Skocz do zawartości

Market Samurai - czy działa?

tuskun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wybaczcie słabo się znam ale mam pytanie co do Market Samurai. Ogólnie on korzysta z wyszukiwarki bing, więc czy ma jakieś zastosowanie przy pozycjonowaniu w google? Jeżeli tak to proszę o wyjaśnienie.

Moje drugie pytanie zależy od pierwszego. Jeżeli nadaje się do google to czy na jego podstawie można dobrze wycenić frazy? Czy warto w niego jeszcze inwestować?

Pozdrawiam.

Ogólnie on korzysta z wyszukiwarki bing

W jakim sensie?

czy ma jakieś zastosowanie przy pozycjonowaniu w google

Jak zapewne się domyślasz, MS nie jest wykorzystywany do pozycjonowania, a raczej do analizy.

czy na jego podstawie można dobrze wycenić frazy

MS przedstawia Ci wszystkie niezbędne informacje. To już Twoja sprawa, jak je wykorzystasz i czy "dobrze wycenisz frazy".

Czy warto w niego jeszcze inwestować?

Jeśli rzeczywiście potrzebujesz narzędzia, które szybko pobierze Ci szereg informacji i zaprezentuje w czytelny sposób, to jak najbardziej. MS jest nadal aktualny i cały czas aktualizowany, więc raczej nie stracił na wartości.

Edycja:

Poza tym zawsze możesz pobrać wersję trial i sprawdzić funkcjonalność programu. Nikt Ci nie każe inwestować w ciemno.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Samurai działa i ekipa z Noble Samurai stara się nadążyć za zmianami. Przykładowo po zmianie G. z keywords suggest na keywords planner dość szybko zrobili update który to uwzględnił. Wg mnie jest to nadal najlepsze narzędzie do analizy w systemie one time payment, choć oczywiście nie zastąpi samodzielnego myślenia.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Od 2 lat korzystam z MS i jest pomocny przy wycenie słów kluczowych. Proszę pamiętać, ze sam MS nie zrobi wyceny. Wszystko zależny od tego jaką masz wiedzę teoretyczną i doświadczenie praktyczne. Trzeba umieć analizować odpowiednio pozyskane tym narzędziem dane.

Co do Bing, również nie rozumiem pytania jak kolega Karlosky. Rozwiń szerzej myśl.

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

• 2 tygodnie później...

MŚ od dawna pobiera dane z binga niestety.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 miesiące temu...

Witam,

Mam problem z działaniem Market Samurai. Program zaczyna analizować konkurencję (szuka wyników) i wazwiesza się lub bardzo długo trwa. Czyli wyszukiwanie nawet najprostrzych zapytań trawa i trwa. Wcześniej tego nie było, działał szybciej i dawał wyniki teraz tego nie robi. Czy to może być problem z dostawcą internetu (jakieś ograniczenia w zakresie masowych zapytań lub coś podobnego?)

Czy ktoś spotkał się z takim problemem i mógłby pomóc.

Pozdrawiam

Robert W.

Tak. Support w Australii - trzeba to zgłosić.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tak. Support w Australii - trzeba to zgłosić.

Dodam, że działają szybko, miło i profesjonalnie w przeciwieństwie do wielu supportów, z którymi się spotkałem ;) ... no tak, te niemiłe nie były z Australii :)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności