe123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Znam już trochę teorie pozycjonowania, śledze różne blogi i fora. Chcę teraz zacząć działać w praktyce stąd moje pytanie, jak najprościej zrobić strone do pozycjonowania, w sensie czy strona w wordpressie będzie dobra czy powinienem znać html, css itp i samemu ją napisać??

Pozdrawiam

Jeżeli Twoja witryna ma się składać z 3 podstron, to możesz sobie napisać 3 pliki w Notatniku.

Ale jeśli myślisz o większej witrynie, to np. WordPress świetnie się do tego nadaje.

Mnóstwo wtyczek itp.

Nawet bez wgrywania i konfigurowania wtyczek SEO dobrze zrobiony szablon WordPress ma dużą przewagę nad autorskimi stronami, np. ma już:

- rel tag

- rel canonical

- h1

- h2

nie mówiąc o np.

- mikroformatach ze schema.org

- breadcrumbs.

Nie wiem czy zapoznałeś się już teoretycznie z narzędziem disavow, to jest obecnie podstawa. Jeśli chcesz pozycjonować to musisz poznać to narzędzie i posiąść wiedzę stosowania. W zasadzie stosowanie jest proste.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wordpress będzie dobry, ale podstawy html i css przydadzą Ci się na dłuższą metę np.do zrobienia własnego szablonu strony lub przerobienia gotowego pod własne upodobania/zapotrzebowanie. Ja osobiście polecam kursy Adriana Bieniasa, które są idealne na początek.

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

Nie wiem czy zapoznałeś się już teoretycznie z narzędziem disavow, to jest obecnie podstawa

Baaa ... pospisuj linki ze stopek i wyślij. Może ktoś się podzieli bonusem od gugla.

Wordpress będzie dobry, ale podstawy html i css przydadzą Ci się na dłuższą metę

I po co mu zapychać głowe pierdołami ? Chce się nauczyć pozycjonowania więc wystarczy do optymalizacji strony blog Lexy , a później tylko linkowanie ..............i obserwowanie wzrostów i upadków.

Jedyne na co możesz poświęcić więcej czasu to opcje w wordpressie - ma ich od groma .

Nie wiem czy zapoznałeś się już teoretycznie z narzędziem disavow, to jest obecnie podstawa.

Autor tematu, nie bierz wszystkich wypowiedzi dosłownie ;)

Jeśli chcesz pozycjonować to masz jakiś cel, frazy, które Cię interesują. Zrób rozpoznanie, postaw prostego bloga na Word Press i atakuj proste frazy.

Ja mogę poleciś kurs Lexy dla poczatkujących, ponieważ masz tam podstawy krok po kroku. Jednak w świetle jej późniejszych wypowiedzi, jak i innych osób, polecanie jej kursu obecnie nie jest trendy. Uważam, że mi pomógł a z disavow nie korzystam.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@up? a dlaczego? uważam, że można bardzo dobrze optymalizować stronę pod SEO i mieć wyłącznie podstawy html/css opanowane. To nie są dwa tematy nierozerwalnie ze sobą powiązane.

Może mylisz dwa pojęcia optymalizacji strony?

optymalizacja pod seo i optymalizacja kodu to nie jest to samo ;)

dymna.jpg

Nie miałem na myśli znajomości programowania, ale moim zdaniem przy pracach związanych z WP dobrze jest znać kilka podstawowych elementów jego kodu. Wystarczy zakodować( z tutorialem) jedną templatkę, a późniejsze przeróbki/poprawki będą dużo prostsze i oszczędzą Twój czas.

Kup mocne linki i zwiększ autorytet swojej strony.

a wytłumacz mi, w jakim celu przy SEO mam kodować jakąkolwiek templatkę? bo dla mnie to tak samo, jakbym musiał umieć złożyć peceta, znał się na elektryce, którą ten pecet wykorzysta, a nawet poznał warunki pracy robotnika z elektrowni... być może to wszystko jest bardzo ciekawe, wciągające itp, ale niewiele pomocne w samym SEO.

nie muszę umieć zbudować portalu, żeby móc go przygotować poprawnie pod SEO i później pozycjonować

powtórzę: może to, o czym piszesz jest przydatne, ciekawe, wręcz pasjonujące, ale nie jest niezbędne dla początkującego SEO

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności