Skocz do zawartości

Halloween

początkujący

Rekomendowane odpowiedzi

do mnie tez przyszli dzieciaki po cukierki wczoraj ( dobrze ze miałem :D), ogólnie uważam to "święto" jeszcze bardziej bezsensowne jak "walentynki". Chyba jego sens rozumieją tylko amerykanie, tak samo jak bejsbol miliony podniecają się a ja do dzisj nie rozumiem czym.

W polskiej (słowiańskiej) kulturze tyle pięknych zapomnianych niestety tradycji a media kreują wycinanie dyni. To cześć masowej konsumenckiej "kultury", nic więcej.

Nie popadajmy w panikę.

Halloween to dobra okazja do zabawy. Ja wiem, że większość naszego społeczeństwa woli umartwiać się na każdym kroku. Tu chodzi głównie o zabawę i tak należy traktować halloween.

Kto nie chce może iść do kościoła na mszę, za dusze zmarłych, jest wybór? Jest.

262wfgl.jpg

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności