Skocz do zawartości

Od dawna strajk googlebot-a

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba googlebot przeszedl na emeryture, niektore strony maja kopie z 29 kwietnia a wiekszosc nieodwiedzana bo po co? Ciekawe jak dlugo bedzie jeszcze to trwalo... Tak nici z pozycjonowania trzeba czekac. Az laskawie bot odwiedzi zmieniona strone zaindeksuje linki, zmieni opis... ile to potrwa dzien.. tydzien... miesiac... No to chlopaki jedziemy na weekendy przez ten czas :P

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

Tak nici z pozycjonowania trzeba czekac.

oczywiśice, że googleboot nirychliwy, ale choćby chopdził i 10 razy rzadziej to nie oznacza, że nie ma pozycjonowania. Pozycjonowanie to nie zabawa "zakładanie" linków i czekanie aż je Googleboot łyknie, a systematyczna praca, bez względu na googlebota i patrzenia na szybkie i krótkotrwałe efekty.

Jak takis madry to napisz prosze, napewno dla ciebie to nie ma zadnej roznicy od 2 tygodni strona zmieniona jest optymalizaowana pod dane slowo, a jest kopia starej strony. I nie dosc ze jest stara wersja to dla google nie ma roznicy czy strona dostala 50 linkow czy 500 dalej stoi w tym ssamym miejscu... tak dla ciebie to pewnie nie ma roznicy i tak mam na kilkunastu stronach :rotfl:! przez tycm zachowaniem google juz dawno bym mial efekty. Nie ma takiego hasla ktorego bym nie wbil na top10. a teraz strony sie nie ruszaja, kopie sie nie zmieniaja linki otrzymuja i nie rusza nic ich rozumiesz ;)!! dobre linki pr=3 pr=4 pr=5

I nie pisz mi tak bo chyba nie wiesz co to znaczy pozycjonowanie...

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

I nie pisz mi tak bo chyba nie wiesz co to znaczy pozycjonowanie...

No właśnie okazuje się, że chyba nie wiem co to znaczy pozycjonowanie ... nie używam linkora, nie mam ani dmoza ani wikipedia ani biblii. Nie osiągam efektów w 2-3 tygodnie ... nie dodaję linków setkami. Przepraszam, że ośmieliłem się zabrać głos...

P.S. Ale chyba mam szczęście, albo czarodziejską kulę bo jak inaczej utrzymałbym setki (można nawet >1000) fraz w top10 google !?

Ja tez u siebie widze wyniki z prezd 1,5 tygodnia

ale teraz zauwazylem iz strona idzie po malu do gory. na jedna fraze z 6 na 5 i dzis na 4,

na inne tez malymi skokami a wczesniej od ostatniego pzrewrotu w google , gdy poleciały stały w miejscu.

Wazne ze idzie do przodu a nie jestem zadnym profesjonalistą.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Nowe linki są indeksowane, chociaż na poprawę pozycji w wynikach wyszukiwania można czekać nawet dwa tygodnie (o jedno, góra dwa miejsca, na mało oblegane frazy).

Wczoraj na serwer wrzuciłam nową, poprawioną wersję strony, kopia w G jest z 28 kwietnia, więc możliwe, że GoogleBot zaszczyci mnie w ciągu następnych kilku dni swoją obecnością i wszystko zaindeksuje jak trzeba ;).

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

Chyba googlebot przeszedl na emeryture, niektore strony maja kopie z 29 kwietnia

Czy chodzi o 28 kwiecień zeszłego roku?

No bo jeśli ten rok, to coś ci się pokręciło. Myślisz, że Googlebot nie ma nic do roboty, tylko kilka razy dziennie robić kopie strony? To, że sobie biega po stronie nie znaczy, że od razu uaktualnia kopie. Jak raz na 10 dni to zrobi to już dobrze.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Kiedyś myslalem ze pozycja strony zmienia sie wraz z ze zmiana kopii w gogole. ( nbo i oczywiscie zmiana pozycji innych stron) No i tak było, ale od niedawna google nie robi kopii stron kotre sie nei zmiaeniaja (chyba, bo nie robilem duzych testów). Stron ami skoczyla na pierwsze miejsca na moje frazy jakoś koło 20 kwietnia, natomiast jej kopia w googlu cały czas jest datowana na 6 kwietnia.

A mrtn ma racje, olac roboty, pracować, a efekty na pewno przyjdą.

• 4 tygodnie później...

Doczekałem się łyknięcia sitemap ;) w końcu... długo czekałem... cierpliwości... gugiel nierychliwy ale sprawiedliwy...

Zaliczył wszystko z sitemapy?

Jak mam jakieś 2500 podstron z sitemapy, ciekawi mnie ile podje...

Jedna z moich stron po polrocznej walce wskoczyla na top2 i od tego momentu przez 2 tygodnie Gbota nie bylo. Ale juz sie unormowalo.

Ja mam dziwne obserwacje... strona ktora olewam, dodalem do kilku katalogow ma od poczatku miesiaca prawie tysiac odwiedzin Gbota i proporcjonalnie duzo innych robotow. Nie mam pojecia skad sie tyle wzielo. Natomiast strona ktora systematycznie pozycjomnuje dopiero zaczyna sie ruszac. Jedyna zaleznosc jaka widze to inny serwer (inne IP)

;) a u mnie brak reguly.

Jedna strone googlebot mieli po 3000 dziennie a wypluwa po 2-3 podstrony dziennie nowe w komendzie site:

wiec co mi w przypadku tej domeny ze mnie mieli.

A w drugim przypadku nowej domeny mieli 100 pokazuje 120 ;) nowych.

Wiec jakis lekko pomerdany ggbot :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności